KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Tiszta vizet a kávéba

Víz Szinte minden italról (alkoholosról is) el szokás mondani, hogy egyik legfontosabb korlátozó tényezője a készítése során felhasznált víz tisztasága. Klórozott, vasízű vízból nem lesz finom eszpresszó. Alapvetően három út...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Az eszpresszó koronája: a crema (krém)

Minden kávéital tetején, a készítés során keletkezhet több-kevesebb hab, de ha egy kávé tetején a csészében nincs összefüggő, sűrű és kellő vastagságú krémréteg, akkor az nem nevezhető olasz eszpresszónak. Az...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Barista Világbajnokság London 2010 - elkezdődött

Barista világbajnokság london 2010Bizonyára sok kávészerető tudja, hogy a kávés világ szeme most Londonra figyel, ugyanis elkezdődött a Barista Világbajnokság, ahol hazánkat is több versenyző képviseli: Török Ádám, Tóth Sándor, Molnár Attila, és a Kávékorzó Magazin büszkesége Temesvári Szabolcs.

Az események élőben is nyomon követhetők:


vagy a következő linken: Barista Világbajnokság London 2010 Live Stream

A legfrissebb videók galériája:


Illetve megtekinthetők Szabolcs képgalériája: Temesvári Szabolcs Londoni Képgalériája

Szurkoljunk együtt a magyar versenyzőknek!!!

Barista világbajnokság london 2010