KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Új köntösben a Stühmer

Új köntösben a Stühmer

Ismét kinyitott a kaposvári belváros szívében fekvő Stühmer. A patinás kávéházat a jövőben a Széchenyi Kereskedelmi Iskola üzemelteti tovább.
A kávéház korábbi bérlője többmilliós tartozás miatt kényszerült lehúzni a rolót pár hónapja. A város tulajdonában lévő épület mielőbbi hasznosítását a kaposvári képviselőtestület szorgalmazta. A legutóbbi közgyűlésen megszületett a döntés, a nagy hagyományokra visszatekintő egységet a jövőben a Széchenyi István Kereskedelemi és Vendéglátóipari Iskola viszi tovább.

Széphelyi Tamásné, gazdasági vezető, Széchenyi István Kereskedelemi és Vendéglátóipari Iskola:
- Pincéreket képzünk az iskolából. Itt kulturált környezetben, egy patinás helyen nem nagyon van lehetőségük rá, hogy ilyen gyakorlatot szerezzenek a tanulóink.Hat volt tanulónk dolgozik a Stühmerben és hat mostani, jelenlegi tanulónk segíti a munkájukat.

A nyitást széleskörű összefogás előzte meg. A felújítást a kaposvári építőipari szakközépiskola diákjai végezték, a patinás bútorok pedig restaurátor segítségével újultak meg. A kávéházban az iskola saját nevelésű, a Szakma Kiváló Tanulója-díjjal kitüntetett cukrásza készíti a süteményeket. A békebeli miliőt árasztó hely a belváros díszeként továbbra is a minőséget tartja szem előtt, a bevétel pedig a működtető iskola költségvetését gazdagítja.

Forrás : SOMOGY TV