KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Contador Aroma szemeskávé teszt Cégünk közel 20 éve foglalkozik kávépörköléssel. A pörkölésnél a klasszikus vonalat képviseljük, amit mi olasznak nevezünk, az olaszok viszont magyar pörkölésnek hívnak, mivel az igazi olasznál egy árnyalattal világosabb. Üzemünk Szolnokon működik családi vállalkozásként, nálunk a tudás, a kávé szeretete és a minőség iránti elkötelezettség apáról lányára szállt. Azon dolgozunk, hogy minél több otthonban élménnyé varázsoljuk a kávézást. A gondosan kiválasztott alapanyagokból hozzáértő pörköléssel, saját receptúráink alapján készült termékeket mindig frissen kínáljuk vásárlóinknak, hiszen aki már kóstolta, az tudja, hogy a frissen pörkölt kávé az igazi kávé. Első, és 20 év után ma is egyik legnépszerűbb blendünk. A keverék összetevői között találunk testes, jellegzetes ízű dél-indiai robustát, mely kiváló eszpresszó alapanyag. A világ legjobb robustái közül sok Indiában terem, ahol a kávékat gyakran árnyékolók alatt termesztve védik az erős napsütéstől. Arabica fajták közül egy száraz feldolgozású, sokoldalú fajtát választottunk Brazília déli részéről. Az édes, enyhén savas brazil arabicával való házasítás eredménye egy aromában gazdag, kakaós ízvilágú, kissé gyümölcsös, krémes kávé - tudtuk meg a forgalmazótól.

Moak Arabica szemeskávé teszt A Moak történetével a kávékorzón megjelent korábbi cikkekben már felszínesen foglalkoztunk. A családi vállalkozás Modica történelmi belvárosának kis két szintes üzlethelyiségéből indult, ahol -- sok száz, ha épp nem több ezer -- hasonló olasz pörkölőhöz, elsősorban a helyi lakosság igényeit elégítették ki. A korábbi évtizedek fejlődése és fejlesztései elsősorban a HoReCa-vonalat érintették, csak az utóbbi években jelentek meg újra a lakossági felhasználóknak szánt kisebb kiszerelésű, bár sajnos őrölt kivitelű kávék (vákuumcsomagolt és fém dobozos kivitelben egyaránt). A lakossági vonal további fejlesztésének első lépéseként a négy „prémium”, fém dobozos kávékeveréket készítették el szemes változatban is. A négy féle változat az Aromatik (tiszta arabika), az Arabica (csekély robusztatartalommal), a Forte (klasszikus 20 százalék körüli robusztatartalmú) és a Decaffeinato, vagyis a koffeinmentes - tudtuk meg a forgalmazótól.

Miscela D'oro Gusto Classico szemeskávé teszt Az Urbano család vállalkozása 1946-ban kezdte meg a működését Messina város központjában, ahol a cég alapítója Unberto, feleségével Emanuelával kezdte el a kávé pörkölését kis mennyiségben. Az alapvető irányelv az volt, hogy aprólékos válogatással a legjobb minőségű zöld kávét összeválogatva pörköljék, mindig a kornak megfelelő legmodernebb berendezések használatával. Ezáltal folyamatosan tudták növelni cégük eladási volumenét. A pörkölő üzem 2003-ban költözött a mai területére. 2006-ban a vállalat úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja a róla kialakult képet, és Oliviero Toscani vezetésével újításokat vezettek be, hogy megértessék a cég filozófiáját, eleganciáját, egyszerűségét a világ minden táján. A Miscela d’Oro egy professzionális pörkölő, aki elkötelezetten harcol a magas minőségért, ezért nevezi a mai napig magát mérte ellenére is kézműves pörkölőnek, melyet szlogenjük is tükröz: Torrefattori dal 1946. A Gusto Classico: robuszta és arabika kávék keveréke, mely 50% arabikát és 50% robusztát tartalmaz. Az arabika kávé dél amerikai termőterületekről való, míg a robuszta pedig Afrikából származik. Ez a blend egy medium pörkölésű kávé, amely erős, csokoládés utóízzel rendelkezik - tudtuk meg a forgalmazótól.

Miscela D'oro Grand Crema szemeskávé teszt Az Urbano család vállalkozása 1946-ban kezdte meg a működését Messina város központjában, ahol a cég alapítója Unberto, feleségével Emanuelával kezdte el a kávé pörkölését kis mennyiségben. Az alapvető irányelv az volt, hogy aprólékos válogatással a legjobb minőségű zöld kávét összeválogatva pörköljék, mindig a kornak megfelelő legmodernebb berendezések használatával. Ezáltal folyamatosan tudták növelni cégük eladási volumenét. A pörkölő üzem 2003-ban költözött a mai területére. 2006-ban a vállalat úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja a róla kialakult képet, és Oliviero Toscani vezetésével újításokat vezettek be, hogy megértessék a cég filozófiáját, eleganciáját, egyszerűségét a világ minden táján. A Miscela d’Oro egy professzionális pörkölő, aki elkötelezetten harcol a magas minőségért, ezért nevezi a mai napig magát mérte ellenére is kézműves pörkölőnek, melyet szlogenjük is tükröz: Torrefattori dal 1946. A Gran Crema: robusta és arabica kávé keveréke, mely 70% arabicát és 30% robustát tartalmaz. Az arabica kávé közép és dél Amerika, a robusta kávé Ázsia termőterületeiről valók. Egy medium pörkölésű kávé, mely intenzív utóízű és krémes - tudtuk meg a forgalmazótól.

Slitti Guatemala Antiqua Pastores szemeskávé teszt Daniele Slitti édesapjától örökölte a Slitti kávé manufaktúrát, amely közel 50 éve szolgálja ki vevőit kiváló minőségű és különleges kávékkal. Egyedülálló odaadással és szakértelemmel válogatja ki a legértékesebb és legfinomabb kávékat szerte a világból, hogy gondos és egyedi pörkölés után, különleges élvezetet nyújtson minden kávé rajongónak. Ez a különleges, és a szakértők által méltán keresett kávé kizárólag Antigua tartományban terem. Antigua a kiemelkedő minőségű kávé terméséről híres világszerte: sokkal testesebb és összetettebb az íz világa, mint Guatemala más termőterületeiről származó kávéknak. Körülbelül 30 évente kitör egy vulkán Antigua területén, amely a termőföldet nitrogénnel dúsítja, miközben a területen tökéletes egyensúlyban van a csapadék és a napsütés - tudtuk meg a forgalmazótól.