- Kávékorzó tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Olaszországban, Abruzzo tartomány a vendéglátás fellegvára.A tartomány vezető kávés cégének topp kávéja a Grand Espresso. Csokis ízével ,harmónizál Abruzzo mediterrán vacsoráihoz,és Montesilváno testes zamatos boraihoz.100% arabica kávé, mégis határozottan krémes ,jó beálítással megtartja a cukrot . Röviden főzve a leg kellemesebb ,de tejjel hígitva is csokis íze dominál. - tudtuk meg a forgalmazótól.
A Szicíliából származó Barbera kávécsalád, gyártója egy 5 generációs családi vállalkozás, mely 1870-től készíti nagy szenvedéllyel és hozzáértéssel kávét. A kávébabokat lassan és elkülönítve pörkölik, hogy az igazi olasz eszpresszó kiegyensúlyozott ízvilágát érjék el. Ezután - víz helyett - hirtelen száraz levegővel hűtik le. Ez az eljárás biztosítja, hogy az értékes kávébabok megőrizzék zamatukat. Karakteres eszpresszó kávé, mégis harmonikus, kellemes, hosszan tartó mokka utóízű különleges kávékeverék. - tudtuk meg a forgalmazótól.
A Mago a Barbera prémium kategóriás terméke. Brazíliából, Közép-Amerikából és Indonéziából származó kávébabból készül. A kávébabokat lassan és elkülönítve pörkölik, hogy az igazi olasz eszpresszó kiegyensúlyozott ízvilágát érjék el. Ezután - víz helyett - hirtelen száraz levegővel hűtik le. Ez az eljárás biztosítja, hogy az értékes kávébabok megőrizzék zamatukat. A különböző kávébabok keverésének művészete a titok, mely a Mago-t oly elismertté teszi az ínyencek körében szerte a világon - tudtuk meg a forgalmazótól.
A ManueL Caffé története egy elkötelezett, vállalkozó szellemű és jó megérzésekkel rendelkező család története. Egyetlen szenvedély vezérli tagjait: "a kávé szeretete". Minden az 50-es években kezdődik, amikor a még nagyon fiatal Giuseppe De Giusti, az alapító, egy coneglianoi üzemben kávépörkölőként kezd dolgozni. Néhány év múltán úgy érzi, elérkezett a választás ideje, és felesége, Bruna asszony segítségével megnyitja saját kávéfeldolgozó üzemét "ManueL Caffé" néven. A De Giusti család második generációját Emanuela, Mauro és Cristina alkotják, akik az üzem leggyorsabban terjeszkedő szektoraira specializálódnak, az üzem céljainak megfelelő tanulmányokat folytatnak, az üzem szolgálatába állítják képességeiket és friss energiáikat. Így különleges egyensúly valósulhat meg az újítás és tradíció között, szem előtt tartva a vállalat történelmi küldetését, amely nem más, mint a "kellemes szájíz kialakítása" a kávé segítségével. A Manuel Solaroma egy olyan testes keverék, amely arabica és erős típusú kávéfajták gondos összeválogatásából született, és a tipikus olasz presszókávé ízét dicsőíti. 60%-on felüli arabika típusú kávétartalommal. Vákuumcsomagolásban, ellenőrzött nyomáson csomagolva: egy újfajta technológia alkalmazásának köszönhetően egészen 18 hónapig képes változatlanul megőrizni érzékszerveinkkel meghatározható jellemzőit - tudtuk meg a forgalmazótól.