KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kávébár Bazár Cellini standKíváncsian vártam már a február 22-t, hogy idén milyen lesz a Kávébár Bazár. Az eddigiek nagyon tetszettek, és itt volt eddig megrendezve a Magyar Barista Bajnokság is, ami most máshogy alakult. A szervezők azonban nem akarták a látogatókat és az érdeklődőket verseny nélkül hagyni, így több versenyszámot is beiktattak a programba. De ezekről majd később.

Kávékorzó díjátadóEgy gyors jelentés a Kávékorzó által meghirdetett versenyről. A szavazás lezárult, ahol minden eddiginél több szavazat érkezett, amit külön köszönünk a versenyzők nevében is. Akik a lenti felsorolás valamely kategóriájában szerepelnek, már mind nyertesek, mert az olvasók rájuk adták le a legtöbb szavazatot. A végső eredmény azonban csak hétfőn várható, amikor is kiderül, hogy a Kávékorzó által adott pontok, és a szavazók pontjait összesítve, ki lesz az adott kategória legjobbja.

Baráti Barista Bajnokság ismerkedésKezdjük az elején, mondjuk azzal, hogy két kávékedvelő kezdeményezésére (csak, hogy én is alliteráljak) létrejön egy esemény, amire én személy szerint régóta áhítozom. Nevezzük megmérettetésnek, versenynek, vagy ahogy tetszik, mindegy is, hiszen úgysem az a lényeg ki nyer, hanem a szó legnemesebb értelmében a részvétel a fontos. Adott hozzá a helyszín, jelen esetben az EMKE Irodaház épületében teret nyert Expresso Cafe Bar, profi kávégép ,őrlő, jó kávé( Has Bean Blake) , tejre csak tippelem az Etyek Tejet , de az biztos, hogy a feltételek adottak, hibázni legfeljebb a kávét készítő személye tud.