KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

lucaffe classico szemeskávé tesztA szakmai ismeretek, az újdonságokra való nyitottság, és elsősorban a valódi "made in Italy" minőség megőrzésére fordított igyekezet, ezek a tulajdonságok teszik az olasz kávé szárazföldjén kívül fekvő szigetté a Luccafét. A kilencvenes évek közepe óta, amikor a kávé iránt igazi hatodik érzékkel rendelkező és Bresciából származó fiatal üzletember - Luca Venturelli - tulajdonában lévő vállalkozás Padenghe sul Gardában létrejött, a cég olyannyira kinőtte magát, hogy ma már a legismertebb észak-olasz kávépörkölő cégek egyike. A Lucaffe Classic 70% arabika és 30% robuszta arányú keverék. Kitűnő tulajdonságainak köszönhetően ez a minőségi kávé bátran ajánlható a presszókávé minden szerelmesének. Grandiózus édes íz és különleges test, közepesen sűrű krém, kiváló aroma - tudtuk meg a forgalmazótól.

costa coffee mocha italia kávétesztE heti tesztünk picit kilóg a sorból, ugyanis egyik kedves olvasónktól kaptuk, hogy mi a véleményünk róla. Ez a kávé nem más mint a Costa kávézólánc saját kávéja. Ezt a Costa saját maga pörköli Angliában. A Costa üzleteibe betérő vendégek a világ bármely pontján ugyanazzal a klasszikus olasz kávékeverékkel találkoznak, melynek neve: Mocha Italia. A keverék 6 arabika és egy robuszta fajtát tartalmaz. A fajták kiválasztásánál törekszenek rá, hogy minél nagyobb százalékban a Rainforest Alliance által igazolt farmokról érkezzen. 2008 októberétől a keverék legalább 30%-ban ilyen ültetvényekről származik. A tervek szerint ezt az arányt a következőkben tovább növelik. Sajnos a kapott minta nem volt már igazán friss, így csak körülbelüli véleményt lehetett alkotni róla. Mivel árat sem tudtunk meg, így csak a többi eredményt pontoztuk, és szöveges értékelést készítettünk.

 

bonomi kaffa szemeskávé tesztA Bonomi kávépörkölőt 1886-ban alapította Federico Bonomi Milánó központjában egy pici üzlethelységben. Évről évre fejlődött a cég, és a későbbi leszármazottak vitték sikerre Észak Olaszországban, és külföldön egyaránt. 1982-ben Gianluca Bonomi szervezte át a cég struktúráját, és vitte ki a pörkölő üzemet a Milánó melletti Binascoba. Itt épült föl a teljesen automatizált pörkölő, és csomagolóüzem. Napjainkban a cég egy kávéültetvényekkel is rendelkező cégcsoport tagja, így biztosítva a kiváló minőséget. A Bonomi Kaffa egy 80% arabika és 20% robuszta arányú blend - tudtuk meg a forgalmazótól.

bonomi gourmet kávétesztA Bonomi kávépörkölőt 1886-ban alapította Federico Bonomi Milánó központjában egy pici üzlethelységben. Évről évre fejlődött a cég, és a későbbi leszármazottak vitték sikerre Észak Olaszországban, és külföldön egyaránt. 1982-ben Gianluca Bonomi szervezte át a cég struktúráját, és vitte ki a pörkölő üzemet a Milánó melletti Binascoba. Itt épült föl a teljesen automatizált pörkölő, és csomagolóüzem. Napjainkban a cég egy kávéültetvényekkel is rendelkező cégcsoport tagja, így biztosítva a kiváló minőséget. A Bonomi Gourmet egy 95% arabika és 5% robuszta arányú blend - tudtuk meg a forgalmazótól.

coffee collective espresso kávétesztA Coffee Collective koppenhágai pörkölőben Peter Dupont pörkölőmester mellett Klaus Thomsen 2006-os barista világbajnok, Casper Engels kávékóstoló (cupping) világbajnok dolgoznak. A TCC személyesen és rendszeresen jár a farmokon, minden kávéjukat direct trade rendszerben veszik, jelenleg Brazíliában, Guatemalában, Kenyában és Panamában. A termelő minden esetben jóval magasabb árat kap a  piaci és fair trade árnál is. A magas ár és a közvetlen kapcsolat etikailag jelentős, de egyben a minőség feltétele is. Piaci áron lehetetlen annyi munkát belefektetni a termelésbe, amivel kihozható a kávé maximális minősége. A viszonylag magas ár megértéséhez szükséges tudni, hogy mindhárom összetevő direct trade - közvetlen kereskedelemben - beszerzett áru a pörkölő részéről. A jelenlegi magas piaci árnál jóval drágább a nyersanyag. Pl A Finca Vista Hermosát ötször szüretelik, hogy mindig csak a a megfelelő érettségű kávécsresznyéket szedjék be, utána a feldolgozásnál további válogatáson esnek keresztül a kávészemek. A kenyai Gatina a piaci ár kb háromszorosába kerül. A pörkölt kávé vákumcsomagolásban érkezik, ami fokozza a frissességet. Ritkaság, de már a zöld kávét is vákumcsomagololásban kapja és tárolja a pörkölő (erre is felárat fizetnek). A különböző szedési, feldolgozási technikákról a pörkölő blogján lehet olvasni. The Coffee Collective espresso blendje 100% arabica, 60% Daterra Sweet Collection, Brazil, 20% Finca Vista Hermosa, Guatemala 20% Gatina, Kenya AA Top kávéfajtákból áll. A budapesti Printa design bolton belül (www.printa.hu) levő kávézóban kapható, egy La Marzocco Lineán és Mazzer Robur-E-vel készítem. A dupla szűrőbe kb 20 grammot használok, az egyadagosnál kb 12 gramm az adag - tudtuk meg a forgalmazótól.