KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Cioccobon - forrócsoki a Bristot-tól

bristot cioccobon forrócsokoládé kóstolóA Bristot kínálatát színesítő Cioccobon forró csokoládét hozott a futár, a Bristot magyarországi forgalmazójának köszönhetően, hogy megkóstoljuk, és olvasóinknak bemutassuk ezt a terméket. Hagyományos csokoládé (Classic), és fehér csokis ízben, kétféle kiszerelésben vásárolhatók meg. Tasakos, adagonkénti (50db található egy dobozban), és 1.5 kg-os műanyag dobozos (ebben található egy műanyag adagoló kanál is).

bristot cioccobon forrócsokoládé kóstolóÖsszetételüket vizsgálva a klasszikus forrócsoki csomagolásán mesterséges adalékok nincsenek feltüntetve (cukor, kakaó, kukorica keményítő, só, vanília). A fehér csokinál is egyedül az E160a, ami a sárgarépából kivont természetes színezék.

Elkészítési javaslat a szokásos. 100/120ml tejhez adjunk hozzá 25g forró csokoládéport, és folyamatos keverés mellett melegítsük a kívánt állag eléréséig.

Mondanom sem kell, hogy a kóstoláshoz a Clatronic tejhabosítót vetettem be, mert mióta megismertem, kizárólag ezzel készítem a forró csokikat. Nekem nagyon bevált.

Nézzük először a „sima” forrócsokit. Ízre, illatra nagyon kellemes, tejcsokoládés, édessége is eltalált. Mint egy finom közepes kakaótartalmú tejcsokoládé, talán így lehetne jellemezni. Állaga kellően sűrű, de nem ragacsos.

A Cioccobon fehér csokoládéja is finom, de nekem az előzőleg tesztelt Lamborghini ebben a műfajban jobb volt. Ettől függetlenül ez is nagyon jó, és nem megy el a vanília puding kategóriába. Szerencsére ez sem az a ragacsos állagú, amivel már több negatív esetben sikerült találkoznom.

Összességében azt mondhatom, hogy a Bristot forró csokoládéi meggyőző minőséget képviselnek. Ha valakinek sikerült felcsigázni az érdeklődését az érdeklődjön a forgalmazónál.

A forró csokoládékról bővebben ide kattintva olvashat:

http://www.kavekorzo.hu/szakmai-kavezo/forro-csoki-a-megunhatatlan.html
http://www.kavekorzo.hu/szakmai-kavezo/csokoladefajtak-es-kulonbsegek.html