KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Casino Mocca kávépörkölőt három, szakmailag kívülállónak számító kávérajongó hobbista alapította 2013-ban. Az indulást megelőző három évben felküzdöttük magunkat a professzionális baristák ligájába és részt vettünk számos kávés világeseményen. A versenyeken átélt kulturális sokk és a hazai piac hiányosságai inspirálrak minket, hogy egy olyan pörkölőt hozzunk létre, amely a közízlés kiszolgálása helyett inkább progresszív és kísérletező. Az azóta eltelt közel 10 év alatt lassan lépkedve, az alapvető értékeinkből nem engedve lettünk Európaszerte elismert pörkölők. Elhivatottak vagyunk a hobbinkból szakmánkká vált pörkölés és a kávék csodálatos világa iránt. Imádjuk az etióp kávékat és mivel még javában tart a szezonjuk, mi mást is küldhettünk volna tesztelésre! Kávénk forrása, a Telila mosóállomás, Etiópia Jimma régiójának Gera körzetében, a Yukro nevű falu közelében élő kistermelőktől szerzi be a kávécseresznyéket, melyeket a mi esetünkben nedves eljárással dolgoztak fel. A magas minőségű és friss mosott etióp kávék barackos, citrusos, teás és esetengént florális jellege sokak kedvence, nem kell hozzá szakértőnek lennünk, hogy élvezzük - tudtuk meg a forgalmazótól.

Számunkra a specialty kávé egy eszme és egy szenvedély, mely szigorú odafigyelést kíván még a legapróbb részletek terén is, hiszen a minőség csak így maradhat állandó. Pörkölőnkben nem szokványos területekről, régiókból érkező különleges, komplex ízvilágú kávékkal dolgozunk, melyből akár otthonra, akár kávézójába is szívesen szállítunk. Saját utunk világított rá arra azonban, hogy nemcsak az a fontos, hogy a szakma elismerését elnyerjük, hanem az is, hogy úgy dolgozzunk, hogy végül kávéinkat otthoni körülmények között is élmény legyen fogyasztani. Célunk a konzisztens minőség biztosítása a szezonális megújulás mellett. Közös munkánk kapcsán pedig missziónk, hogy az ne érjen véget a megrendelés leadásával, hanem egy közös fejlődés, tanulás induljon útnak. A Robusta cuppinghoz minden előítéletünket magunkkal vittük, amit csak erről a fajtáról tudni lehet. Kisebb-nagyobb csodálkozások után azonban jött a teljes döbbenet: ez a tétel. Édes, kellemes, különleges karaktere akkor is megnyert minket, amikor még nem is tudtuk, mennyire jól áll neki a presszó. Idei talán legkülönlegesebb tételünkké vált ez a kávé, legyen szó akár presszóról, akár filterről - tudtuk meg a forgalmazótól.

A Kapucziner Kézműves Kávépörkölő 1993-óta a győri Sarló köz 9. szám alatti üzletben, napi rendszerességgel pörköli a világ minden tájáról érkező kávékülönlegességeket. 12kg-os Probat kávépörkölő berendezésünk a kezdetek óta a lehető legjobb minőségű pörkölt kávét készíti, közel 30 éves tapasztalatunk segítéségével. Az évek során a berendezés érzékelőkkel és számítógépes pörkölésellenőrzéssel egészült ki, hogy még pontosabb munkát végezhessünk. Igyekszünk lépést tartani a kávépörkölés világtrendjeivel, a minőség iránti elkötelezettségünk azonban 28 éve változatlan. Nicaragua északi részén található Mozonte város Nuevo Segovia megyében, magas hegyvidéki területen fekszik. Az itt termő arabica kávénk jó felépítésű, kiegyensúlyozott komplex, elsősorban édes ízvilággal jellemezhető. Az SHG vagy SHB jelölést csak a szigorúan ellenőrzött 1400 méter felett termő kiváló minőségű arabica kávék kapják - tudtuk meg a forgalmazótól.

A Roastopus 2018 tavaszán indult útjára, ekkor láttunk hozzá modern pörkölőüzemünk megvalósításához. Kínálatunk magas minőségi elvárások szerint gondosan szelektált, így csak a legjobb tételek jutnak el a kávéfogyasztókhoz, méghozzá frissen pörkölve. A minőség egyik alappillérének az állandóságot tartjuk, ehhez pedig a kávépörkölés teljes folyamatának alapos és folyamatos ellenőrzése szükséges. Ezért a zöldkávé beszerzéstől a pörkölésen át a csomagolásig minden egyes fázist magunk végzünk, a zöldkávé hűtött raktárban pihen, pörkölést követően kézzel válogatjuk át a szemeket, mindezzel biztosítva az állandó minőséget és kiszámíthatóságot. Ez egy izgalmas tétel, most a Finca La Palmeraról, Ignacio Rodriguez farmjáról. Ezúttal sem egy átlagos kávéval van dolgunk, a száraz feldolgozás egy igazán érdekes arcát mutatja meg ennek a tételnek. Az „embrujo” elnevezés a „varázslat” spanyol megfelelője. Ignacio Rodriguez apja több mint 50 évvel ezelőtt vásárolta meg a Finca La Palmera első 12 hektárját. Fáradhatatlan munkával folytatta a gazdaság bővítését, így mire Ignacio megörökölte azt, területe elérte a 170 hektárt. Ignacio ugyanezzel a lendülettel dolgozik azon, hogy specialty minőségű kávék kerüljenek ki a farmról. A Squid egy száraz feldolgozású kolumbiai tétel, melynek a fő ízjegyei a készőlő, narancs, dió - tudtuk meg a forgalmazótól.

A Roastopus 2018 tavaszán indult útjára, ekkor láttunk hozzá modern pörkölőüzemünk megvalósításához. Kínálatunk magas minőségi elvárások szerint gondosan szelektált, így csak a legjobb tételek jutnak el a kávéfogyasztókhoz, méghozzá frissen pörkölve. A minőség egyik alappillérének az állandóságot tartjuk, ehhez pedig a kávépörkölés teljes folyamatának alapos és folyamatos ellenőrzése szükséges. Ezért a zöldkávé beszerzéstől a pörkölésen át a csomagolásig minden egyes fázist magunk végzünk, a zöldkávé hűtött raktárban pihen, pörkölést követően kézzel válogatjuk át a szemeket, mindezzel biztosítva az állandó minőséget és kiszámíthatóságot. A Finca Alto de los Santos ültetvény 28 hektáron terül el, 1450 méteres tengerszint feletti magasságban. A farm vízigényének biztosítása és a környezet védelme érdekében egy 4 hektáros tározót alakítottak ki a forrás körül. Az érett, piros cseresznyét gondosan, kézzel szüretelik, és emelt ágyakon szárítják. A száradó szemeket gyakran gereblyézik (átforgatják) az egyenletes száradás érdekében. A Siren ezúttal egy érdekes, száraz feldolgozású tételt mutat be a Copan régióból, a Finca Alto de los Santos ültetvényről. Nem egy tipikus, a feldolgozásra jellemző ízvilágot jelenít meg, de a korty végén nem maradnak el a gyümölcsös jegyek. Halványan egy kis kompótos, boros utóiz is felfedezhető - tudtuk meg a forgalmazótól.