- Kávékorzó Tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Mokasirs Oro - csak a csoki
A MokaSirs kávépörkölő üzemet, 1954-ben alapította meg egy olasz nemes úr, Giovanni Migliorini „lovag”, a napjainkra Milánó-val egybeépült Pavia kisvárosában. A kezdetektől sok minden változott, de a kávé szeretete és a legjobb minőségre törekvés változatlan maradt. Ennek szellemében vált a MokaSirs, egy modern technológiákat felhasználó, megbízható, komoly és kompetens céggé. A MokaSirs szellemiségéhez szorosan kapcsolódik a kávé nyomonkövetése: az alapanyag beszerzésétől, a gyártási folyamatokon át a partner kávézók-, éttermek- és bárok működéséig. Nem csak az olasz, hazai partnereket, hanem a külföldi ( a frissen elindult magyarországi) disztribúciót végző vállalkozásokat és végfelhasználói pontokat is figyelemmel kíséri, ezáltal pontról-pontra biztosítja a minőséget. A cég rendelkezik a legszigorúbb ISO, FairTrade, EU Bio és Kóser certifikációkkal, minősítésekkel. A MokaSirs a hagyományos olasz eszpresszó vonal mellett, újhullámként a bio-organikus Mundo kávéval és 4-féle Specialty (Ethiopia, Brazil Santos, India, Columbia) különlegeséggel jelent meg. Az Oro 100 % arabika kávé. Brazíl- és Közép-Amerikai kávék keveréke. Egy kifinomult, elegáns, könnyű - és kiegyensúlyozott arabika kávé. Koffeintartalma alacsony, pörkölése közepesen sötét. Alacsony savtartalmú, gyümölcsös és selymes, határozott csokoládé utóízzel. Édessége és krémes állaga miatt tejes italok készítéséhez is ajánlott - tudtuk meg a forgalmazótól.