KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Mi az a barista tej?

Mi az a barista tej?

Különlegesen jól habosítható tejjel állt elő egy kávéautomatákat üzemeltető osztrák cég. Ugyancsak megdobogtatva a baristák szívét a minapi bécsi bemutatón.
Ünnepel a szakma, mi szerint itt van végre egy igazi barista tej. Hogy mi az álma a kávét bűvölő hivatásosaknak? Egy olyan tej, aminek alacsony a zsírtartalma, ám íze, mint a frissen fejt teljes tejé. Állagánál s ízénél fogva tökéletes habbal turbózhatja fel a kávét. Ahogy – a Turizmus Panoráma Bulletin híradása szerint – Georg Branny, az osztrák barista bajnok fogalmazott: finom pórusú és tartós. Bármilyen eszközzel, legyen az profi gép vagy otthoni, konyhai tejhabosító, kihozható belőle a tökély.

Arról nem szól a fáma, hogy a kinti kávéautomatákba is betöltik-e a tökéletes tejet, de a baristák azonnal rákaptak, és a szupermarketekben is hamarosan kapható lesz. A csodás, fehér habnak valót készítő tejgazdaság terméke hivatalosan: 1,5 százalékos zsírtartalommal bíró, megnövelt tejfehérje tartalmú ital, amely nem tartalmaz kémiai adalékanyagokat, csak természetazonos aromákat. Na, ez a barista tej.

Forrás : hvg.hu