KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

tonino lamborghini nero espresso kávéteszt2012. január 1-től a már piacon lévő, hagyományos, ezüst színű, 80% arabika-20% robuszta keverék mellett új keverékkel jelenik meg a Tonino Lamborghini Caffé, mely keveréket az idei őszi milánói HOST-on mutatott be a cég nagy sikerrel. Ezen bemutatkozás után most közvetlenül a Kávékorzó Magazinban ismerkedhetnek meg a magyar vásárlók a termékkel idehaza először!

 Cégünket egy kifejezetten a legmagasabb, professzionális igényeknek is megfelelő, igazi blend megalkotása vezérelte, mely továbbviszi a legnagyobb hagyományokkal rendelkező kézműves kávé technológiát, a már megismert Tonino Lamborghini filozófiával kiegészítve. Célunk egy igen ízgazdag, testes, tisztán fogyasztandó kuriózum kialakítása volt. Nem szerettünk volna beállni a „hazudjhát100%arabicát!” kategóriába, hanem bátran vállaljuk, hogy ez bizony 93% Arabica - 7% Robusta keverék. Nem divatoknak és kategóriáknak akartunk vele megfelelni, hanem az általunk elvárt magas igényeknek. E kávékülönlegesség elkészítése igenis igényli az átlagot meghaladó kávékészítési tudományt, ezért cégünk kifejezetten csak olyan helyeknek fogja e különleges keveréket biztosítani, ahol a megfelelő tudás és szakembergárda is rendelkezésre áll. Terveink szerint ez 2012-ben Magyarországon kb. tíz értékesítési helyet fog jelenteni, ahol a már meglévő kávéfőző gép és daráló mellett, külön ehhez a keverékhez a Fiorenzato cégtől kifejezetten a Tonino Lamborghini számára gyártott professzionális, adagonkénti őrlésű darálót fogunk biztosítani.  Hogy a termék exkluzivitását még jobban hangsúlyozzuk, nem csak a csomagolása fekete, nem csak a hozzávaló daráló, hanem kifejezetten ennek a kávénak a felszolgálására hivatott csészék színe is az! Az eddig megszokott, a d’Ancap által gyártott fehér színű csészék helyett, a svájci Club House által dizájnolt, már mázában is a kézzel festett kézműves csészék hangulatát idéző eszközök járnak a termékhez. Kezdetben egy teljesen új típusú csomagolóanyag felhasználásával kapható a Tonino Lamborghini Nero, tavasztól viszont a már jól megszokott 3kg-os TIN-ben (fémhordós csomagolás) is elérhető lesz a keverék - tudtuk meg a forgalmazótól.

vescovi nicaragua szemeskávé tesztA kávékészítés művészet. Igazán kimagasló minőségű kávét csak azok tudnak kínálni, akik legalább akkora múltra tekintenek vissza, mint a Vescovi. A generációról generációra szálló tudás mellett kávémestereink elkötelezettsége a kiváló minőségű kávé iránt biztosítja, hogy csak a legjobb minőségű kávészemek kerülhetnek az egyedi, kíméletes pörkölés után az Ön csészéjébe. A Vescovi önmaga importálja a kávébabot a legrangosabb ültetvényekről, így biztosítva, hogy csak a legkiemelkedőbb minőségű Arabica kávészemekből készülhessen kávé. Büszkék vagyunk arra, hogy néhány kivételes kávébab fajtát csak mi importálunk és forgalmazunk Európában. Csak abban az esetben kezdünk el egy kávé fajával dolgozni, amikor megtaláljuk benne azt az íz világot, karaktert, amely kiállja az idő próbáját – hiszen ez az alapja a tökéletes eszpresszónak. A kávé kiválasztásánál mindig a kiváló minőség az elsődleges szempont, nem engedjük, hogy az aktuális trendek befolyásolják a íz harmóniát.Ez a ritka Arabica kávé közép Nicaraguából származik. Illata és aromája jellegzetes, közepesen testes kávé, minimális savassággal. Az egyedi pörölésű Vescovi Nicaragua kávé már önmagában is kulináris élvezet nyújt, hiszen első osztályú kávébabszemekből több évtizedes tapasztalattal rendelkező kávé pörkölő mesterek hozzák ki a lágy, mégis karakteres íz világot - tudtuk meg a forgalmazótól.

