KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Iberital Challenge fokozat kijelző

iberital challenge kávédarálóAz Iberital Challenge talán a legtöbbet választott, belépőszintű eszpresszó képes daráló. A kedvező ára mellett kompromisszumként meg kellett barátkozni a fokozatmentes, de kijelző nélküli örlés-finomság beállítással. Aki egy időszak alatt több féle kávét is fogyaszt, vagy lépést szeretne tartani a kávéöregedéssel, az folyamatos finomhangolást kell végezzen a darálón. Kijelzés nélkül ez csak komoly rutinnal megy, de kezdőknek hasznos segítség lehet egy kijelző, hogy tudjuk, hogy éppen hol is tartunk a tekergetésben.

Az alábbiakban egy „garanciavesztős” átalakítást mutatok be, de a tapasztalatok szerint erre a készülékre nem jellemző a meghibásodás, tehát ha érdekel minket a tuning, érdemes belecsapni!

 

 

Lépések:

  • 1.Fontos! A gép burkolatának bontása előtt húzzuk ki a dugaljból a készüléket !!!
  • 2.Vegyük le a műanyag babtartályt.
  • 3.Húzzuk le a műanyag tekerőgombot. Csak egyféleképpen tehető vissza, így a gombon levő nyíl-ikon ugyanoda kerül vissza az összeszerelésnél.
  • 4.Vegyük le a daráló tetejét burkoló fekete műanyagot. Ezt mindkét oldalon egy-egy rugalmas pöcök tartja a fém oldalsó burkolatához. A tekerőgomb oldalival érdemes kezdeni. Egy lapos csavarhúzóval enyhén nyomjuk be, egyben billentsük felfelé a tetőt.
  • 5.Vágjuk ki a fekete tetőből a képen látható részt. Elegendő csak a könnyített perem résztől megszabadulni, mondjuk egy éles sniccerrel.
  • 6.Csiszolóvászonnal tegyük simává a vágott felületet, amivel egy kis rést is készítünk a tető és a fémtest között.
  • 7.Ragasszuk fel a skálát a képen látható módon. Én kétoldalú ragasztót használtam és egy cellux szalaggal fedtem be a papír felületet, hogy ne koszolódjon.
  • 8.A jelet egy piros karton dossziéból vágtam ki, a jelölésnél kilyukasztva. 2db csavarral rögzítettem a műanyag fogaskerék 2 kisebbik lyukhoz. Olyan méretű csavart használtam, ami passzosan belemegy a lyukba, de még nem vág bele új menetet. Ügyeljünk, hogy a csavarból vágjunk le annyit, hogy ne lógjon rá a fogaskerék alatti felületre.
  • 9.Értelemszerűen úgy helyezzük el a piros jelölés csúcsát, hogy az átlagnál a „0”-ra mutasson, amihez képest lehet plusz és mínusz irányban állítani.
  • 10.A jelölés végét hajtsuk rá a skálára majd szereljük össze a készüléket.

iberital tetőiberital jelzésiberital jelzés beszerelése

részletes skála

iberital challenge kávédaráló jelzés beállításaa daráló összeszerelve, kész a tuning skála