KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Sűrű forró csokoládé

forró csokoládéAz egyik legnagyobb gyengém: a forró csokoládé. Igazi sűrű, bársonyos, mélységesen bűnös, telt ízű csokoládéra gondoltam, amiből a legkíválóbbat talán Párizsban az Angelina Caféban lehet kapni, de itthon a (Budai) Szamosban sem készítik rosszul. Szerencsére tized annyira sem olyan bonyolult elkészíteni, mint amennyire istenien finom, így nekiláttam és most már sokkal jobban érzem magam.
A csokoládét apró darabokra töröm. Egy lábosba vizet teszek, erre egy másik lábost helyzek és közepes lángon a vizet felforralom. A csokoládét az 1 dl vízzel a felső lábosba teszem és a gőz fölött felolvasztom. Amikor a massza teljesen homogén lesz, leveszem a tűzről, hozzákeverem a 4 ek forró vizet és a barnacukrot. Ez a forró csoki alapja, ezt lehet tejjel higítani. Szerintem az ideális arány ehhez a mennyiséghez 3 dl forró tej hozzáadása, de ezt ízlés szerint lehet változtatni. 4 kb. 1 dl-es adag készül így el, ami gazdagsága miatt éppen elég még a legelveteműltebb csokoládéimádóknak is. Azonnal fogyasztható.

Ezt a forró csokoládé alapot lehet persze még tovább fokozni, többféle ízesítéssel készíteni: készülhet belőle chilis; fahéjas-szerecsendiós; de akár vaníliás változat is.

4 személyre:

20 dkg jó minőségű csokoládé (keserű vagy félédes, magas kakótartalmú)
1 dl víz
4 ek forró víz
3 dl tej
2 ek sötét barnacukor (vagy ízlés szerint)

Forrás: Lila Füge blogja