lumen barna kávétesztA Lumen eredetileg egy fotóművészeti alapítvány, amelyet 2002-ben alapítottak fiatal fotóművészek (www.photolumen.hu). A Lumen Galéria és Kávézót 2008. elején nyitottuk, ahol az alapítvány által szervezett kiállításokat mutatjuk be egy kávézó könnyed hangulatú környezetében. A kávéval való munka gyorsan a szenvedélyünkké vált, egyre inkább elmélyedtünk a témában. Pörköléssel és saját keverékek összeállításával 2009. végén kezdtünk el foglalkozni, először csak saját kávézónk részére, majd 2010. végétől - egy nagyobb, 2 kg kapacitású Has Garanti pörkölő beszerzése után - keverékeink kimérve is megvásárolhatók. Minden adag kávét szeretettel és odafigyeléssel pörkölünk, igyekszünk kihozni a legjobbat a babból. Figyelemmel kísérjük a nemzetközi "speciality coffee" trendeket, ugyanakkor saját stílus kialakítására törekszünk. Küldetésünknek érezzük, hogy hozzájáruljunk a hazai kávékultúra fejlődéséhez, de tekintettel vagyunk a már kialakult szokásokra és a helyi ízlésre is. Hiszünk a fejlődésben, folyamatosan keressük a perspektívát: egyre jobb és érdekesebb kávékat próbálunk beszerezni és tovább finomítjuk pörkölési technikánkat. Termékeinket otthoni vagy irodai használatra, ill. más kávézók számára is kínáljuk. A küldött keverékek összetétele: India-Mexico-Etiópia - tudtuk meg a forgalmazótól.

vescovi grani d'oro szemeskávé tesztA kávékészítés művészet. Igazán kimagasló minőségű kávét csak azok tudnak kínálni, akik legalább akkora múltra tekintenek vissza, mint a Vescovi. A generációról generációra szálló tudás mellett kávémestereink elkötelezettsége a kiváló minőségű kávé iránt biztosítja, hogy csak a legjobb minőségű kávészemek kerülhetnek az egyedi, kíméletes pörkölés után az Ön csészéjébe. A Vescovi önmaga importálja a kávébabot a legrangosabb ültetvényekről, így biztosítva, hogy csak a legkiemelkedőbb minőségű Arabica kávészemekből készülhessen kávé. Büszkék vagyunk arra, hogy néhány kivételes kávébab fajtát csak mi importálunk és forgalmazunk Európában. Csak abban az esetben kezdünk el egy kávé fajával dolgozni, amikor megtaláljuk benne azt az íz világot, karaktert, amely kiállja az idő próbáját – hiszen ez az alapja a tökéletes eszpresszónak. A kávé kiválasztásánál mindig a kiváló minőség az elsődleges szempont, nem engedjük, hogy az aktuális trendek befolyásolják a íz harmóniát. A Grani D'Oro a Vescovi legexkluzívabb keveréke, amely 7 különböző extra minőségű arabica kávéból áll össze. Tökéletes harmóniában van benne a testesség és a lágyság, gazdag, időtálló aroma jellemzi. Utánozhatatlan illat öleli körül az alacsony koffein tartalmú keveréket. Az 1933-as Londoni Nemzetközi Vásáron megnyerte az aranyérmet és a Grand Prix kitüntetést - tudtuk meg a forgalmazótól.

carraro don cortez grandi arabica kávétesztAz elmúlt néhány esztendő és a temérdek elkészített Don Cortez espresso mindannyiunknak jót tett. Kiismertük a kávé erős és gyenge pontjait, így kétséget kizárólag kijelenthetjük, hogy a Don Cortez Grandi Arabica méltó résztvevője a csészénknek. A válogatott, nagy arabica fajtákból készülő blend megfelelő adagolás és elkészítés mellett, lágy savakkal, hatalmas testtel és markáns étcsokoládés jegyekkel örvendeztet bennünket. Büszkén és bátran merjük kijelenteni, hogy a jelenlegi kereskedelmi standard kínálatban a felső prémium kategóriát képviseli. Különlegessége, hogy az ínyenc és átlag fogyasztói körben is tökéletesen állja meg a helyét. Bázisa a Brazil Santos Alta Mogiana N.Y.2 17/18, melyhez Costaricai Tarrazu, Etióp Yrga Cheffe, Columbiai Medellin Supremo, Kenyai Washed "AA Plus", Guatemalai "S.H.B." Geniune Antigua és Indiai Monsooned Malabar "AA" arabica-kat használunk. A 2 crack-es pörkölésnek köszönhetően savai és koffeintartalma relatív alacsony, azonban a keserű jegyek nem jelennek meg az italban. Elsősorban ristretto és espresso alapú italokban szerez maradandó élményt, tejes italokban magasabb adagolás mellett képes nagyot mutatni. Reméljük, hogy a tesztelők is megtalálták a sok-sok szépséget a Don Cortez Grandi Arabica keverékben - tudtuk meg Tóth Sándor forgalmazótól.