KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

II. CSODÁLATOS KÁVÉ SZAKKIÁLLÍTÁS

II. CSODÁLATOS KÁVÉ SZAKKIÁLLÍTÁS

VII. MAGYAR BARISTA BAJNOKSÁG - 2011. március 25-27.
HUNGEXPO BUDAPESTI VÁSÁRKÖZPONT - B pavilon
Csodálatos Kávé II - A kitűnő dupla

Nagy sikerrel indult tavaly áprilisban a Csodálatos Kávé kiállítás. A kávépiaci találkozó, ahol az üzletemberek, a kávé szakemberei, versenyzői és fogyasztói először érezhették, a kávépiac különleges „aromáját” egy légtérben, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont D pavilonjában.

Ötven kiállító, a hazai kávéforgalmazás több mint felét reprezentáló neves cég jelenléte, az újszerű, piaci szereplőket koncentráló bemutatkozás tette érdekessé és értékessé ezt az első kávé piaci fórumot.

A kávékiállításnak folytatódnia kell. Ezt a véleményt egyöntetűen fogalmazták meg a résztvevők és a kiállítást folyamatosan figyelemmel kísérő SCAE, azaz a Különleges Kávé Európai Szövetségének szakemberei. Az elismerés olyan nemzetközi fórumokon hangzott el, amelyeken egyben a régió figyelmét is sikerült a budapesti kiállítás iránt felkelteni. Ezért jövőre, a már most kitűzött március 25-27-i időpontra a hazai forgalmazók mellett a környező országok is meghívást kapnak, és az előzetes érdeklődés alapján ezt a meghívást többen el is fogadják majd.

A kávékiállítás nagy szakmai attrakciója a három napos, VII. Magyar Barista Bajnokság lesz. A 2010. év nagy sikere volt a két rendezvény házasítása. Soha ennyi szakmai érdeklődő nem volt a versenyeken, mint tavaly. Ezt a szakmai érdeklődést erősítendő, még több kávés rendezvényre is lehet számítani, amelyek mind a piaci eligazodást, a kávéfogyasztás előnyeit, egészségügyi hatásait és a kulturált kávéfogyasztási szokások meghonosítását és népszerűsítését szolgálják.

A második kávé szakkiállítást a szervezők a D pavilonnál nagyobb, B pavilonban rendezik meg, a várhatóan megnövekvő kiállítói érdeklődés miatt és a programok zökkenőmentes lebonyolítása érdekében.

A jövő évi kiállítás szervezése már most elindult, ugyanaz a sikeres csapat, a Magyar Kávétársaság látott munkához. A 2011. évi Csodálatos Kávé Kiállítást a SCAE támogatja.

Forrás : csodalatoskave.hu