KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Lordok Caffé  Tejbár és Kávézó épületLegutóbb Kecskemét főterén, mondhatni a város legjobb helyén található kávézóba látogattunk. A rendszerváltás után hosszú ideig a bohócfigurával reklámozott amerikai gyorsétterem működött a Lordok háza alatt, ám a pláza megnyitása után a potenciális vásárlóközönséggel együtt ők is “átköltöztek” oda. A helyén megnyitott a Lordok Café. A ház névadása különben úgy történt, hogy a hatvanas évek végén, a Nagytemplommal szemben felépített hatalmas épületben hosszú ideig csak a rendkívül fontos elvtársak vagy azok ismerősei kaptak lakást, így a népnyelv hamar ráragasztotta az elnevezést, amelyet a mai napig visel.

uránia kávéház belsőEzúttal Budapest egyik különlegesen érdekes helyszínét kerestük fel. Az Uránia Nemzeti Filmszínház a filmbarátok egyik szentélye, ahová azonban nem csak a mozi kedvéért érdemes ellátogatni, hiszen egy igazán jó kávéház is működik a néhány éve felújított, műemlék épület első emeletén. A régi időket idéző, szép belső tér kialakítása valódi hamisítatlan kávéházi hangulatot sugároz. Az összképbe rendkívül jól illik az itthon ritkaságnak számító kétfejes Fiorenzato Fenice kávégép is, akit érdekelnek az ipari műremekek, biztosan vetnek rá néhány pillantást.

ramada mistral bár kávégépA Balaton északi partján autózva nehéz nem észrevenni a Balatonalmádiban található Ramada Lake Balaton szállodát. A gyermekkoromból Auróra hotelként ismert régi épületből egy négycsillagos modern wellness és konferencia szálloda vált, melynek szobáiból fekvésének köszönhetően, csodálatos balatoni panorámában gyönyörködhet az itt megpihenő vendég. Gasztronómiai szempontból két étterem, egy bár és egy grillterasz található itt, melyek közül a bárról a következőt tudhatjuk meg a szálloda honlapjáról:

BookCafe - Budapest, Andrássy út kávézóteszt belső2009 november 10-én Budapesten a régi Divatcsarnok helyén épült Párisi Nagy Áruház gyönyörűen felújított Lotz Termében nyitotta meg kapuit az Alexandra kiadó legújabb, BookCafe névre keresztelt kávézója. A pesti ember emlékezetében Divatcsarnokként élő szecessziós kívül-belül megújult, szépség, elegancia és méltóság fogadja a látogatót az impozáns méretű, átriumos belső térben, ahol bárki kedvére válogathat a bőséges könyv-, CD- és DVD-kínálatból. Az áruház borszaküzletében a Matias Pincészet európai minőségű borai mellett mindegyik jelentős hazai termővidék borai is megtalálhatók. Az áruház kialakítása fényben és pompában nem marad el a saját korában, 1911-ben formabontóan merész koncepciótól, építészeti és működési lehetőségeiben azonban hozzáteszi mindazt, ami a 21. századot képviselheti, így képez hidat múlt és jövő között, újra helyet keresve magának Budapest szívében, az Andrássy út évszázados patinája és a Liszt Ferenc tér nyüzsgő, fiatalos forgataga közepette. A kávézó az első emeleten foglal helyet, a már említett Lotz Teremben, ahová mozgólépcső viszi fel a látogatót. Lássuk hát....