A kávézás a szenvedélyem, szeretném, ha átalakíthatnánk a hazai szokásokat.
A világjáró riporter-üzletember célja, hogy jó minőségű szemes kávét vásároljanak a fogyasztók.
Ő jelenleg tízfélét dobott piacra az ültetvénykávé-ritkaságok közül, néhány tonnát eladva az élelmiszerláncnak. Kétféle kávét termelnek a világon: a kézzel, szemenként szedett arabicát és a géppel egyszerre begyűjtött robusta kávékat.
Mi az előbbit forgalmazzuk, mert ez adja a minőségi fekete alapanyagát. Világszerte a kávékat ültetvényenként tartják nyilván, úgy, ahogy nálunk a borvidékeket – magyarázta lelkesen.
Frei kávéházaiban már kapható a kávéséfek, a baristák tavalyi világbajnokságának győztes kreációja. A különleges presszó elkészítésekor almába áztatott dohánylevélen kell átfőzni a kávét.
Forrás: MTI
Frei Tamás a Nyugat Rádiónak is beszélt szenvedélyéről.
A riport meghallgatásához kattintson ide!