KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Női baristákkal hódít a McCafé

Női baristákkal hódít a McCafé

Az ország legnagyobb kávézóláncában „nőuralom” van, a pultok mögött 90 százalékban hölgyek dolgoznak.
A 33 hazai McCafé 200 dolgozója között mindössze 17 férfit találunk - derül ki a kávézólánc hivatalos adataiból, amelyet a Nemzetközi Nőnap kapcsán tett közzé. A McCafé vezető kávészakértője szerint a hölgyek nemcsak létszámban körözik le az erősebbik nemet, de összpontosításban is jobbak férfi társaiknál.

A McCafé kávézóláncában jellemzően hölgyek dolgoznak, a férfi alkalmazottak száma kevesebb, mint 10 százalék. A 33 hazai McCafé közül csak 12 kávézóban találunk férfi munkatársakat. Két fővárosi üzletben még inkább szembetűnő a hölgyek többsége: itt egyáltalán nem dolgozik férfi kolléga. A legfiatalabb női dolgozó 17 éves, a legidősebb pedig mindössze 40. Területi megosztásban a főváros után Győr-Moson-Sopron megye viszi a pálmát: ott találjuk a legtöbb női McCafés dolgozót. A környező országokban is a nők vannak többségben: Csehországban például 6:1 az arány a hölgyek javára.
A McCafé vezető kávészakértője, Paszicsnyek Emőke szerint nem véletlen a „nőuralom” a kávézóláncnál: „A hölgyek különösen figyelmesek a vendégekkel, így személyre szóló kiszolgálást kap az, aki betér hozzánk. Emellett a női munkatársak erőssége még, hogy egy időben több dologra is jól tudnak összpontosítani: egyszerre kell figyelniük a vendégek igényeire, a pontos kiszolgálásra, a sütemények frissességére és a kávézó kifogástalan környezetére is.”
A kávézókban számos kisgyermekes anyuka és diák dolgozik, őket a családi teendőkhöz és a tanulmányokhoz is jól illeszthető részmunkaidővel és rugalmas időbeosztással segíti a kávézólánc. A McCafés munkatársak emellett barista tanfolyamon vesznek részt, hogy igazi kávémesterekké váljanak. A tanfolyam amellett hogy gyakorlatot biztosít, egyben nemzetközileg is keresett, elismert szakmát is ad a hölgyeknek.

Forrás : elelmiszer.hu