KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Printa kávézó - Budapest VII.ker. Rumbach Sebestyén u. 10.

printa kávézó budapest la marzoccoEgy szép napos, őszi péntek délelőtt látogattuk meg Várady Tibor kávézóját a Printa design stúdióban. A Printa alapból egy állati hangulatos hely, melybe tökéletesen illeszkedik Tibor kávéról alkotott víziója. A minimalista berendezés high-end technikával párosul: La Marzocco Linea kávégép, Mazzer Robur Electronic őrlő az eszpresszó alapú italokhoz és japán Hario eszközök az egyéb kávékészítési eljárásokhoz.
printa kávézó budapest luigi és sid kóstolBizony, végre egy kávézó, ahol az eszpresszón kívül kóstolhatunk filteres, vákuum szifonos és french press kávét is, mindent az adott eljárással harmonizáló blenddel vagy single origin kávéfajtával. Tibor jelenleg a dán Coffee Collective pörkölő kávéival dolgozik, mely egy fiatal, progresszív szemléletű kávés szakemberekből álló csapat, fantasztikus kávékkal (az eszpresszó blend tesztje elolvasható itt a Kávékorzón). A kávék közvetlenül a pörkölőből érkeznek havi rendszerességgel, így mindig friss alapanyagból készül az italunk, melyet egyszerű fehér, kitűnő minőségű d'Ancap csészében kapunk kézhez, egy pohár víz kíséretében. A különböző kávéitalok kifogástalan minőségben, maximális odafigyeléssel készülnek: Tibor minden adaghoz frissen őröl, az alternatív eljárásokhoz Hario kézi őrlőt használ, a tejes italok pedig friss, teljes tejből készülnek. A kávén kívül kérhetünk még különböző teákat és forró csokit is, mely valódi étcsokoládéból készül.

Ahogy írtuk, az eszpresszó gondosan és kiválóan elkészített, a jól beállított és tisztán tartott eszközöknek köszönhetően maximális minőségű, olyan, amilyennek lennie kell: krémes, hihetetlenül gyümölcsös, akárcsak a leírásokban [link]. A cappuccino természetes, finom és kiegyensúlyozott, cukor nélkül is édes és minden csésze ital tetejét latte art minta koronázza.

printa kávézó budapest eszpresszóprinta kávézó budapest kapucsínó

Az árakat is érdemesnek tartom leírni: egy eszpresszó 300, egy kapucsínó 400 Forintba kerül. Igazán baráti ár, főleg ha a felhasznált alapanyagokat és a kézhez kapott italok minőségét nézzük.

Az alternatív eljárásokkal készült kávék teszik igazán egyedivé a Printa kávézóját.

A filteres és vákuum szifonos kávék 500 Ft-ba kerülnek, de az elkészítésük igazán látványos, szinte ceremoniális és az ízek terén pedig nagyon tisztán és erőteljesen hozzák a felhasznált single origin arabica kávék ízjegyeit. Ha ismerőseinket le akarjuk nyűgözni valami látványos kávékészítései módszerrel, akkor a vákuum szifont feltétlenül ajánlom!
Aki otthonra is megkívánja, vásárolhat is a friss kávékból (előzetes egyeztetés alapján, akár 3 napos pörköléshez is hozzájuthatunk), melyek elérhetők 250g-os, szelepes csomagolásban is.

printa kávézó budapest hario kerámiaprinta kávézó budapest lombik kávéfőző

Bátran állíthatjuk, hogy Tibor kis "műhelye" Budapest egyik legkiválóbb kávézója. Aki a különleges kávét szereti, itt biztosan törzshelyre talál.

Pontozás:

1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Luigi&SiD
5 5 5 5 5 25


Gratulálunk a kimagasló teljesítményhez!


Printa kávézó:
VII ker Rumbach Sebestyén u. 10.
Nyitvatartás: H-P: 11-19 _ Sz: 11-17 _ V: Zárva
Printa a weben

Szöveg: Luigi & SiD
Fotók: Datee