KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Delizia by Cellini Caffè Specialty Arabica keveréke egy igazi kávé ízutazás a világ legjobb kávétermő vidékein a legtisztább kávé szerelmeseinek, akik a maximumot keresik. A Delizia by Cellini Caffè 100 % Specialty Arabica keveréket a legtisztább, gyümölcsös kávé szerelmeseinek ajánljuk, akik a maximumot keresik. A Delizia olaszul a Élvezetet jelenti, kóstolja meg Ön is ezt az ínyenc specialty kávét! A csúcsminőségű Arabicák a világ vezető prémium kávétermelő országainak minőségi kistermelőitől származnak: Kolumbia, El Salvador, Etiópia, Guatemala, Brazília. A Delizia a Cellini Specialty Superior Blends kávécsaládjának tagja, melyet kis, 200 grammos kiszerelésével háztartási bean-to cup szemes kávés gépekhez, karos gépekhez ajánlunk, de kotyogóba is kiváló - tudtuk meg a forgalmazótól.

A Kapucziner Kézműves Kávépörkölő 1993-óta a győri Sarló köz 9. szám alatti üzletben, napi rendszerességgel pörköli a világ minden tájáról érkező kávékülönlegességeket. 12kg-os Probat kávépörkölő berendezésünk a kezdetek óta a lehető legjobb minőségű pörkölt kávét készíti, közel 30 éves tapasztalatunk segítéségével. Az évek során a berendezés érzékelőkkel és számítógépes pörkölésellenőrzéssel egészült ki, hogy még pontosabb munkát végezhessünk. Igyekszünk lépést tartani a kávépörkölés világtrendjeivel, a minőség iránti elkötelezettségünk azonban 28 éve változatlan. 2024 friss termésből egy typica java single origin kávé érkezett. A Typica az egyik legrégebbi és genetikailag legtisztább Arabica kávéfajta. Kiváló minőségéről, édes és összetett ízéről, valamint kiegyensúlyozott savtartalmáról ismert. Teszt pörkölés során közepes pörkölés tartományából a legvilágosabb pörkölési szintet választottuk. A fajtára jellemző ízvilágon kívül némi mezei virág illatot éreztünk - tudtuk meg a forgalmazótól.

Cégünk a Pannon Kávé Kft. a 2004. évi megalakulása óta meghatározó szereplője a hazai kávégépes szolgáltató szektornak. A vállalkozásunk magyar tulajdonosai által meghatározott, széles szolgáltatási körben, az ország egész területén végezzük tevékenységünket, kiszolgálva több ezer elégedett partnerünket. Elkötelezettek vagyunk a hazai kávékultúra színvonalának az emelésében, ennek jegyében tevékenységünket szigorú minőségbiztosítási rendszer alapján végezzük, valamint kiemelt figyelmet fordítunk a munkatársaink folyamatos képzésére is. A felső minőségi kategóriába tartozó Perla X egy 7 fajta kávéból álló 100% arabica kávéblend. Sűrű textúrájú, világosbarna crema jellemzi. Kakaó, csokoládé és édesgyökér aromajegyek fedezhetőek fel benne, virágos jegyekkel az utóízében. Elsősorban a felső kategóriába tartozó vendéglátóhelyek részére kínáljuk. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

Casino Mocca-tól kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás:

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Casino Mocca La Esmeralda Kolumbia szemeskávé teszt csomagolásKávé típusa: Casino Mocca La Esmeralda Kolumbia

Pörkölés ideje: 2024.04.15, Lejárat ideje: Csomagolás: 200g-os szelepes csomagolás
Ár: 3.850 -Ft/200g, Forgalmazó adatai


Rocketeer:

