KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Handpresso Wild E.S.E - eszpresszó bárhol

Tartalomjegyzék

handpresso wild e.s.e. kávéfőző tesztA Profimat Kft. jóvoltálból lehetőségem nyílt kipróbálni a Handpresso Wild E.S.E podos készülékét, és az őrölt kávéval működő Domepod fantázia névre hallgató változatot, amiről egy következő cikkben osztom meg tapasztalataimat. A szlogen szerint minőségi eszpresszót ihatunk bárhol, hogy ez mennyire igaz, ennek próbálok utánajárni. Elvileg az ötlet zseniális, mivel túl sok lehetőség nem adódik, ha valaki szeretne egy eszpresszót inni, és olyan helyen jár, ahol esélye sincs egy jó kávé elfogyasztására (természetben, kiránduláson, szállodai szobában). A termoszba előre lefőzött kávéról ne is ejtsünk szót, mert az csak végszükség, és életmentő koffeinbevitel céljából jöhet szóba. Ha nem eszpresszóról beszélnénk, akkor a sokazegyben instant kávénak nevezett italpor (brrrrrr....), esetleg egy kotyogó, vagy french press is szóba jöhetne, de ezek egyike sem eszpresszóképes. A Handpressohoz persze szükség van forróvízre. Ezt megoldhatjuk egy szivargyújtóról működő vízforralóval, vagy akár rakhatunk tüzet is, a lényeg, hogy forróvízre lesz szükségünk.

handpresso wild csomagolásA Handpresso Wild E.S.E. mint, ahogy a neve is mutatja szabványos E.S.E podokkal működik. (A podos szabványról bővebben olvashat korábban megjelet írásunkban.) Ezeket könnyen magunkkal tudjuk vinni bárhová, egyszerűen és gyorsan felhasználhatók, mindenféle szemetelés nélkül, és a kávé frissességét a légmentesen lezárt kávépárnák garantálják. A dolog zsenialitása, hogy egymás után akár 10 különféle podot is készíthetünk, mindenkinek az ízlése szerint ( az ízesítettől a koffeinmentesig). Vagyis nagyszerűen párosul a választás szabadsága, a használat szabadságával.

handpresso wild dobozA csomagolás nagyon elegáns, és abszolút minőségi érzetet kelt. Maga a Handpresso is egy életérzést sugároz, melyet erősít a márka, a különböző kiegészítőkkel, mint pl. a törhetetlen poharak, tok, termosz, stb. A dobozból kibontva a minőségérzet továbbra is megmarad. A készülék elegáns kinézetű, finom tapintású, igényes kivitelű. Már csak a nem elhanyagolható kérdés maradt hátra, hogy milyen minőségű kávét képes produkálni. Hogy az összehasonlítás a leheteő legvalóságosabb legyen, a Handpressoval készített podokat összehasonlítom a saját otthoni RDL Cappuccino készülékemen készített ugyanolyan poddal. Természetesen nem várom, hogy egy sokkal drágább otthoni gép színvonalát hozza, de kíváncsi vagyok, hogy mennyire tudja megközelíteni azt.

A használat roppant egyszerű.

  • Elfordítjuk a nyél alsó részénél levő markolatot, így az mozgathatóvá válik. Ilyenkor a készülék úgy néz ki mintha egy bicikli pumpa lenne. A markolat segítségével megnöveljük a nyomást, amit a kis nyomásmérő segítségével lehet nyomon követni. A zöld sáv eléréséig kell folytatni a pumpáló mozdulatokat (akárcsak egy pumpánál), ami a gyakorlatban nagyon gyorsan megvan.
  • Átfordítva a készüléket, lecsavarjuk az alsó részét, ami gyakorlatilag maga a szűrőkosár.
  • Ezután beletöltjük a forróvizet (lehetőleg 92 celsius fok körül), és ráhelyezzük a tasakból kibontott podot, és visszacsavarjuk az alsó részt.
  • Ezután visszafordítjuk a Handpressot (úgy, hogy lássuk a nyomásmérőt).
  • Majd szépen vízszintesen tartva, a gomb lenyomásával megkezdjük a kávékészítést.
  • A kívánt mennyiség elérése után (ami mivel eszpresszóról beszélünk 25-30ml), a gomb alulról történő megnyomásával megállítjuk a csapolást.
Hogy könnyebb legyen elképzelni itt egy kis videó bemutató a működésről.


A cikk nem ért véget, kérjük lapozzon...