- Kávékorzó Tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
A MokaSirs kávépörkölő üzemet, 1954-ben alapította meg egy olasz nemes úr, Giovanni Migliorini „lovag”, a napjainkra Milánó-val egybeépült Pavia kisvárosában. A kezdetektől sok minden változott, de a kávé szeretete és a legjobb minőségre törekvés változatlan maradt. Ennek szellemében vált a MokaSirs, egy modern technológiákat felhasználó, megbízható, komoly és kompetens céggé. A MokaSirs szellemiségéhez szorosan kapcsolódik a kávé nyomonkövetése: az alapanyag beszerzésétől, a gyártási folyamatokon át a partner kávézók-, éttermek- és bárok működéséig. Nem csak az olasz, hazai partnereket, hanem a külföldi ( a frissen elindult magyarországi) disztribúciót végző vállalkozásokat és végfelhasználói pontokat is figyelemmel kíséri, ezáltal pontról-pontra biztosítja a minőséget. A cég rendelkezik a legszigorúbb ISO, FairTrade, EU Bio és Kóser certifikációkkal, minősítésekkel. A MokaSirs a hagyományos olasz eszpresszó vonal mellett, újhullámként a bio-organikus Mundo kávéval és 4-féle Specialty (Ethiopia, Brazil Santos, India, Columbia) különlegeséggel jelent meg. Az Oro 100 % arabika kávé. Brazíl- és Közép-Amerikai kávék keveréke. Egy kifinomult, elegáns, könnyű - és kiegyensúlyozott arabika kávé. Koffeintartalma alacsony, pörkölése közepesen sötét. Alacsony savtartalmú, gyümölcsös és selymes, határozott csokoládé utóízzel. Édessége és krémes állaga miatt tejes italok készítéséhez is ajánlott - tudtuk meg a forgalmazótól.
1967-ben alapították a Torrefazione Gorizianát . Cég a Rogelja és Crobe család tulajdonában van. Majdnem ötven éves tapasztalattal dolgoznak azon, hogy garantálják a finom és legjobb kávékeverékeket. A minőségi kézműves pörkölésnek köszönhetően az íz változatlan. A cég folyamatosan nő az évek alatt, és a tartomány legnagyobb pörkölője lett. Több mint 24 országba szállítanak világszerte. Márkáik: Goriziana Caffé, Go Caffé, San Giusto Caffé. A Qualitycoffee.hu az olasz kávé elkötelezett híve. Sokáig kerestük olyan pörkölőt, aki az otthoni és bárkávék területén is kiemelkedőt nyújt. A Goriziana Caffé 3 éve lett partnerünk, széles kávé kínálata és különleges aromái miatt. A valódi olasz kávét szeretnénk mindenki csészéjébe megfizethető áron! A Goriziana Caffé Aroma Classico harmonikus keveréke az arabica és robusta kávészemeknek. Nagyon krémes, kellemes ízű kávé azok számára, akik kedvelik az erős ízű, klasszikus olasz eszpresszót: az összes aroma jelleggel, ami világszerte híressé tette - tudtuk meg a forgalmazótól.
A MokaSirs kávépörkölő üzemet, 1954-ben alapította meg egy olasz nemes úr, Giovanni Migliorini „lovag”, a napjainkra Milánó-val egybeépült Pavia kisvárosában. A kezdetektől sok minden változott, de a kávé szeretete és a legjobb minőségre törekvés változatlan maradt. Ennek szellemében vált a MokaSirs, egy modern technológiákat felhasználó, megbízható, komoly és kompetens céggé. A MokaSirs szellemiségéhez szorosan kapcsolódik a kávé nyomonkövetése: az alapanyag beszerzésétől, a gyártási folyamatokon át a partner kávézók-, éttermek- és bárok működéséig. Nem csak az olasz, hazai partnereket, hanem a külföldi ( a frissen elindult magyarországi) disztribúciót végző vállalkozásokat és végfelhasználói pontokat is figyelemmel kíséri, ezáltal pontról-pontra biztosítja a minőséget. A cég rendelkezik a legszigorúbb ISO, FairTrade, EU Bio és Kóser certifikációkkal, minősítésekkel. A MokaSirs a hagyományos olasz eszpresszó vonal mellett, újhullámként a bio-organikus Mundo kávéval és 4-féle Specialty (Ethiopia, Brazil Santos, India, Columbia) különlegeséggel jelent meg. A Mundo egy bio-organikus kávé, mely termesztésénél alapkövetelmény a vegyszermentesség. A MokaSir’s a gazdákkal a Méltányos Kereskedelem (Fair Trade) szabályai alapján szerződött. A Fair Trade rendszere biztosítja a termelőkkel való tisztességes bánásmódot. A hagyományos módszerekkel történő termesztés, a kézi betakarítás, a zöldkávé 600 kg-os big-bag zsákokban történő szállítása helyett a kis méretű 1,2 kg-os jutazsák, a manufakturális feldolgozási és pörkölési eljárások egyszerre érik el azt, hogy bio minősítésű, valójában pedig természetes és egészséges kávék íze harmonikusabb, gyengédebb, lágyabb lesz. A finom savasság mellett a fűszeres-édes ízek is jobban testet öltenek. 100 % arabika kávé. Alapanyaga, ellenőrzötten bio termesztésű, a Dominikai Köztársaságból származó arabika. Jellemzően lágy, édes és kerek. Lefolyása meglepően gazdag krémben, a szájban is kellemesen krémes érzetet ad - tudtuk meg a forgalmazótól.