Bizony, végre egy kávézó, ahol az eszpresszón kívül kóstolhatunk filteres, vákuum szifonos és french press kávét is, mindent az adott eljárással harmonizáló blenddel vagy single origin kávéfajtával. Tibor jelenleg a dán Coffee Collective pörkölő kávéival dolgozik, mely egy fiatal, progresszív szemléletű kávés szakemberekből álló csapat, fantasztikus kávékkal (az eszpresszó blend tesztje elolvasható itt a Kávékorzón). A kávék közvetlenül a pörkölőből érkeznek havi rendszerességgel, így mindig friss alapanyagból készül az italunk, melyet egyszerű fehér, kitűnő minőségű d'Ancap csészében kapunk kézhez, egy pohár víz kíséretében. A különböző kávéitalok kifogástalan minőségben, maximális odafigyeléssel készülnek: Tibor minden adaghoz frissen őröl, az alternatív eljárásokhoz Hario kézi őrlőt használ, a tejes italok pedig friss, teljes tejből készülnek. A kávén kívül kérhetünk még különböző teákat és forró csokit is, mely valódi étcsokoládéból készül.
Ahogy írtuk, az eszpresszó gondosan és kiválóan elkészített, a jól beállított és tisztán tartott eszközöknek köszönhetően maximális minőségű, olyan, amilyennek lennie kell: krémes, hihetetlenül gyümölcsös, akárcsak a leírásokban [link]. A cappuccino természetes, finom és kiegyensúlyozott, cukor nélkül is édes és minden csésze ital tetejét latte art minta koronázza.
Az árakat is érdemesnek tartom leírni: egy eszpresszó 300, egy kapucsínó 400 Forintba kerül. Igazán baráti ár, főleg ha a felhasznált alapanyagokat és a kézhez kapott italok minőségét nézzük.
Az alternatív eljárásokkal készült kávék teszik igazán egyedivé a Printa kávézóját.
A filteres és vákuum szifonos kávék 500 Ft-ba kerülnek, de az elkészítésük igazán látványos, szinte ceremoniális és az ízek terén pedig nagyon tisztán és erőteljesen hozzák a felhasznált single origin arabica kávék ízjegyeit. Ha ismerőseinket le akarjuk nyűgözni valami látványos kávékészítései módszerrel, akkor a vákuum szifont feltétlenül ajánlom!Aki otthonra is megkívánja, vásárolhat is a friss kávékból (előzetes egyeztetés alapján, akár 3 napos pörköléshez is hozzájuthatunk), melyek elérhetők 250g-os, szelepes csomagolásban is.
Bátran állíthatjuk, hogy Tibor kis "műhelye" Budapest egyik legkiválóbb kávézója. Aki a különleges kávét szereti, itt biztosan törzshelyre talál.
Pontozás:
1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! ) 2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája
Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont
A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!
Értékelés:
Tesztelő
|
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
|
Íz harmónia
|
Ital hőmérséklete
|
Általános képzettség
|
Hely hangulata, személyzet
|
Összesen
|
Luigi&SiD
|
5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 25 |
Gratulálunk a kimagasló teljesítményhez!
Printa kávézó:
VII ker Rumbach Sebestyén u. 10.
Nyitvatartás: H-P: 11-19 _ Sz: 11-17 _ V: Zárva
Printa a weben
Szöveg: Luigi & SiD
Fotók: Datee