KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

A kávépörkölés bemutatása és fázisai

A pörkölés az a folyamat, aminek során létrejön a zöldkávéból a kávéital alapját képező pörkölt kávé. Ez által lesz a nyers ízből illat és aroma. A pörkölés magas hőmérsékleten történő...

Kávékészítési eszközök és használatuk

AeroPress - olcsó és ötletes filterkávé …

Egy újabb nagyszerű kávékészítési eszközt szeretnék bemutatni aminek a neve AeroPress, ezúton is köszönet az Aerobie cégnek a tesztkészülékért. Az Aerobie cég sokaknak nagyszerű frizbijeiről és bumerángjairól lehet ismerős, de...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Tájékoztató a II. Magyar Amatőr Bajnokság menetéről és szabályairól

barista bajnokságA verseny helyszíne: A KÁVÉ HÁZA, Szekszárd, Csatári u. 16/a. Info: 70-775-1927

A verseny időpontja: 2012. március 25. 10 00 – 14 00
Gyülekező a helyszínen: 8 00 – 8 30
Versenyzői eligazítás 8 30 – 9 00
Gép próba 9 00 – tól 30 perces váltásokban

Részletes időbeosztás
9 00 kor az első versenyző megkezdi a gép próbát. A próbára 30 perc áll rendelkezésére, az idő leteltekor a területet tisztán kell átadja a következő versenyzőnek. A technikai személyzet segít a versenyzőnek a verseny helyszínére történő bepakoláshoz.

 

1. versenyző

9 00 – 9 30 géppróba

9 45 – 10 00 bepakolás a munkaterületre

10 00 – 10 15 versenyidő

10 15 – 10 25 lepakolás

2. versenyző

9 35 – 10 05 géppróba

10 30 – 10 45 bepakolás a munkaterületre

10 45 – 11 00 versenyidő

11 00 – 11 10 lepakolás

3. versenyző

10 10 – 10 40 géppróba

11 15 – 11 30 bepakolás a munkaterületre

11 30 – 11 45 versenyidő

11 45 – 11 55 lepakolás

4. versenyző

10 45 – 11 15 géppróba

11 55 – 12 10 bepakolás a munkaterületre

12 10 – 12 25 versenyidő

12 25 – 12 35 lepakolás

5. versenyző

11 20 – 11 50 géppróba

12 40 – 12 55 bepakolás a munkaterületre

12 55 – 13 10 versenyidő

13 10 – 13 20 lepakolás

6. versenyző

11 55 – 12 25 géppróba

13 25 – 13 40 bepakolás a munkaterületre

13 40 – 13 55 versenyidő

13 55 – 14 05 lepakolás

 

12 30 – 13 00 géppróba

14 10 – 14 25 bepakolás a munkaterületre

14 25 – 14 40 versenyidő

14 40 – 14 50 lepakolás

 


Szabályok
Az Amatőr Barista Bajnokságon a WBC, vagyis a Profi Barista Bajnokság szabályai érvényesek az alábbi eltérésekkel.
Verseny idő: 10 perc
Kötelezően elkészítendő italok: 2 espresso, 2 cappuccino
Kreatív italt készíteni nem kötelező!!!! Azok a versenyzők, akik mégis szeretnének kreatív italt készíteni a 10 perces versenyidőhöz újabb 2 percet kapnak. Az Amatőr Barista Bajnokság eredményénél kizárólag a kötelező italokat veszi a zsűri figyelembe. A kreatív italt is készítő versenyzők esetében a kreatív ital külön kerül értékelésre és a Magyarországi Baristák Kávéforgalmazók és Kávéházak Egyesülete különdíjában részesítik a legjobb pontot elért ital készítőjét.

Részvételi feltételek
Az Amatőr Barista Bajnokságon (továbbiakban ABB) kizárólag amatőrök vehetnek részt, akik napi szinten vendéglátó üzletben munkavégzés szerűen nem készítenek kávét. A részvétel feltétele továbbá a nevezési lap megküldése, valamint a nevezési díj megfizetése.

A kávés szakma legjobbjai 2018