KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

szalag kávézó kecskemét portálNem is értem, miért nem került sor hamarébb erre a tesztre, hiszen már jó ideje működik a város központjában, számtalanszor megfordultam már itt. Talán a legfőbb ok az lehet, hogy nem csak szimplán kávézóról van szó, a profiljukban jelentős szerepet kapnak a minőségi olasz alapanyagokból készült hideg- és meleg szendvicsek, a különböző teák és forró csokoládék, és a sörbarátok is megtalálják a számításuk. Éppen ezért mindig is bővebben szerettem volna írni róluk, míg most már végre sorra kerültek. Ideje, hiszen a városban alig találni néhány olyan helyet, amelyet a minőségi eszpresszó szempontjából bátran ajánlani mernék, a Szalag pedig régóta ezek egyike.

"Ezek itt kávéztak a cipők között?"

A kávéház a múlt század elején olyan szükséglet volt a népnek, mint a pék vagy a piac - vallja Saly Noémi muzeológus, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum munkatársa. Kávéháztörténészként különös örömmel üdvözölte Karinthy Frigyes és írótársai egykori törzshelye, a Hadik Kávéház újranyitását, melynek múltjáról szívesen mesél, néhány anekdotával fűszerezve a történetet.

bambusz café portálVéletlenül tértem be ebbe a kis kávézóba, mely Budapesten, a Pólus Centerben található a mozi pénztárával sréhen szemben. Sietős ügyben voltam, de egyszerűen bevonzott a hely fiatalos hangulata, színvilága és a kíváncsiság, hogy milyen kávét csapolnak.

walzer kávézó hévíz palace hotel bejáratHévízen töltöttünk néhány napot. A Hévízi-gyógytó -- Európa legnagyobb gyógyító erejű melegvizes tava -- 4,44 ha kiterjedésével és a tavat körülölelő erdővel különösen alkalmas arra, hogy idős és fiatal egyaránt testestől-lelkestől megújuljon. Ez a gyógytó igazi ritkaság, különleges képződmény: ellentétben a többi melegvizes tóval, melyek általában vulkanikus eredetű helyeken, agyag- vagy sziklás talajban vannak, a Hévízi-tó tőzegmedrű forrástó.