KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A magyarok szeretik a kávét: kétszeresére bővül a Nespresso üzlet

A magyarok szeretik a kávét: kétszeresére bővül a Nespresso üzlet

A Nestlé Nespresso leányvállalata tekintélyes növekedést könyvelhetett el 2010 első kilenc hónapjában előző év ugyanazon időszakához képest. A forgalom 20 százalékkal bővült, s meghaladta a kétmillió svájci frankot. Magyarországon decemberben a Nespresso várhatóan kétszeresére bővíti budapesti üzletét az Andrássy úton.
A gazdasági válság nem érte el a Nespresso-t, amely a márkaépítés mellett a minőségi termékenek és a klubhálózatnak köszönhető – álla a vállalat közleményében. A Nespresso Magyarországon is hasonló sikereket könyvelhet el, ezt bizonyítja az is, hogy decemberben kétszeresére bővül az Andrássy úton.

A Nespresso 2008-ban lépte át a bűvös 2 milliárd svájci frank árbevételt és azóta is kétszámjegyű növekedést produkál. 2009-es árbevétele már elérte a 2,77 milliárd svájci frankot, idén pedig átlépheti várhatóan meghaladja 3 milliárd svájci frankos határt is.

A Nespresso az elmúlt hónapokban tovább növelte üzlethálózatát, Shanghajban és New York-ban a közelmúltban, Münchenben pedig éppen ma nyílik új Nespresso Boutique. Így 2010 végére már 220 Nespresso üzlet lesz világszerte. Az üzletek többsége a világhírű francia építész Francis Krempp munkáját dicséri.

Forrás: Világgazdaság Online