KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kapucziner Kávémanufaktúra Velencei kávé kávéteszt1993-ban az országban elsők között vásároltunk egy 12kg-os Probat kávépörkölő gépet. Hosszú évek tapasztalata és tanulmányutak felhasználásával alakítottam ki pörkölési módjainkat. Ennek keretében minden egyes kávéfajtát külön pörkölünk. Különös figyelmet fordítunk az alapanyagok beszerzésére. Arabica kávékból kizárólag kisgazdaságokból magaslati kávékat szerzünk be. A Kapuczíner Velencei kávét 15 év tapasztalattal, velencei pörkölő mester receptje szerint készítjük. Ezt a kávét elsősorban azoknak ajánljuk, akik régiónként is szeretnének megismerkedni az olasz kávézási kultúrával - tudtuk meg Németh János tulajdonostól.

Lamigi Arany szemeskávé tesztA LAMIGI kávé bevezetése csak néhány évre tekinthet vissza, azonban kedvező fogadtatásra talált, mert a magyar fogyasztók által kedvelt, olaszos ízvilágot hordozza magában. A legjobb minőségű termék eléréséhez elengedhetetlenül fontos, a mindig azonos minőségű, nyolcféle zöld-kávé alapanyag felhasználása. A válogatás és keverés körültekintő, gondossággal történik, hogy az előállított végtermék, egyforma, egységes harmonikus ízvilága megjelenhessen. A pörkölés az előállítási folyamat lelke, a szemek íze, a manufakturális eljárásra jellemző, lassú hőbehatás folyamán nyeri el a márkára jellemző -és mindig felismerhető- élvezhető tulajdonságokat. A gyors lehűtés és pihentetés pedig, természetes velejárója a folyamat sikeres befejezésének - tudtuk meg a forgalmazótól.

 

 

bristot tiziano 1919 riserva szemeskávé tesztFelújította a Bristot a cég alapító atyjának Domenico Bristotnak először 1919-ben alkalmazott keverékét. A Tiziano Riserva kávébabjait azonnal 3 kg-os konzerv hordókba csomagolják be, védőgáz felhasználásával. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy az illékony aromák megmaradjak, és idővel javuljanak. Ahogy olajban, ízben, és illatban gazdagabbá válik, később ugyanezek a jellegzetességek fedezhetők fel a kávéscsészében is. Az eredmény egy meglepően gazdag, testes, kiváló savasságú, csokoládés tónusú, trópusi gyümölcsök aromájával gazdagított eszpresszó - tudtuk meg a forgalmazótól.

 

Filicori Zecchini Gran Crema Delicato szemeskávé tesztFilicori Zecchini Bologna híres pörkölőüzeme 1919 óta. A világ legtöbb kávégyártója különféle eredetű szemeket kever össze, majd egyszerre megpörköli az egész keveréket. A Filicori kávé más. A Filicori minden egyes kávéfajtát külön-külön pörköl meg, s csak ezután állítja össze a már megpörkölt szemekből a kávészacskókba kerülő keveréket. Így biztosítja, hogy minden kávészem a jellegének megfelelő pörkölést kapjon, s a keveréken belül is megőrizze egyedi aromáját. A Filicori Gran Crema Delicato intenzív és lágy illatot kínál szagláskor. Ízleléskor is megjelenik a lágyság, de ugyanakkor testet és egységes karaktert mutat. Az értékelők általában az édességét hangsúlyozzák, ami mellet ugyanakkor megjelenik könnyedén a kesernyésség. A savasság értéke közepes-alacsony. Az aromája különleges harmóniát mutat, melyben jól kivehető az étcsokoládé, vanília és a pörkölt gabonák íze, melyek sokáig utóízként megmaradnak. INEI által ellenőrzött keverék, 1 Kg-os szemes kiszerelésben kapható. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Filicori Zecchini Gran Crema Forte kávétesztFilicori Zecchini Bologna híres pörkölőüzeme 1919 óta. A világ legtöbb kávégyártója különféle eredetű szemeket kever össze, majd egyszerre megpörköli az egész keveréket. A Filicori kávé más. A Filicori minden egyes kávéfajtát külön-külön pörköl meg, s csak ezután állítja össze a már megpörkölt szemekből a kávészacskókba kerülő keveréket. Így biztosítja, hogy minden kávészem a jellegének megfelelő pörkölést kapjon, s a keveréken belül is megőrizze egyedi aromáját. A Filicori Gran Crema Forte intenzív aromás illatot mutat szagláskor. Ízleléskor kerek és nagyon testes ízt ad. A keverék erőssége a keserű íz megfelelő harmóniája. A savasság a közepes-alacsony érték körül van. Az aromája egységesen erős karakterű, melyben erősen megjelenik a pörkölt gabonák íze, mely utóízként is kellemesen megmarad. INEI által ellenőrzött keverék, 1 Kg-os szemes kiszerelésben kapható. - tudtuk meg a forgalmazótól.