KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Kapucziner Kézműves Kávépörkölő 1993-óta a győri Sarló köz 9. szám alatti üzletben, napi rendszerességgel pörköli a világ minden tájáról érkező kávékülönlegességeket. 12kg-os Probat kávépörkölő berendezésünk a kezdetek óta a lehető legjobb minőségű pörkölt kávét készíti, közel 30 éves tapasztalatunk segítéségével. Az évek során a berendezés érzékelőkkel és számítógépes pörkölésellenőrzéssel egészült ki, hogy még pontosabb munkát végezhessünk. Igyekszünk lépést tartani a kávépörkölés világtrendjeivel, a minőség iránti elkötelezettségünk azonban 28 éve változatlan. Nicaragua északi részén található Mozonte város Nuevo Segovia megyében, magas hegyvidéki területen fekszik. Az itt termő arabica kávénk jó felépítésű, kiegyensúlyozott komplex, elsősorban édes ízvilággal jellemezhető. Az SHG vagy SHB jelölést csak a szigorúan ellenőrzött 1400 méter felett termő kiváló minőségű arabica kávék kapják - tudtuk meg a forgalmazótól.

A Roastopus 2018 tavaszán indult útjára, ekkor láttunk hozzá modern pörkölőüzemünk megvalósításához. Kínálatunk magas minőségi elvárások szerint gondosan szelektált, így csak a legjobb tételek jutnak el a kávéfogyasztókhoz, méghozzá frissen pörkölve. A minőség egyik alappillérének az állandóságot tartjuk, ehhez pedig a kávépörkölés teljes folyamatának alapos és folyamatos ellenőrzése szükséges. Ezért a zöldkávé beszerzéstől a pörkölésen át a csomagolásig minden egyes fázist magunk végzünk, a zöldkávé hűtött raktárban pihen, pörkölést követően kézzel válogatjuk át a szemeket, mindezzel biztosítva az állandó minőséget és kiszámíthatóságot. Ez egy izgalmas tétel, most a Finca La Palmeraról, Ignacio Rodriguez farmjáról. Ezúttal sem egy átlagos kávéval van dolgunk, a száraz feldolgozás egy igazán érdekes arcát mutatja meg ennek a tételnek. Az „embrujo” elnevezés a „varázslat” spanyol megfelelője. Ignacio Rodriguez apja több mint 50 évvel ezelőtt vásárolta meg a Finca La Palmera első 12 hektárját. Fáradhatatlan munkával folytatta a gazdaság bővítését, így mire Ignacio megörökölte azt, területe elérte a 170 hektárt. Ignacio ugyanezzel a lendülettel dolgozik azon, hogy specialty minőségű kávék kerüljenek ki a farmról. A Squid egy száraz feldolgozású kolumbiai tétel, melynek a fő ízjegyei a készőlő, narancs, dió - tudtuk meg a forgalmazótól.

A Roastopus 2018 tavaszán indult útjára, ekkor láttunk hozzá modern pörkölőüzemünk megvalósításához. Kínálatunk magas minőségi elvárások szerint gondosan szelektált, így csak a legjobb tételek jutnak el a kávéfogyasztókhoz, méghozzá frissen pörkölve. A minőség egyik alappillérének az állandóságot tartjuk, ehhez pedig a kávépörkölés teljes folyamatának alapos és folyamatos ellenőrzése szükséges. Ezért a zöldkávé beszerzéstől a pörkölésen át a csomagolásig minden egyes fázist magunk végzünk, a zöldkávé hűtött raktárban pihen, pörkölést követően kézzel válogatjuk át a szemeket, mindezzel biztosítva az állandó minőséget és kiszámíthatóságot. A Finca Alto de los Santos ültetvény 28 hektáron terül el, 1450 méteres tengerszint feletti magasságban. A farm vízigényének biztosítása és a környezet védelme érdekében egy 4 hektáros tározót alakítottak ki a forrás körül. Az érett, piros cseresznyét gondosan, kézzel szüretelik, és emelt ágyakon szárítják. A száradó szemeket gyakran gereblyézik (átforgatják) az egyenletes száradás érdekében. A Siren ezúttal egy érdekes, száraz feldolgozású tételt mutat be a Copan régióból, a Finca Alto de los Santos ültetvényről. Nem egy tipikus, a feldolgozásra jellemző ízvilágot jelenít meg, de a korty végén nem maradnak el a gyümölcsös jegyek. Halványan egy kis kompótos, boros utóiz is felfedezhető - tudtuk meg a forgalmazótól.

A Roastopus 2018 tavaszán indult útjára, ekkor láttunk hozzá modern pörkölőüzemünk megvalósításához. Kínálatunk magas minőségi elvárások szerint gondosan szelektált, így csak a legjobb tételek jutnak el a kávéfogyasztókhoz, méghozzá frissen pörkölve. A minőség egyik alappillérének az állandóságot tartjuk, ehhez pedig a kávépörkölés teljes folyamatának alapos és folyamatos ellenőrzése szükséges. Ezért a zöldkávé beszerzéstől a pörkölésen át a csomagolásig minden egyes fázist magunk végzünk, a zöldkávé hűtött raktárban pihen, pörkölést követően kézzel válogatjuk át a szemeket, mindezzel biztosítva az állandó minőséget és kiszámíthatóságot. A kolumbiai Giraldo régióból származó, nedves feldolgozású kávénk már nem az ismerkedésről szól. Ez már egy kimondottan karakteres, izgalmas tétel. Ismerős lehet a név, ugyanis nem is oly rég volt, hogy erről a feldolgozó állomásról származó kávét kóstolhattatok tőlünk. Gondos munkájuknak köszönhetően a legutóbbi szüret is fantasztikusan sikerült, így nem volt kérdés, hogy ismét elhozzuk nektek - tudtuk meg a forgalmazótól.

A Popol Vuh-ban, K 'ich 'e könyvében a falu neve Xolab ́aj, ami azt jelenti, hogy hely a kövek között. A falu 1433 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik. Az éghajlat többnyire szubtrópusi időjárás jellemzi. Területe 304 négyzetkilométer. A város arról ismert, hogy a híres guatemalai hagyomány a Palo Volador bölcsője. A Joyabajban található nedves malom a kávét pergamenné alakítja át, amelyet a Joyabajban található száraz malomba FECCEG quetzaltenangói szárazmalmába szállítanak. A természetes kávét nedves malomban dolgozzák fel, a cseresznyekávét üvegházszerű szerkezetekben helyezik el, amelyeket egy speciális átlátszó műanyaggal borítanak, amely átengedi a napsugarakat és ez lehetővé teszi a kávé természetes száradását. Ez egy száraz feldolgozású édes kávé, mangóra emlékeztető trópusi jegyekkel, valamint mazsolával. Összetett, teljes, édes, jó testtel és közepesen magas savassággal - tudtuk meg a forgalmazótól.