KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Moak Arabica szemeskávé teszt A Moak történetével a kávékorzón megjelent korábbi cikkekben már felszínesen foglalkoztunk. A családi vállalkozás Modica történelmi belvárosának kis két szintes üzlethelyiségéből indult, ahol -- sok száz, ha épp nem több ezer -- hasonló olasz pörkölőhöz, elsősorban a helyi lakosság igényeit elégítették ki. A korábbi évtizedek fejlődése és fejlesztései elsősorban a HoReCa-vonalat érintették, csak az utóbbi években jelentek meg újra a lakossági felhasználóknak szánt kisebb kiszerelésű, bár sajnos őrölt kivitelű kávék (vákuumcsomagolt és fém dobozos kivitelben egyaránt). A lakossági vonal további fejlesztésének első lépéseként a négy „prémium”, fém dobozos kávékeveréket készítették el szemes változatban is. A négy féle változat az Aromatik (tiszta arabika), az Arabica (csekély robusztatartalommal), a Forte (klasszikus 20 százalék körüli robusztatartalmú) és a Decaffeinato, vagyis a koffeinmentes - tudtuk meg a forgalmazótól.

Miscela D'oro Gusto Classico szemeskávé teszt Az Urbano család vállalkozása 1946-ban kezdte meg a működését Messina város központjában, ahol a cég alapítója Unberto, feleségével Emanuelával kezdte el a kávé pörkölését kis mennyiségben. Az alapvető irányelv az volt, hogy aprólékos válogatással a legjobb minőségű zöld kávét összeválogatva pörköljék, mindig a kornak megfelelő legmodernebb berendezések használatával. Ezáltal folyamatosan tudták növelni cégük eladási volumenét. A pörkölő üzem 2003-ban költözött a mai területére. 2006-ban a vállalat úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja a róla kialakult képet, és Oliviero Toscani vezetésével újításokat vezettek be, hogy megértessék a cég filozófiáját, eleganciáját, egyszerűségét a világ minden táján. A Miscela d’Oro egy professzionális pörkölő, aki elkötelezetten harcol a magas minőségért, ezért nevezi a mai napig magát mérte ellenére is kézműves pörkölőnek, melyet szlogenjük is tükröz: Torrefattori dal 1946. A Gusto Classico: robuszta és arabika kávék keveréke, mely 50% arabikát és 50% robusztát tartalmaz. Az arabika kávé dél amerikai termőterületekről való, míg a robuszta pedig Afrikából származik. Ez a blend egy medium pörkölésű kávé, amely erős, csokoládés utóízzel rendelkezik - tudtuk meg a forgalmazótól.

Miscela D'oro Grand Crema szemeskávé teszt Az Urbano család vállalkozása 1946-ban kezdte meg a működését Messina város központjában, ahol a cég alapítója Unberto, feleségével Emanuelával kezdte el a kávé pörkölését kis mennyiségben. Az alapvető irányelv az volt, hogy aprólékos válogatással a legjobb minőségű zöld kávét összeválogatva pörköljék, mindig a kornak megfelelő legmodernebb berendezések használatával. Ezáltal folyamatosan tudták növelni cégük eladási volumenét. A pörkölő üzem 2003-ban költözött a mai területére. 2006-ban a vállalat úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja a róla kialakult képet, és Oliviero Toscani vezetésével újításokat vezettek be, hogy megértessék a cég filozófiáját, eleganciáját, egyszerűségét a világ minden táján. A Miscela d’Oro egy professzionális pörkölő, aki elkötelezetten harcol a magas minőségért, ezért nevezi a mai napig magát mérte ellenére is kézműves pörkölőnek, melyet szlogenjük is tükröz: Torrefattori dal 1946. A Gran Crema: robusta és arabica kávé keveréke, mely 70% arabicát és 30% robustát tartalmaz. Az arabica kávé közép és dél Amerika, a robusta kávé Ázsia termőterületeiről valók. Egy medium pörkölésű kávé, mely intenzív utóízű és krémes - tudtuk meg a forgalmazótól.

Slitti Guatemala Antiqua Pastores szemeskávé teszt Daniele Slitti édesapjától örökölte a Slitti kávé manufaktúrát, amely közel 50 éve szolgálja ki vevőit kiváló minőségű és különleges kávékkal. Egyedülálló odaadással és szakértelemmel válogatja ki a legértékesebb és legfinomabb kávékat szerte a világból, hogy gondos és egyedi pörkölés után, különleges élvezetet nyújtson minden kávé rajongónak. Ez a különleges, és a szakértők által méltán keresett kávé kizárólag Antigua tartományban terem. Antigua a kiemelkedő minőségű kávé terméséről híres világszerte: sokkal testesebb és összetettebb az íz világa, mint Guatemala más termőterületeiről származó kávéknak. Körülbelül 30 évente kitör egy vulkán Antigua területén, amely a termőföldet nitrogénnel dúsítja, miközben a területen tökéletes egyensúlyban van a csapadék és a napsütés - tudtuk meg a forgalmazótól.

Slitti Nicaragua szemeskávé teszt Daniele Slitti édesapjától örökölte a Slitti kávé manufaktúrát, amely közel 50 éve szolgálja ki vevőit kiváló minőségű és különleges kávékkal. Egyedülálló odaadással és szakértelemmel válogatja ki a legértékesebb és legfinomabb kávékat szerte a világból, hogy gondos és egyedi pörkölés után, különleges élvezetet nyújtson minden kávé rajongónak. Az arabica kávé ezen fajtáját nemrég fedezték fel újra a tradicionális ültetvények öreg fáinak árnyékában, a ködös erők mélyén. Ízvilágában tökéletesen illik az olasz kávék karakteréhez. A hatalmas kávé szemeket kézzel válogatják, és a világ egyik legjobbjaként tartják számon. - tudtuk meg a forgalmazótól.