KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Magyarországra érkeznek a legfinomabb kávék

barista bajnokságElső alkalommal rendezik meg Magyarországon a "Csodálatos Kávé" elnevezésű kiállítást, ahol a világ összes ismert kávétársasága megjelenik - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szongoth János, kávészakértő. A rendezvény 2010. április 23-tól 25-ig tart majd a budapesti Hungexpo területén.

A kiállításra kilátogatók természetesen megkóstolhatják majd a különböző országok kávékülönlegességeit, és még arra is lehetőségük lesz, hogy ők maguk készítsenek el egy-egy italt - árulta el a szervező. "Szeretnénk egy olyan kiállítást csinálni, ahol a közönségnek is tudunk olyat nyújtani, ami még itt Magyarországon nem volt" - tette hozzá Szongoth János.

Az esemény keretein belül rendezik meg a VI. Magyar Barista Bajnokságot, ahol a tökéletes kávé elkészítésére kell törekedni. Itt a versenyzőknek 12 italt kell elkészíteniük 15 percen belül: négy egyforma eszpresszót, négy egyforma cappuccinót és négy szabadon választott kávét, amely nem tartalmazhat alkoholt. A szabályszerűséget egy négytagú általános- és egy kéttagú technikai zsűri, valamint egy főbíró felügyeli majd. Az egyik szigorú szabály szerint például a kávék lefolyási ideje között nem lehet nagyobb különbség, mint három másodperc.

A szervezők azt szeretnék elérni, hogy Magyarország legyen a közép-kelet-európai kávé központja akár elosztóhelyként, akár tudásban, hogy felvehessük a versenyt a nálunk fejlettebb kávékulturájú országokkal - magyarázta Szongoth János.

Forrás: FH