KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

goppion gran miscela dolce szemeskávé tesztA Goppion caffé az észak-olasz kávépörkölő történelem és hagyomány része. A Goppion család története 1858-ban Luiginál kezdődik, aki Pietro nevű fiával elkezd kávéval foglalkozni. Majd a családból a század elején a 6 fiú testvérből négyen kávétermelő országokban szereznek tapasztalatokat, és megnyitják Trevisoban első kisüzemüket, mely a háború után ipari üzemmé alakul. 1960-ban ők vezetik be először a vákum csomagolási eljárást, hogy tovább friss maradjon a kávé. Szakemberei a kávétermelő országokban a legjobb ültetvényekről vásárolnak, kiválasztják azokat a termelőket, akik garantálni tudják a legkiválóbb minőséget. Terménymintákat kérnek be, és az előkostólás után rendelik meg a megfelelő zöldkávét a termő területekről. A feldolgozás során ragaszkodnak a jól bevált régi lassú tradicionális feldolgozási eljárásokhoz. Speciálisan a vendéglátás számára fejlesztettek ki csúcs termékeket, ezek minőségi tanusítvánnyal rendelkeznek. A Caffe Grande Kft. forgalmazza az Olasz Naturalmix cég széles íz-palettájú Parisien forró csokoládéit, Lawson's teáit, és krémkávé különlegességeit. A GRAN MISCELA DOLCE 85% arabika és 15% robuszta tartalmú, Brazil és Közép-Amerikai mínőségi tanusítvánnyal ellátott főként arabica kávéból készült keverék. Rendelkezik az Espresso Italiano di Qualità (Minőségi Olasz Espresso) minősítéssel, ami a GTTC által garantált és igazolt, minőségi védjegy. Csak néhány olyan kávékeverék kapja meg, amelyek sajátos, magasfokú minőségi tulajdonságokkal rendelkezik és amelyekre egy termékvizsgálati jegyzőkönyv nyújt garanciát. Bársonyos ízvilág, édes csokoládés és testes jelleggel. Nagyon alacsony koffeintartalommal, főként espressonak ajánljuk - tudtuk meg a forgalmazótól.

maranello 100% szemeskávé tesztA Caffe Diemme 1927-ben Padovában családi vállalkozásként indult. A kezdetektől fogva törekedet a legjobb minőség elérésre különös tekintettel a HO.RE.CA szektorban. A kávé iránti szenvedély és a kitartó munka segített abban, hogy (know-how) a nemzetközi piacokon bemutassunk egy tökéletes eszpresszó kávét! A kávé állandó kiváló minőségét mint minden másnak a jó alapanyag , illetve a folyamatos ellenőrzés adja, melyre a Caffe Diemme különös hangsúlyt fektet. Melyet az is bizonyít, hogy az alapanyagot termelő országból közvetlen szállítással szerzi be. A Caffe Diemme több fajta kávét állít elő, arabika és minőségi robuszta kávé fajtákból. Egyik méltán nagy bűszkesége a Maranello caffe 100% arabica, amit 8 fajta kíváló minőségű kávébabból válogatnak össze. Ezt a kávékülönlegességet külön megrendelésre, limitált mennyiségben gyártják. Egy olyan kuriózum, melynek ízvilágát, egyedi karakterét a kávé gurmanok is tökéletesen élvezik. Egyediségét a benne rejlő étcsokoládé, mogyoró ízek keveredése és az elkészítés során látható vörös - mogyoró színhatás is bizonyítja - tudtuk meg a forgalmazótól.

