Hozzávalók 10 főre
A tésztához :* 6 db tojás
* 30 dkg liszt
* 1 cs sütőpor
* 40 dkg porcukor
* 6 ek víz
* 0,7 dl erős feketekávé ( 4 mk nescaféból készítve )
* 15 dkg dióbél (durvára vágva )
A krémhez :
* 1 cs vaníliás pudingpor
* 2 ek liszt
* 20 dkg kristálycukor
* 0,5 l tej
* 0,7 dl erős feketekávé ( 4 mk nescaféból készítve )
* 1 ek rum
* 25 dkg vaj
A csokoládémázhoz:
* 12 dkg étcsokoládé
* 12 dkg margarin
Elkészítés
Tészta készítése:
1. A dióbelet durvára daraboljuk.
2. A lisztet a sütőporral elvegyítjük.
3. A tojások sárgáját a porcukorral és 6 ek vízzel habosra keverjük kb. 10 percig, majd hozzáöntjük a kihűlt kávét, amivel még kb. 5 percig keverjük.
4. Beleszitáljuk apránként a sütőporral elkevert lisztet, majd ezt követően belekeverjük a darabolt dióbelet.
5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán elvegyítjük az előzőekben kikevert masszával.
6. Kikenjük a tepsit margarinnal, vékonyan beszórjuk liszttel, és belesimítjuk a tésztamasszát.
7. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Krém készítése:
1. A pudingport elvegyítjük a liszttel és a cukorral. A fél l tejet apránként hozzáöntve csomómentesre keverjük.
2. Hozzáadjuk a feketekávét, és kb. 10 perc alatt - állandóan kevergetve - sűrűre főzzük.
3. A főzött krémalapot teljesen kihűtjük, majd a puha vajjal és 1 ek rummal gépi habverővel kb. 5 perc alatt jól kikeverjük.
Összeállítás:
1. A kihűlt tésztát hosszában 3 egyenlő részre vágjuk, az így kapott tésztadarabokat éles késsel félbevágjuk.
2. A tésztát megtöltjük a krémmel, úgy, hogy két rúd 3-3 lapból álló süteményt kapjunk. A felső lapot már ne krémezzük be, mert arra csokimáz kerül.
3. A csokoládémázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk a margarinnal együtt, amivel jól elkeverjük.
4. A langyosra hűlt csokimázzal bevonjuk a sütemény tetejét.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 38x28x3 cm
Forrás: No Salty