KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Lefőtt az olaszok utolsó kávéja a New York kávéházban

Lefőtt az olaszok utolsó kávéja a New York kávéházban

Minden megtörténhet, de arra aligha gondol az ember, hogy felszámolás sorsára jut az ország egyik legpatinásabb szállodájában működő, komoly múlttal rendelkező kávéház üzemeltetője.
Márpedig a New York kávéházat működtető New York Palace Ristorazione Kft.-vel ez történt meg - tudta meg a Népszabadság. Hogy az olasz tulajdonban lévő vállalat pontosan miért is került nehéz helyzetbe, arra senki sem tudott magyarázatot adni. A szálloda egyik alkalmazottja érdeklődésünkre csak annyit mondott, ha követelésünk lenne a céggel szemben, akkor forduljunk bizalommal a felszámolóhoz.

Miután ismét közöltük, hogy a Népszabadságtól, egy cikk miatt keressük őket, sommásan hozzátette: már egy ideje másik társaság működteti a kávéházat. A felszámolást végző Válságmenedzser Kft.-nél sem tudtak többet mondani. Még az sem tisztázott, hogy mekkora a hitelezők követelése, miután a felszámolási eljárás a napokban indult. Nem könnyíti meg a felszámoló dolgát, hogy a Palace Ristorazione nem adta le a papírjait.
A cégbíróságon fellelhető mérlegből kiderül, hogy igencsak rosszul mérhették föl az üzleti lehetőséget az olasz vállalkozásnál. Az egyetlen leadott, 2007-es beszámoló szerint akkor 414 millió forint árbevételt hoztak össze, ám a költségek hatalmasak voltak, így mérleg szerinti eredményként már több mint 100 millió forintos mínusz szerepel.
Ráadásul tavaly ősszel még az APEH is indított egy végrehajtási eljárást a vállalkozás ellen. Érdeklődésünkre a kávéház egyik mostani vezetője elmondta, hogy április óta a honi partiszervizpiac meghatározó szereplője, a Gála-csoporthoz köthető Café & Event (C & E) Kft. a működtető. Nemcsak a kávéházat, hanem az éttermet is üzemeltetik, és a szobaszervizzel kapcsolatos feladatokat is a C & E oldja meg.

Forrás : nol.hu