Kezdőlapkosárfacebookyoutube

 A Kapucziner Kézműves Kávépörkölő 1993-óta a győri Sarló köz 9. szám alatti üzletben, napi rendszerességgel pörköli a világ minden tájáról érkező kávékülönlegességeket. 12kg-os Probat kávépörkölő berendezésünk a kezdetek óta a lehető legjobb minőségű pörkölt kávét készíti, közel 30 éves tapasztalatunk segítéségével. Az évek során a berendezés érzékelőkkel és számítógépes pörkölésellenőrzéssel egészült ki, hogy még pontosabb munkát végezhessünk. A kávépörkölő mesterünk úgy állította össze a receptet, hogy a világ minden tájáról érkező kiváló arabica kávék harmonikus egészet alkossanak. Ez az egy blendünk, amelyik tartalmazza a világ talán leghíresebb kávéját a Jamaicai Blue Mountaint. Fő összetevője a Cup of Excellence díjjal rendelkező Guatemalai El Injerto farm terméke. Az Indonéz Toraja kávé felel blendünk testességéért, Afrikát pedig természetesen az őshaza Etiópia képviseli a blendben. Sok szeretettel és bátran ajánljuk az ünnepi asztalra, családi és baráti beszélgetések mellé, rég látott rokonok megvendégeléséhez, kandalló melletti cappuccinos olvasgatáshoz - tudtuk meg a forgalmazótól.

 Ez a Scoperto kávé egy single origin, 100% arabika, a Brazil Minas Gerais –Samba lot tételekből készült. Ízprofilja: krémesen testes, kakaós, mogyorós, karamellás ízjegyekkel. Brazília a világ vezető kávétermelő országaként méltán ismert klasszikus, karakteres, édes-csokoládés ízvilágú kávéiról. A Minas Gerais régió Brazília leggazdagabb kávétermelő vidéke, nemcsak szerencsés elhelyezkedése, hanem fenntartható törekvéseinek köszönhetően is. Több kávés civil összefogás, kis gazdaságok és remek újítások találhatóak a vidéken – mindamellett a legzamatosabb, édesebb kávék is innen érkeznek. A specialty kávéra mutatkozó nagy igény hozta a legnagyobb minőségi változást is. A leválogatott szemeket folyamatos ellenőrzések mellett dolgozzák fel. A Samba tétel egy igazi klasszikus. Úgynevezett száraz eljárással készülnek, melynek lényege, hogy a szemek, a gyümölcshéjban a napon száradnak, amíg el nem érik a meghatározott nedvességtartalmat (11-13%). A folyamat során a gyümölcshúsban levő cukrok fermentálódnak, mely meghatározza a kávé végső ízvilágát: egy kimondottan telt, testes csésze espresso, karamellás édességgel, mogyoró és barnacukor ízjegyeivel - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A coffeein-nél az egyetlen célunk, hogy a kávéfogyasztók csészéibe jó minőségű, frissen pörkölt kávé kerüljön. Mivel mi magunk is nagy kávéfogyasztók vagyunk ezért a munkánk a szenvedélyünk. Kedvenc időtöltésünk a kínálatunkba bekerülő kávék kiválasztása és pörkölési görbéjének megalkotása. Kávéink Grade 1 és Speciality grade minősítésűek. A speciality grade szekcióban található kávéinkat 1-2 havonta változtatjuk, amelyeket világosan és sötéten is pörkölünk. Az állandó kínálatunkban szereplő világosan pörkölt Kenya Kirinyaga, a Kirinyaga térségben található Mount Kenya nemzeti parkban termett 1600 -1900 m tengerszint feletti magasságban. A kávé a kenyai kávéknál megszokott nedves módszerrel van feldolgozva, amelyet 36 órás fermentáció követett. Ízében a bogyós gyümölcs édes tónusai dominálnak. A kávé fogyasztását különböző alternatív elkészítési módszereken keresztül ajánljuk, de nagyszerű a belőle készített gyümölcsös eszpresszó is - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A coffeein-nél az egyetlen célunk, hogy a kávéfogyasztók csészéibe jó minőségű, frissen pörkölt kávé kerüljön. Mivel mi magunk is nagy kávéfogyasztók vagyunk ezért a munkánk a szenvedélyünk. Kedvenc időtöltésünk a kínálatunkba bekerülő kávék kiválasztása és pörkölési görbéjének megalkotása. Kávéink Grade 1 és Speciality grade minősítésűek. A speciality grade szekcióban található kávéinkat 1-2 havonta változtatjuk, amelyeket világosan és sötéten is pörkölünk. Az újhullámos kávézás terjedésével a COFFEEIN Espresso Moderna kávékeverékünkkel igyekszünk tükrözni a frissen pörkölt kávé világának legmodernebb trendjeit. A kávékeveréket 2 fajta arabika kávé alkotja, amelyeknél City plus pörkölést választottunk. Célunk egy édes, csokoládés és lédús keverék megalkotása volt, amely különböző tónusokkal és ízekkel játszik - tudtuk meg a forgalmazótól.

 Pörkölő partnerünk, a katalán Cafés Cornellá új, különböző pörkölési profilú és összetételű kávéit 2020. januárja óta forgalmazzuk Magyarországon. Az új 10 fajta kávé közt megtalálható klasszikus olaszos pörkölésű kávéblend és területszelektált specialty kávé is. Közülük is az egyik nagy kedvencünk a Cafés Cornellá 83 ECO kávé, amely enyhe (francia) pörkölésű, öko minősítésű 100% arabica kávéblend. Perui, kolumbiai és nicaraguai kávé található benne. Elsősorban prémium partnereinknek ajánljuk, azok közül is azoknak, akik nyitottak a területszelektált kávék iránt, de alapvetően klasszikus ízvilágot szeretnének a vendégeiknek kínálni. Azt gondoljuk, hogy ez a kávé egy jó átmenetet képez a két ízlésvilág közt. Ezen kívül az öko minősítés is fontos, melynek célja a természet megóvása és a kávétermelésben résztvevő talaj termékenységének fenntartása. Sűrű, hosszan tartó test, mogyoróbarna crema jellemzi. Földimogyoró és édesgyökér aromák fedezhetőek fel benne. Mi úgy tapasztaltuk, hogy jól áll neki az alacsonyabb hőfok, de kíváncsian várjuk a teszt eredményeit, és a véleményeket - tudtuk meg a forgalmazótól.