Egy espresso, egy macchiato, egy ristretto vagy egy capuccino hozzá pedig valamilyen édes péksütemény: fánk, briós, pite, linzer... Az olaszok napindítója tehát egy nagy adag cukros energia, amely bőven kitart az ebédig.
Egy espresso, egy macchiato, egy ristretto vagy egy capuccino hozzá pedig valamilyen édes péksütemény: fánk, briós, pite, linzer... Az olaszok napindítója tehát egy nagy adag cukros energia, amely bőven kitart az ebédig.
Egy különleges receptet ismerhetnek meg olvasóink Tóth Sándor boszorkánykonyhájából. Az ital különlegessége az összetevőkön túl az, hogy ez volt Tóth Sándor kreatív itala a Londoni Barista Világbajnokságon.
Ez a recept valamikor "kávés csodaszelet" néven került a receptgyűjteményembe, már nem emlékszem kitől származik, de valószínűleg nem ok nélkül kértem el a receptjét. Az eredeti receptben vaníliás krém szerepel, én annyit változtattam, hogy nem csak a tésztába, hanem a krémbe is tettem kávét és egy kis rumot. Ezért neveztem el duplán kávés szeletnek. A könnyebb szeletelhetőség érdekében lehet a tésztát úgy is összeállítani, hogy csak két rétegből álljon.
Igazi mártogatós sütemény. Nemcsak kávéba, hanem kakaóba, likőrbe is áztatható, sokáig elálló olasz különlegesség.
Aki unja már a megszokott eszpresszó és kapucsínó kortyolgatást, és szeret új ízekkel kísérletezni, vagy csak a kávézó vendégeinek akar előrukkolni valami extrával, azok számára készítettünk egy összeállítást, hogy mivel is lehet megbolondítani, és feldobni kedvenc kávénkat.