KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

lumen barna kávétesztA Lumen eredetileg egy fotóművészeti alapítvány, amelyet 2002-ben alapítottak fiatal fotóművészek (www.photolumen.hu). A Lumen Galéria és Kávézót 2008. elején nyitottuk, ahol az alapítvány által szervezett kiállításokat mutatjuk be egy kávézó könnyed hangulatú környezetében. A kávéval való munka gyorsan a szenvedélyünkké vált, egyre inkább elmélyedtünk a témában. Pörköléssel és saját keverékek összeállításával 2009. végén kezdtünk el foglalkozni, először csak saját kávézónk részére, majd 2010. végétől - egy nagyobb, 2 kg kapacitású Has Garanti pörkölő beszerzése után - keverékeink kimérve is megvásárolhatók. Minden adag kávét szeretettel és odafigyeléssel pörkölünk, igyekszünk kihozni a legjobbat a babból. Figyelemmel kísérjük a nemzetközi "speciality coffee" trendeket, ugyanakkor saját stílus kialakítására törekszünk. Küldetésünknek érezzük, hogy hozzájáruljunk a hazai kávékultúra fejlődéséhez, de tekintettel vagyunk a már kialakult szokásokra és a helyi ízlésre is. Hiszünk a fejlődésben, folyamatosan keressük a perspektívát: egyre jobb és érdekesebb kávékat próbálunk beszerezni és tovább finomítjuk pörkölési technikánkat. Termékeinket otthoni vagy irodai használatra, ill. más kávézók számára is kínáljuk. A küldött keverékek összetétele: India-Mexico-Etiópia - tudtuk meg a forgalmazótól.

vescovi grani d'oro szemeskávé tesztA kávékészítés művészet. Igazán kimagasló minőségű kávét csak azok tudnak kínálni, akik legalább akkora múltra tekintenek vissza, mint a Vescovi. A generációról generációra szálló tudás mellett kávémestereink elkötelezettsége a kiváló minőségű kávé iránt biztosítja, hogy csak a legjobb minőségű kávészemek kerülhetnek az egyedi, kíméletes pörkölés után az Ön csészéjébe. A Vescovi önmaga importálja a kávébabot a legrangosabb ültetvényekről, így biztosítva, hogy csak a legkiemelkedőbb minőségű Arabica kávészemekből készülhessen kávé. Büszkék vagyunk arra, hogy néhány kivételes kávébab fajtát csak mi importálunk és forgalmazunk Európában. Csak abban az esetben kezdünk el egy kávé fajával dolgozni, amikor megtaláljuk benne azt az íz világot, karaktert, amely kiállja az idő próbáját – hiszen ez az alapja a tökéletes eszpresszónak. A kávé kiválasztásánál mindig a kiváló minőség az elsődleges szempont, nem engedjük, hogy az aktuális trendek befolyásolják a íz harmóniát. A Grani D'Oro a Vescovi legexkluzívabb keveréke, amely 7 különböző extra minőségű arabica kávéból áll össze. Tökéletes harmóniában van benne a testesség és a lágyság, gazdag, időtálló aroma jellemzi. Utánozhatatlan illat öleli körül az alacsony koffein tartalmú keveréket. Az 1933-as Londoni Nemzetközi Vásáron megnyerte az aranyérmet és a Grand Prix kitüntetést - tudtuk meg a forgalmazótól.

carraro don cortez grandi arabica kávétesztAz elmúlt néhány esztendő és a temérdek elkészített Don Cortez espresso mindannyiunknak jót tett. Kiismertük a kávé erős és gyenge pontjait, így kétséget kizárólag kijelenthetjük, hogy a Don Cortez Grandi Arabica méltó résztvevője a csészénknek. A válogatott, nagy arabica fajtákból készülő blend megfelelő adagolás és elkészítés mellett, lágy savakkal, hatalmas testtel és markáns étcsokoládés jegyekkel örvendeztet bennünket. Büszkén és bátran merjük kijelenteni, hogy a jelenlegi kereskedelmi standard kínálatban a felső prémium kategóriát képviseli. Különlegessége, hogy az ínyenc és átlag fogyasztói körben is tökéletesen állja meg a helyét. Bázisa a Brazil Santos Alta Mogiana N.Y.2 17/18, melyhez Costaricai Tarrazu, Etióp Yrga Cheffe, Columbiai Medellin Supremo, Kenyai Washed "AA Plus", Guatemalai "S.H.B." Geniune Antigua és Indiai Monsooned Malabar "AA" arabica-kat használunk. A 2 crack-es pörkölésnek köszönhetően savai és koffeintartalma relatív alacsony, azonban a keserű jegyek nem jelennek meg az italban. Elsősorban ristretto és espresso alapú italokban szerez maradandó élményt, tejes italokban magasabb adagolás mellett képes nagyot mutatni. Reméljük, hogy a tesztelők is megtalálták a sok-sok szépséget a Don Cortez Grandi Arabica keverékben - tudtuk meg Tóth Sándor forgalmazótól.

compagnia dell' arabica purissimi arabica szemeskávé tesztCégünk, a Café House kft. 1997 óta van jelen az észak-kelet magyarországi régióban, és szolgálja ki a vevőket a szállodákon keresztül a kávézókig széles tartományban. Először a tradicionális egri édességboltokat-Kedvenc, Stühmer- vettük célba az azóta már megszűnt EduScho Gála szemeskávéval. A Tchibo Coffee Service kínálata egyedülálló módon azóta is megtalálható a repertoárunkban-a Davidoff speciális, Horeca számára készített Espressojától a vállalat elit márkájának tartott, Portugálában pörkölt Piacetto-jáig széles a kínálat.
Emellett az utóbbi években az olasz vonalat is erősítettük-a Trisztben gyártatott saját márkánk, a Laurini mellett olyan kítűnő minőségű termékeket is forgalmazunk, mint a Purissimi Arabica, ami 100% arabika tartalmú, a Compagnia dell' Arabica által válogatott az öt legjobb termőhelyről származó arabika kávészemek speciális keveréke. Intenzív, sima, bársonyos aromájú, és ízvilágú, csokis, gyümölcsös karakterekkel, és enyhe, vanília útóizzel - tudtuk meg a forgalmazótól.

molinari cinque stelle oro szemeskávé tesztA Fratelli Molinari (Molinari Testvérek) Élelmiszeripari Vállalat 1800-ban Modenában jött létre. Az Alapító Giuseppe Molinari születése óta a vállalat öt generációt élt meg, a hatodik pedig most lépett be a harmadik évezredben. A MOLINARI név a kezdetektől fogva minőségi garanciát és technikai ráfordításokat jelent olyan innovatív termékeket eredményezve, mint a Molinari Cinque Stelle fémdoboz, a Mokadose rendszer (jelenleg a legfejlettebb csomagolási rendszer, melyet a modenai Egyetem vegyipari karával közösen fejlesztettek ki) vagy a kávéfőző gépek kávépatronja. A Cinque Stelle Oro szemes kávéval, a Caffe Molinari új kávékeverékkel kedveskedik vevőinek, mely a legkitűnőbb arabika és robuszta kávékből készül, melyek félreismerhetetlen  testet és aromát kölcsönöznek ennek az italnak - tudtuk meg a forgalmazótól.