KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

veronesi decaffeinato szemes kávé tesztA Veronesi Kávépörkölő egy fiatal vállalkozás.1996-ban alapította Roberto Veronesi, akinek profi baristaként az volt az álma, hogy egyszer saját pörkölőt nyisson és saját márkát teremtsen. A szó szoros értelmében családi vállalkozásban dolgoznak, feleségével és testvérével vezetik az üzemet. A rendkívül dinamikus fejlődés következtében folyamatosan növelni kellett a kapacitást és helyhiány miatt többször költözött a cég, végül 2001-ben egy modern ipari parkban találta meg jelenlegi helyét, Reggio Emilia tartomány Bagnolo nevű városkájában. A Veronesi márka Lengyelország, Ukrajna, Németország, Portugália, Svájc, Franciaország, Bulgária, Románia, Görögország és Hong Kong után megérkezett Magyarországra, hogy meghódítsa a kávérajongókat,- legyenek akár kotyogót, podos gépet, vagy profi espresso gépet használók - tudtuk meg a forgalmazótól.

carraro tazza d'oro decaffeinato szemes kávé tesztMint minden kávé teszt esetében, a rovat szerkesztője most is megkért, hogy néhány sorban mutassam be az értékelés tárgyát, a Caffé Carraro TAZZA D’ORO Decaffeinatot. Mindenek előtt azonban be kell, hogy valljam, termékünk valós képessége, sajnálatos módon számomra sem volt korábban ismert. Ennek oka, hogy a magyarországi fogyasztói szokások csekély mértékben igénylik a koffeinmentes kávékat, így a jól bevált, 7 g-os, előre darált, csomagolt változatát használtuk. A tesztre beszállított koffeinmentes TAZZA D’ORO szemes változatával így igazi kapcsolatba, jómagam is, csak az elmúlt hetekben kerültem. Az első zacskó megnyitását, és az első espressok csapolását követően, tucatnyi, általam nagyra becsült szakembert hívtam fel, mert a kapott espressok csodálatos meglepetést okoztak. Nagy érdeklődéssel reagáltak a kollégák, és a szétküldött mintákra egyöntetű visszajelzések érkeztek. Hihetetlenül jól sikerült koffeinmentes blendet sikerült a Carraronál ismételten összerakni. Hihetetlen crema, komplex, karakteres ízek, test az espresso elején, közepén és végén. Állítom, hogy helyesen elkészítve, még a hozzáértők nagy részét is meglehet tréfálni vele, mintha koffeines blendet kóstolna. Ezekkel a sorokkal ajánlom minden olvasónak, és várom nagy érdeklődéssel, hogy mit tapasztaltak a KÁVÉKORZÓ rutinos tesztelői. Üdvözlettel, Tóth Sándor (Caffé Carraro) - tudtuk meg a forgalmazótól.

perfetto boss szemes kávé tesztAz espresso Perfetto kávéról… Az élet élvezete ott kezdődik, mikor egy csésze valódi olasz kávéval kényeztetjük magunkat. Az espresso Perfetto kávék gondosan összeállított, válogatott kiváló minőségűek. Szemes kávé kínálatunkban megtalálhatóak a 20, 70, 80 és a 100% arabika tartalmú minőségi kávékeverékek. A Perfetto Boss egy 100% arabica kávé a legjobb fajtákból gondosan válogatva. Fenséges aromája alacsony koffeintartalommal párosul, így a nap bármely szakában ajánljuk fogyasztását. A Perfetto Boss még a legigényesebb fogyasztók igényeit is kielégíti - tudtuk meg a forgalmazótól.

perfetto blue szemes kávé tesztAz espresso Perfetto kávéról… Az élet élvezete ott kezdődik, mikor egy csésze valódi olasz kávéval kényeztetjük magunkat. Az espresso Perfetto kávék gondosan összeállított, válogatott kiváló minőségűek. Szemes kávé kínálatunkban megtalálhatóak a 20, 70, 80 és a 100% arabika tartalmú minőségi kávékeverékek. 70 % arabika tartalmú espresso Perfetto Blue a legkeresettebb kávénk amely ízében és ár érték arányában leginkább megfelel a magyar ízlésvilágnak - tudtuk meg a forgalmazótól.

lucaffé exquisit szemes kávé tesztA szakmai ismeretek, az újdonságokra való nyitottság, és elsősorban a valódi "made in Italy" minőség megőrzésére fordított igyekezet, ezek a tulajdonságok teszik az olasz kávé szárazföldjén kívül fekvő szigetté a Luccafét. A kilencvenes évek közepe óta, amikor a kávé iránt igazi hatodik érzékkel rendelkező és Bresciából származó fiatal üzletember - Luca Venturelli - tulajdonában lévő vállalkozás Padenghe sul Gardában létrejött, a cég olyannyira kinőtte magát, hogy ma már a legismertebb észak-olasz kávépörkölő cégek egyike. A Lucaffe Exquisit 90% arabika és 10% robuszta arányú keverék. Hosszas kutatási folyamat és különféle kávéfajták beható vizsgálatát követően jött létre az Exquisit-t. Ez a gyönyörű, ízletes presszókávé kakaó és a száraz szalma specifikus ízét juttatja eszünkbe - tudtuk meg a forgalmazótól.