KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Cornellá Decaf szemeskávé teszt Cégünk a Pannon Kávé Kft. a 2004. évi megalakulása óta meghatározó szereplője a hazai kávégépes szolgáltató szektornak. A vállalkozásunk magyar tulajdonosai által meghatározott, széles szolgáltatási körben, az ország egész területén végezzük tevékenységünket, kiszolgálva több ezer elégedett partnerünket. Elkötelezettek vagyunk a hazai kávékultúra színvonalának az emelésében, ennek jegyében tevékenységünket szigorú minőségbiztosítási rendszer alapján végezzük, valamint kiemelt figyelmet fordítunk a munkatársaink folyamatos képzésére is. Partnerünk a katalán Cornella cég csúcsminőségű kávékeveréke. A legkiválóbb arabica fajtákból készült termék, enyhe francia pörkölése érvényre juttatja az aromákat és a lágy savasságot. Kiválóságához nem férhet kétség, ezt bizonyítja, hogy 2015-ben a világ legjobb éttermének választott Gironai El Cellar de Can Roca étterem is ezt a márkát kínálja vendégeinek - tudtuk meg a forgalmazótól.

Molinari Cinque Stelle Decaffeinato szemeskávé teszt A CAFFÉ Molinari több mint 200 éves múltra visszatekintő vállalat. Alapításakor élelmiszer kereskedelem volt a fő profil, legendás terméke a különböző nemzetközi díjakban részesült Aceto Balsamico di Modena. A vállalat 1880-ban elnyerte a királyi család, a Savoyai Ház udvari beszállítója címet. 1911-ben megnyílt az első kávéház Bar Molinari néven, mely szakítva a hagyományokkal, elhagyta az akkor használatos Caffé előtagot és az azóta Olaszország szerte közkedvelt Bar megnevezést kezdte használni. A vállalat központja ma is Modenában található, jelenleg a világ 5 kontinensének közel 70 országában van jelen. A CAFFÉ Molinari név egyet jelent a tradicionális, minőségi olasz eszpresszóval - tudtuk meg a forgalmazótól.

Miscela D'oro Grand Aroma kávékóstoló Az Urbano család vállalkozása 1946-ban kezdte meg a működését Messina város központjában, ahol a cég alapítója Unberto, feleségével Emanuelával kezdte el a kávé pörkölését kis mennyiségben. Az alapvető irányelv az volt, hogy aprólékos válogatással a legjobb minőségű zöld kávét összeválogatva pörköljék, mindig a kornak megfelelő legmodernebb berendezések használatával. Ezáltal folyamatosan tudták növelni cégük eladási volumenét. A pörkölő üzem 2003-ban költözött a mai területére. 2006-ban a vállalat úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja a róla kialakult képet, és Oliviero Toscani vezetésével újításokat vezettek be, hogy megértessék a cég filozófiáját, eleganciáját, egyszerűségét a világ minden táján. A Miscela d’Oro egy professzionális pörkölő, aki elkötelezetten harcol a magas minőségért, ezért nevezi a mai napig magát mérte ellenére is kézműves pörkölőnek, melyet szlogenjük is tükröz: Torrefattori dal 1946. A Miscela D'oro Grand Aroma minőségi eszpresszó kávé,mely 80%arabika és 20% robuszta keveréke.Egy aromás ital készíthető belőle,mely bársonyos krémmel rendelkezik - tudtuk meg a forgalmazótól.

Miscela D'oro Espresso Natura szemeskávé teszt Az Urbano család vállalkozása 1946-ban kezdte meg a működését Messina város központjában, ahol a cég alapítója Unberto, feleségével Emanuelával kezdte el a kávé pörkölését kis mennyiségben. Az alapvető irányelv az volt, hogy aprólékos válogatással a legjobb minőségű zöld kávét összeválogatva pörköljék, mindig a kornak megfelelő legmodernebb berendezések használatával. Ezáltal folyamatosan tudták növelni cégük eladási volumenét. A pörkölő üzem 2003-ban költözött a mai területére. 2006-ban a vállalat úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja a róla kialakult képet, és Oliviero Toscani vezetésével újításokat vezettek be, hogy megértessék a cég filozófiáját, eleganciáját, egyszerűségét a világ minden táján. A Miscela d’Oro egy professzionális pörkölő, aki elkötelezetten harcol a magas minőségért, ezért nevezi a mai napig magát mérte ellenére is kézműves pörkölőnek, melyet szlogenjük is tükröz: Torrefattori dal 1946. Az Espresso Natura kilós kiszerelésű kávénk 50%prémium arabika és 50% prémium robuszta keveréke. Kiválóan alkalmas eszpresszó technológiával készült italok elkészítéséhez. Fair Trade és Bio minősítésekkel rendelkező termék - tudtuk meg a forgalmazótól.

Lucky Cap Gicherori Kenya  szemeskávé teszt A tesztre egy egészen friss, 2016 januári szüretből származó kávét választottunk. A Kenya Kirinyaga régiójából származó SL28, SL34 és Ruiru 11 fajtájú kávé a Gicherori szövetkezettől érkezett. Az AA+ válogatások rendszerint már bizonyos fokú garanciát jelentenek, hisz a babokat méret alapján előválogatják a termésből, ezt a mi esetünkben még egy speciality minősítés és 90,5 pont tette teljessé. A pörkölési profil kiválasztásánál inkább az adott tétel különlegességeire fókuszáltunk, nem hagytuk magunkat befolyásolni, nem kerestük a sztereotip kenyai kávéjegyeket. A beküldött minta 9 perc 50 másodperces hőkezelést kapott, 3700 g/batch adagban 19% develop time mellett. Nem szeretünk íz leírásokat adni, egyrészt azért, mert befolyásolja a fogyasztót, másrészt azért, mert jellemzően mindenkinek más íz múzeuma van, szóval egy-egy íz, számára jelenthet mást is. Mivel itt mégiscsak ez a feladat és a tesztelők már végeztek a kóstolással mire ezeket a sorokat írjuk, most bevállaljuk. Ennél a profilnál az ásványossága miatt enyhén sós, érett paradicsomos savakat némi csokoládé és melasz egészíti ki. Számunkra egy vidám, friss nyári gyümölcsbomba. Az árnál érdemes figyelembe venni a kétszeri kézi válogatást, az alapanyag minősítését, valamint azt, hogy a minőség érdekében ez a csomagolóanyag 259 Ft./db. (1.036 Ft./kg) - tudtuk meg a forgalmazótól.