KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

6 kávégép a jövőből

mypressSzáz évig viszonylag egyszerű volt kávét főzni: daráló, alpakka kávéfőző, kockacukor. Az alábbi csúcsdizájn kávégépeket elnézve azonban már az is gondot okozhat, hogy rájöjjünk: hogyan is működnek ezek a szerkezetek.
A Mypressi hordozható elektromos kávégépe leginkább egy fagylaltmérő tölcsérhez hasonlít. Elemmel működik és lehet, hogy titokban még fagyit is képes készíteni. A terméket 2009 végén dobták piacra: 130 dolláros (22-26 ezer forintos) árával a középkategóriás készülékek közé tartozik.

2. A világ első elem nélküli, hordozható kávégépe


coffee mate
coffee mate működés

A CoffeMate nevű kávéfőző újdonsága, hogy megméri a kávé ph értékét. Használata egyszerű: presszó kávét töltünk a szerkezetbe, majd az egészet belerakjuk egy forró csészébe. A készülék néhány perc múlva kiírja a savasságot vagy lúgosságot.

3. Espresso Waker


Ez a szerkezet - mint a neve is mutatja - nescafe elkészítésére alkalmas. Külseje leginkább egy mécsesre, vagy urnára hasonlít. Újdonsága, hogy időzítővel van ellátva.

4. Karos kávéfőző

imo coffee maker

Az IMO Cofee Maker elnevezésű gépet egy érdekes - félkarú rabló stílusú - designba álmodták. A kávét hátul kell betölteni.

5. A nyolcadik utas: a kávégép


alien kávégép

Az alábbi készülék egy cseh designer alkotása és nálunk ő a díjnyertes. Az Alien című film idegen lényére emlékeztető szerkezet végre a hagyományos szemes kávé darálására és megfőzésére is alkalmas.

6. Tulipán kávéfőző

tulipán kávéfőző

Ez egy - angolszász országokban kedvelt - dugattyús kávéfőző, amelyet egy tulipán formába csomagoltak. A dugattyús kávéfőzőhöz az eszpresszónál durvábbra őrölt kávé szükséges.

Forrás: Lakberendezés