


10 óra körül érkeztünk és a melegre való tekintettel - a számomra fantasztikus hangulatú belső helyett [3-4-5 kép] - a kerthelységben foglaltunk helyet, így sem a kávékészítésre, se annak körülményeire nem láttunk rá. (A mosdóba menet azért sikerült kiderítenem, hogy a gép egy kétfejes Rancilio, a daráló pedig egy hozzáillő, aranyszinű, hengeres készülék, talán Mahlkönig(?) volt.)
Egyedüli vendégek voltunk, a hátsó teraszon az asztalnál helyet foglalva szinte azonnal jött a pincér hölgy majd felvette a rendelést ami egy eszpresszó és egy kapucsínó volt A rendelést lesz ami lesz alapon, az itallap megtekintése nélkül adtuk le. Vakteszt a javából! :-)


Vastag falú, a kávéval megegyező márkájú,logóval ellátott előmelegített csészében érkezett az ital, a tetején cirmos, kb. 3-4 mm vastag tigrismintás cremával. A kávé mellé egy kis egyadagos tejszín is érkezett. A mennyiség érzésre talán kevesebb volt mint 30 ml, de szerencsére ezzel az összes rosszat elmondtam róla. A kávé kiváló ízű, aromás, kellemetlen mellékíztől mentes volt. Cukrot nem tettem bele, kár lett volna ezt az ízt elrontani.
A kapucsínó kicsit más világ

A számlát már egy jó megjelenésű, udvarias pincér hozta: a presszóért 250, a kapucsínóért 300 Ft-ot, így borravalóval együtt barátinak mondható 800 Ft-ot fizettünk.
(Ha rosszat kéne mondanom mindössze anyi zavart, hogy érkezéskor a pincér hölgy látványosan rágózott bár később ennek nyoma sem volt)
Bő 40 perccel a távozás után, az érdi lejtőn gurulva a feleségemmel együtt szinte egyszerre szólaltunk meg: még mindig érzem a számban ezt a kávét!
Nem kérdés, ide még visszatérünk és akkor remélhetőleg a kávézó-étterem konyhájával is megismerkedhetünk!
Pontozás:
1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! ) 2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája
Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont
A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!
Értékelés:
Tesztelő
|
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
|
Íz harmónia
|
Ital hőmérséklete
|
Általános képzettség
|
Hely hangulata, személyzet
|
Összesen
|
dynax5
|
4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 23 |
Tóth Tibor (dynax5)