bristot buon gusto teszt szemeskávéA Bristot-nál a keverés és a pörkölés művészete egyike a feldolgozás legfontosabb, kifinomult szakaszainak. Miután a kávészemeket átlagosan 15 perc hevítésnek teszik ki, hirtelen lehűtik, hogy előcsalogassák és megőrizzék a legfinomabb aromák jellegzetes karakterét. Végül a kávét pihenni hagyják legalább egy héten át egy módosított légkörű silóban annak érdekében, hogy fokozzák és tovább finomítsák a keverék ízvilágának jellegzetességeit, mielőtt aromamegőrző zacskóba csomagolják. A megújult Buon Gusto blendet az arabika kávé és az előkelő, finom ázsiai robuszta fajták jellemzik. Különösen gazdag, íntenzív aromájú erős olasz kávé, amely tökéletes alapja  a tejes változatoknak is, mint a kapucsínó és latte macchiato. Ezt a keveréket gazdag test és a komplex, intenzív aromák jellemzik. Utóízében a dió és a csokoládé tökéletesen érezhető. Összetétele 60% arabika és 40% robuszta - tudtuk meg a forgalmazótól.

pascucci 100% arabica blend kávétesztNégy féle single origin kávéból álló keverék. A blend összeállítása során analizálták a rendelkezésre álló kávék aromáját, ízvilágát, s csak a különleges minőségűekből válogattak, amelyek a következők. Indiai természetes arabica: Kerala államban, a határnál, Mysoréval határos hegyvidéken terem ez az indiai kávé, amely szárított gyümölcs, édes mogyoró és makadámdió, valamint a csokoládé aromáját kölcsönzi a kávénak. A bogyók természetes feldolgozása adja a jellegzetes, karakteres, pirított magvas ízjegyeket. Mosott salvadori arabica: ez a kávé egy nagyon kicsi termőterületről származik, Salvador keleti részéről. A frissessége és gyümölcsössége a csésze tartalmát déligyümölcs, fehér virág és érésben lévő gyümölcs jelleggel gazdagítják. Columbiai light supremo: Magdalena partjának középső területeiről származik, és simogató lágysága, lágy ízvilága miatt light-nak definiálják. Bársonyossága és testessége erőteljes édes ízt kölcsönöz az elkészült eszpresszónak, háttérben érett gyümölcsös beütéssel. Costa Rica-i: az Irazu vulkán lábánál található termőterületeken terem ez a rendkívül aromagazdag kávé. Friss és virágos, savtartalma magas, de nem tolakodóan, a kávét rendkívül markáns, nagyon érett gyümölcs ízzel gazdagítja - tudtuk meg a forgalmazótól.

moak coffee break kávé tesztA Moak kávéházat 1967-ben alapította Giovanni Spadola Modicában, Szicíliában. Néhány éven belül megkezdődött a legjobb minőségű nyers kávészemek importálása Indiából, Afrikából, Dél- és Közép-Amerikából. Fia, Allessandro, és lánya, Annalisa, csatlakozásával a cég növekedése és evolúciója elérte a második generációt, mely különösen a HoReCa-ra és a minden kontinensre kiterjedő terjesztésre specializálódott.A minőség, a kávé iránti szenvedély, a professzionalizmus, a vezető innováció, a belső kémiai labor és a barista tréningek csak néhányak azok közül a tényezők közül, melyek nagy részben hozzájárulnak ahhoz, hogy a Caffé Moak egy fontos céggé váljon. Továbbá, a sokéves tapasztalatnak és az évek során elsajátított tudásnak köszönhetően a cég versenyképes és innovációk sorát vezeti be azért, hogy a vendégeket megismertesse a kiváló minőségű termékek sokaságával és a különböző szolgáltatásokkal. A cég rendkívül széles kínálattal rendelkezik. Ennélfogva ahhoz, hogy a legspeciálisabb igényeket is kielégítsék, a választék magában foglalja a legkiválóbb minőségű, kis kiszerelésű keverékeket éppúgy, mint azon keverékeket, melyek a költségkímélőbb piac számára készülnek. Ezenkívül az olyan termékek, mint a forró csokoládé, a tea és a koffeinmentes kávé biztosítják, hogy a választék teljes körű legyen. Ez a keverék azoknak az embereknek készült, akiknek reggel szükségük van egy “energiabombára”  és egy olyan erős íz világra, amellyel kezdődhet a nap.70% arabika és 30% robuszta keveréke - tudtuk meg a forgalmazótól.