KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Baráti Barista Bajnokság ismerkedésKezdjük az elején, mondjuk azzal, hogy két kávékedvelő kezdeményezésére (csak, hogy én is alliteráljak) létrejön egy esemény, amire én személy szerint régóta áhítozom. Nevezzük megmérettetésnek, versenynek, vagy ahogy tetszik, mindegy is, hiszen úgysem az a lényeg ki nyer, hanem a szó legnemesebb értelmében a részvétel a fontos. Adott hozzá a helyszín, jelen esetben az EMKE Irodaház épületében teret nyert Expresso Cafe Bar, profi kávégép ,őrlő, jó kávé( Has Bean Blake) , tejre csak tippelem az Etyek Tejet , de az biztos, hogy a feltételek adottak, hibázni legfeljebb a kávét készítő személye tud.

A kávés szakma legjobbjai verseny 2013Immáron 5. esztendeje, hogy útnak indítottuk a KÁVÉKORZÓ portált azzal a céllal, hogy a hazai kávékedvelők számára „fogyasztható” információkat tegyünk közzé, és elősegítsük a kávékultúra fejlődését. Kávétesztek, eszköz bemutatók,  cikkek, és a fórumban folytatott párbeszédek eredményeként a KÁVÉKORZÓ mára a kávés szakma vezető hírportálja lett.

Firemilano Host 2013 kiállítás logóOktóber 18-án nyitott a két évente megrendezésre kerülő milánói Host, ami a világ egyik legnagyobb Ho.Re.Ca, és egyben kávés kiállítása, amelyre a Carraro (Tóth Sándor) szívélyes meghívását örömmel elfogadva sikerült eljutnom. Velünk tartott még Németh János is, a Kapucziner Kávémanufaktúrától, és a Carraro ügyfélszolgálati vezetője, Kékes Béla is, így alakult ki a kis négyes fogatunk.

kávé napja rendezvényIdén szeptember 29-én ünnepeljük a kávé világnapját, s ez alkalommal egész napos kávéparti lesz a budapesti Nu Bor és Bisztronómia nevű kellemes helyen, a Nyugati pályaudvar szomszédságában. Délelőtt 11 és este 7 óra között várják a kávéínyenceket, baristákat, hivatásos és hobby-kávémestereket, a téma pedig a home coffee. Filteres eszközök, kapszulás gépek, otthoni kiegészítők, és persze remek kávék lesznek a kiállítók asztalain, a belépőjegy (700 Ft) ellenében pedig korlátlanul lehet kávét kóstolgatni egész nap, és kísérőfalatokból sem lesz hiány. Kora délután zajlik a Lucky Cup-Hario Filter Race verseny, 17.00 órától pedig a Brew Bar Kids barista bemutató az idei bajnokok részvételével. A versenyre bárki nevezhet, a szabályzat alább olvasható.

Tóth Sándor házigazda a Kávé HázábanNem múlhat el egyetlen év sem a nélkül, hogy a Kávékorzó Magazin oszlopos tagjai össze ne gyűlnének egy kis beszélgetésre, mondjuk úgy inkább, hogy "örömtalálkozóra". Természetesen ez az év sem lehetett kivétel. A csavar a dologban az volt, hogy eddig szokásos forgatókönyv (miszerint, hogy valamelyikünknél tartjuk az összejövetelt) megváltozott, mivel Tóth Sándor barátunk, (aki szinte minden alkalommal részt vett a találkozókon), magához ragadta a kezdeményezést, és meginvitálta a csapatot Szekszárdra "A Kávé Házába".