Aktuális tesztkávénk igényes, szelepes, simítózáras csomagolásban érkezett, a feliratok szerint egy kolumbiai, mosott eljárású single origin az alanyunk. A babok illata finom, sült kenyérhéjas, csokoládés, méretük enyhén változó, a pörkölési szint egységes, nagyjából közepes. Égett, töredezett szemekkel nem találkoztam. A zacskón meghatározták a fő ízjegyeket, ami nálam nagyjából stimmelt is. Az alap enyhén tejcsokis, csonthéjasokkal (mogyoró, mandula), és sütőtökkel (a görögdinnyét sajnos nem sikerült előcsalogatnom), némi citrusos savasságal, amit igen jól érezhető karamellás/grillázsos édesség követ. Lezárásként enyhén mokkás, mogyorós. Utóíze kellemesen mokkás, és elég hosszan tart. Csakúgy mint előző heti mintánál, itt is az volt a problémám, hogy meglehetősen gyorsan vesztett az ízjegyeiből, bontás után pár nappal már érezhető volt a különbség a kezdeti csapolásokhoz képest, holott a pörkölés csak kéthetes volt (ezért ajánlott az adagonkénti porciózás, mélyhűtőben tárolással). Az ital krémje arabikához mérten jó volt, kellő olajossággal, mintázódott is, szőkülés csak néhány nap elteltével mutatkozott. Testessége jó volt, koffeintartalmát nem éreztem jelentősnek. Kicsit küzdős volt megtalálni az ideális, legbalanszosabb csapolási paramétereket: nálam a legjobban 18-19 g-os dózissal (dupla esetén), közepes hőfokon, 25-30 másodperces lefolyási idővel, risztrettó és eszpresszó közötti kimenettel viselkedett. Ettől függetlenül rosszat nem sikerült készítenem belőle, bátran kísérletezhetünk, csak nem feltétlenül jön be mindenkinek, ha pl. csak a sütőtök íze dominál az italban. Tejben is finom volt, több tejjel is megmaradt a kávé karaktere. Ajánlom ezt a single origint az újhullámos és tejes italok kedvelőinek.

Kávégép: Rocket Giotto Premium Plus (fejhőmérő) / Kávéőrlő: Fiorenzato F64
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8,5 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 8 / Összpontszám: 24,5

 

SicTransit:

Következő tesztalanyunk a Casino Mocca kolumbiai arabica tétele volt. A csomagolás (és talán picit az egész arculat) megújítása óta sztenderd teljesen műanyag, szelepes zacskóban érkezett a 200 g kávé, matricával feltüntetve a lényeg információk: származási ország, termelő, feldolgozás, stb. A zacsi bontásakor a szokásos kenyérhéjas illattal fogadott a kávé, nem mondom, hogy vakon biztosan megmondan,i hogy CasMo, de jellegzetes. Az őrlőt a szemek mérete alapján a finomabb tartomány felé mozdítottam el, így hamar sikerült belőni a jó lefolyáshoz. A csapolás közepesen világosan indult meg, nem túl vastagon, de szép kremát rajzolva a csészére. Arabica kávéhoz mérten nálam a krema jelentős volt, szépen meg is maradt a fogyasztás végéig. A kávé nálam nem “viselkedett szépen”, a sztenderd profillal először jelentősen savas és kesernyés is lett, de alacsonyabb hőfokkal és klasszikus karos gép profillal szépen kitisztult, és megmutatta a zacskón feltüntetett mérsékelten édes, kissé ásványos ízvilágot. Tejben is “hozta a kötelezőt”, nem volt egy bomba ízvilág, de kellemesen belesimult a tej masszív édességébe.

