KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Printa Café bemutatja: a Bogotai barista VB győztes kávéja, La Ilusión

mendezJúnius 21-én, kedden Budapestre érkezik a bogotai barista világbajnokság győztes kávéja. A Printa Café bemutatja a Hasbean által pörkölt, El Salvador-i La Ilusión kávét.

A La Ilusión nem a világbajnokságon kezdte diadalútját. A minőségi kávék legelismertebb megpróbáltatásán, a Cup of Excellence versenyen 2010-ben ez volt a legtöbb pontot elért kávé El Salvadorban. Az eszpresszó a bajnokság után több kávézót is bejárt, így például a londoni Dose Espresso vagy a Department of Coffee and Social Affairs is csinált belőle vendégnapot. Stephen Leighton, a Hasbean tulajdonosa, édes gyümölcsorgiát igér, nagyon harmonikus, kiegyensúlyozott savassággal, borszerű testességgel.

További különlegesség, hogy a világbajnok versenyszámának kreatív italában használt Cascarát is meg lehet majd kóstolni. Ez nem más, mint a La Ilusión farm szárított kávégyümölcséből készített teaszerű főzet.


Printa Café - 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 10.,
Hétfő-péntek 8-18
Szombat-vasásnap 12-18.
 
A rendezvény napján hosszabított nyitvatartás lesz, 19 óráig.

Hasbean leírása a kávéról: http://www.hasbean.co.uk/pages/El-Salvador-La-Ilusion-COE-Number-1.html
Alejandro Mendez előadása a bogotai barista világbajnokság döntőjében: http://www.livestream.com/worldbaristachampionshiplive/video?clipId=pla_cf808377-10ee-4b13-b7bd-2faf9aab7723&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb
Facebook-esemény: http://www.facebook.com/event.php?eid=216911381674356