KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

pascucci mild szemes kávé tesztA Pascucci története az 1800-as években kezdődött. A cég jellegzetes logója „csak” 50 éves - ám a különleges kávét ismerők és kedvelők számára a minőség szimbóluma. Nem véletlenül: a Pascucci szakemberei jól tudják, hogy a nyersanyag - vagyis a kávébab - kiválogatása az alapja az igazán jó kávék alkotásának. Az osztályozást követi a kávékeverékek készítése - majd az egész folyamat egyik legkényesebb része, a pörkölés! A pörkölés nem egyszerű munkafázis: komoly szakértelmet igénylő művészet, mely olyan szakértelmet igényel, mely ötvözi a többgenerációs tapasztalatot, és napjaink komputerizált technológiáját. A Pascucci itt is saját útját járja: hagyományaik szerint a megpörkölt szemeket hallgatni kell. A kávé a pörkölés alatt állandó pattogó hangokat ad, melyek időtől és színtől függően változnak, ezek megfigyelésével érhető el a legjobb minőség.

A pörkölés után a kávé tárolósilókba kerül, majd a termék frissességének megőrzése szempontjából alapvető fontosságú csomagolás következik. Ezt követően indul végső útjára, a kávészerető fogyasztókhoz. Mint a fentiekből is látható, egy minőségi kávékeverék elkészítése rengeteg munkát, törődést, sok tapasztalatot, s persze, a tökéletességre való folytonos törekvést követel - mindezt garantálja a Pascucci márkanév. Mint az A/R arány (75-25%) is jelzi, a Mild egy hamisítatlan itáliai „Bar” keverék. Határozott testesség, kiegyensúlyozott ízvilág, középmagas koffeintartalom jellemzi, csokoládé és szárazgyümölcs jegyekkel - tudtuk meg a forgalmazótól.

pascucci golden sack szemeskávé tesztA Pascucci története az 1800-as években kezdődött. A cég jellegzetes logója „csak” 50 éves - ám a különleges kávét ismerők és kedvelők számára a minőség szimbóluma. Nem véletlenül: a Pascucci szakemberei jól tudják, hogy a nyersanyag - vagyis a kávébab - kiválogatása az alapja az igazán jó kávék alkotásának. Az osztályozást követi a kávékeverékek készítése - majd az egész folyamat egyik legkényesebb része, a pörkölés! A pörkölés nem egyszerű munkafázis: komoly szakértelmet igénylő művészet, mely olyan szakértelmet igényel, mely ötvözi a többgenerációs tapasztalatot, és napjaink komputerizált technológiáját. A Pascucci itt is saját útját járja: hagyományaik szerint a megpörkölt szemeket hallgatni kell. A kávé a pörkölés alatt állandó pattogó hangokat ad, melyek időtől és színtől függően változnak, ezek megfigyelésével érhető el a legjobb minőség.

A pörkölés után a kávé tárolósilókba kerül, majd a termék frissességének megőrzése szempontjából alapvető fontosságú csomagolás következik. Ezt követően indul végső útjára, a kávészerető fogyasztókhoz. Mint a fentiekből is látható, egy minőségi kávékeverék elkészítése rengeteg munkát, törődést, sok tapasztalatot, s persze, a tökéletességre való folytonos törekvést követel - mindezt garantálja a Pascucci márkanév. A Golden Sack a Pascucci bestsellere. Majd' 100% arabica (94-6%), ennek ellenére - amennyiben semmi sem hibádzik az elkészítés során - dús cremával, testességgel örvendezteti meg a kávé-ínyenceket. Összetett ízvilágára kiegyensúlyozott savasság, édesség jellemző, de „beköszön” az érett szilva, méz, kardamom és bors a végén - tudtuk meg a forgalmazótól.

Has Bean El Salvador San Rafael Bourbon kávétesztEgy újabb direkt kereskedelemből származó kávét szeretnénk bemutatni nektek, név szerint az El Salvador San Rafael Bourbont (2011-2012) a Has Beantől! A Farmot 1950-ben kezdte megművelni a jelenlegi tulajdonos apja, Don Francisco Alberto Pacas Figueroa. A farm San Rafael területén fekszik. A farm magasságban 4400 láb magasságban van a Palo De Campana tetején, melynek közelében található egy kis városka is, Santa Ana. A tulajdonos sokféle fajtával kísérletezett faiskolájában, mire megállapította, hogy a Bourbon fajta San Rafael folyamatosan legjobb kávéját eredményezi az eltelt évek alatt. Fia továbbra is kísérletezik, új fajtákat keres a mai napig. A gazdaságban találhatók papaya fák, banán fák is, melyek ugyan kisebb részét képezik gazdaságuk bevételének, de nem elhanyagolható a megélhetésükhöz. A környezet igen színes a farmon, mivel különböző helyi növény és állatvilág zöme megtalálható a farmon, beleértve a híres Balsamo fákat. A kávékat árnyékos területen termesztik, és az összes munkálat kézzel történik (pl. a gyomlálás), nem használnak vegyszereket a farmon. Amennyire lehetséges, megpróbálják visszaforgatni a szerves hulladékot, például trágyázzák velük a növényeket. A kávé kézzel szedett, majd a többi munkafolyamat is szintén kézzel történik, a nem kívánt terméseket feldolgozás előtt kiválogatják. Ezzel biztosítanak nagyszerű minőséget, és elegendő munkát a családtagoknak és a környéken élő embereknek, főleg a szüreti szezonban.

Kapucziner Malawi Pamwamba kávétesztAz ünnepi napokra egy különleges egzotikus helyről származó kávét pörköltem. Ezt a kávékülönlegességet bátran ajánljuk az ünnepi asztalra! Ez a kávé a Nyasza tó partja mentén lévő fennsíkon terem 1650 méter magasságban. Ez a terület a régió legkifinomultabb kávéjának a lelőhelye. Az általunk vásárolt Arabica kávé lágy, gazdag, nagyon telt aromájú ízekkel kápráztatja el fogyasztóit - tudtuk meg a forgalmazótól.

kapucziner pápua új guimeai peaberry kávétesztAz ünnepi napokra egy különleges, egzotikus helyről származó kávét pörköltem. Ennek a kávénak alapanyaga egy kisgazdaságból érkezett a Mount Hagen területről, egy 1450-1570 méter  közötti magaslatról, amely a Prémium Smallholder Coffess (kiváló kistermelői kávé) minőségi szabványnak is megfelel. Ha a kávécserje gyümölcsének belsejében nem két, hanem egy kávészem található, akkor gyöngykávéról beszélünk. Ezek a kávé cseresznyék mindig az ágak végén találhatók, és a magok mindig kisebbek, mint a  normális nagyságú kávészemek. Elhelyezkedésük következtében egységesen pirosra tudnak érni. Még egy különlegességgel is szolgál a most tesztelt kávénk: a kávécserjék a szigetre Jamaicából, a híres Blue Mountain régióból kerültek. - tudtuk meg a forgalmazótól.