Kávégép: Rancilio Silvia PID / Kávéőrlő: Lagom P64 + SSP, Mahlkönig K30, Comandante, Kinu
Pontszám: Krém: 4,5 / Íz, harmónia: 7 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 7 / Összpontszám: 22,5

 

Szabiakos:

Soron következő mintánk egy általam kedvelt magyar pörkölőtől érkezett. A szokásos igényes csomagolás közepesen világos pörkölést rejtett. Az őrlőt a középállástól egy picivel finomabbra beállítva kaptam a megfelelő lefolyást. A dupla kosárba nem kellett túl sokat tölteni a jó végeredményért, amit 1:2 arány környékére lőttem be, de valamivel afelett is érdemes volt próbálkozni. A PID-et közepesen magas hőtartományba állítottam, ami nálam 92-93 fok környéke. A kapott krém mennyisége a pörkölési szintet figyelembe vége kimagasló, és a fogyasztás végéig kitartott. Az ízeket tekintve kellemesen megjelenik e csomagoláson feltüntetett édes sütőtökös vonal, némi magvak kíséretében, mint a mogyoró vagy a mandula, de én dinnyét nem éreztem. A kávé természetes édessége elég jó. Savassága lefolyási idő és hőfok beállítást variálva közepesnek vagy enyhének mondható. Testességét a közepestől valamivel jobbnak mondanám. Én leginkább dupla eszpresszóként fogyasztottam, de tejes italként is megállja a helyét. Összeségében finom volt ez a kolumbiai tétel, de azt gondolom nem a legérdekesebb kávé a Casmo jelenlegi kínálatából.

Kávégép: Gaggia Classic Full Tuning / Kávéőrlő: SM97+ZM kés
Pontszám: Krém: 4,5 / Íz, harmónia: 8,5 / Testesség: 3 / Ár-érték arány: 7 / Összpontszám: 23

 

Lorien:

Legújabb tesztalanyunk a Casino Mocca pörköltből érkezett, egy kolumbiai single origin. A csomagolás a tőlük megszokott, egyszerű, letisztult designt hordozza, a címkén és a mellékelt kártyán bőségesen ellátnak bennünket információkkal, sőt még QR kód is található, amely a honlapra vezet. A szemek épek, nagyjából egységesen közepes pörkölésűek, kellemes illatot árasztanak. Körülbelül 20-21 grammos dózist fért a dupla szűrőbe, az őrlőt valahol joker környékére kellett állítani. Hőmérséklet tekintetében nálam a hűvösebb tartomány vált be, akkor volt a legjobb, amikor hosszú hűtőcsapolás után 90 fok körüli fejhőről indítottam a műveletet. A lefolyás egyébként tankönyvi, szép, egyenletes, a krém mennyisége arabikához mérten elég jó, állaga teljesen rendben van, mintázódik is. Ízvilága megfelel a csomagoláson feltüntetettek, de nem volt egyszerű mindent egyszerre előhozni belőle. A sütőtökös, mandulás, marcipános jegyekhez sokszor kapcsolódott kakaós-kesernyés vonulat, a görögdinnyét nem volt könnyű előcsalni, leginkább az alacsony hőmérsékletű, tökéletesen kivitelezett csapolások hozták meg. Amikor viszont mindent sikerült jól csinálni, akkor tényleg egy fantasztikusan jó, nagyon szép, komplex kávé lett a végeredmény. Ilyenkor érezhető benne az a finom elegancia, amely a Casino Mocca pörköléseire jellemző. Nekem leginkább önmagában tetszett, de persze tejjel is nagyon jól vizsgázott: a sütőtök és a tej házassága szinte a mennyben köttetett. Koffein tartalmát nem éreztem magasnak, a nap bármelyik szakában bátran fogyasztható.

Kávégép: La Scala Butterfly/ Kávéőrlő: Mazzer Mini
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8,5 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 7,5 / Összpontszám: 24

 

Weinmaker:

A szokásos, minőségi csomagolásban érkezett a Casino Mocca kolumbiai single origin mintája. Természetesen szelep és simítózár is megtalálható volt, az általam nagyon kedvelt csomagoláson, amelyről a bőséges információ mennyiség sem maradt le. Bontáskor nagyon finom illat fogadott. Az őrlőt úgy állítottam be, hogy lassan meginduló 30 másodperc körüli csapolást kapjak. A hőfok a szokásos arabika tartományban volt megfelelő. A krém mennyisége és minősége jó volt, szépen mintázódott és az állagára, olajosságára sem lehet panasz. Kitartott a fogyasztás végéig. Ízek tekintetében nekem nem sikerült a csomagoláson feltüntetett jegyeket maradéktalanul reprodukálni, mert dinnyét maximum belemagyarázni tudtam volna, de a többi azért szépen megvolt. A csokoládés, sütőtökös, marcipános, mandulás jegyek szépen jöttek, és a végeredmény is egy nagyon kellemes komplex ital lett, visszafogott savassággal és jó természetes édességgel. Testessége jó, utóíze kellemes, mokkás lecsengésű. Koffeintartalmát nem éreztem vészesnek, így én simán ittam késő délután is belőle. Elsősorban eszpresszónak ittam, de tejes italban is megmarad a karaktere. Igazából bárkinek ajánlanám ezt a kávét, mert mindenféle szélsőségektől mentes, és finom.

Kávégép: Gaggia Classic Full tuning/ Kávéőrlő: Mazzer Major+Mazzer C151 kés/ Víz: BWT Water&More Bestmax
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8,5 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 7 / Összpontszám: 23,5

 

Név Krém Íz Test Ár Össz:
Rocketeer 4 8,5 4 8 24,5
SicTransit 4,5 7 4 7 22,5
Szabiakos 4,5 8,5 3 7 23
Lorien 4 8,5 4 7,5 24
Weinmaker 4 8,5 4 7 23,5

Casino Mocca La Esmeralda Kolumbia szemeskávé teszt kávébabokCasino Mocca La Esmeralda Kolumbia szemeskávé teszt lefolyásCasino Mocca La Esmeralda Kolumbia szemeskávé teszt csapolás
Casino Mocca La Esmeralda Kolumbia szemeskávé teszt nyitott szűrőCasino Mocca La Esmeralda Kolumbia szemeskávé teszt krémCasino Mocca La Esmeralda Kolumbia szemeskávé teszt eszpresszó

Összegzés:

Letisztult megjelenésű, simítózárral és szeleppel ellátott tasakban érkezett a Casino Mocca tesztmintája. A csomagolás minden fontos információt tartalmazott, és a rajta lévő QR kód segítségével még továbbiakhoz is juthat az érdeklődő. Bontáskor nagyon kellemes illat fogadja a kóstolót. A szemek nagyjából egységes, közepes pörkölést kaptak. Sérült vagy töredezett szemet nem láttunk. A legjobb eredmény érdekében az őrlőt úgy érdemes beállítani, hogy a tankönyvi 25 másodperces lefolyásnál kissé lassabb legyen. Hőmérséklet tekintetében az átlagos arabika tartományban érdemes keresgélni. A lefolyás szép, a krém állaga, mennyisége, olajossága nagyon jó, szépen mintázódi,k és kitart a fogyasztás végéig, megfestve a csésze oldalfalát. Ízek tekintetében a csomagoláson feltüntetett jegyek valóságosak, bár a dinnyével mindenki küzdött. Csokoládés, sütőtökös, marcipános-mandulás, mogyorós jegyek, némi grillázzsal, visszafogott savassággal. A testesség szintén nagyon jó. Utóíze kellemes, mokkás lecsengésű. Koffeintartalmát nem éreztük magasnak, de nyilván, aki érzékenyebb rá, az már délután ne próbálkozzon vele. Elsősorban eszpresszónak ajánljuk, de szépen működött tejes italok alapjaként is.

Jellemzők
Pörkölés: közepes pörkölésű
Összetétel: 100% arabika
Ajánlott kávékészítési eszköz
Karos gép:
Automata:
Filter:
Ajánlott kávéital
Risztrettó:
Eszpresszó:
Tejes ital:

A teszthez használt kávégépet a Pasco Kft. biztosította. A legfinomabb kávé elkészítéséhez a BWT vízszűrő megoldásait ajánljuk.