- Kávékorzó tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Varesina Top Quality szemeskávé teszt
A Varesina Caffe egy olasz, családi pörkölőüzem, amely 1919 óta készít minőségi kávét az Alpok lábánál. Az egyedi aroma titka a különleges keveréknek köszönhető, mely 20 különböző típusú kávébab felhasználásán és egyedi pörkölési eljárásán alapul. A különleges kávéválaszték pörkölésének lépései és a családi titkos receptek - melyek generációról generációra öröklődnek -, hozzájárulnak a Varesina kávé telt ízéhez, összetéveszthetetlen aromájához és csodálatos krémjéhez. A kávé frissességének köszönhetően felejthetetlen élményt nyújt minden kávéfogyasztó részére, ez okból soroljuk a „gourmet caffe” kategóriájába. A legmagasabb minőségű, tradicionális pörkölésű szemes kávé. A kiegyensúlyozott ízt és krémet a 95% arabika és az 5% robuszta keveréknek köszönhetjük. A válogatott, dél-amerikai arabika kávébab nyújtja a felejthetetlen íz élményét. Ezt a kávét kifejezetten ínyenceknek ajánljuk - tudtuk meg a forgalmazótól.


A Caffé Cagliari története kereken 100 évre nyúlik vissza. 1909-ben Ambrogio Cagliari, miután több évet töltött Braziliában megnyitotta első kávépörkölő/kóstóló üzletét Modena belvárosában. A vállalat máig a család tulajdonában van szigorúan őrizve az évszázados tapasztalatot és hagyományt. Az évtizedek során ez a hagyomány kiegészült olyan modern eszközökkel melyek lehetővé teszi a világ különböző tájairól érkező kávé minőségellenőrzését, szállítását és tárolását. Természetesen minden kávéfajtát egyedileg pörkölnek az adott típus egyedi tulajdonságainak megfelelően, hogy a végső keverék mindig a legkiválóbb minőséget tudja kínálni. A Caffé Cagliari megfelel az ISO 9001:2000 minősítésnek, és 2005-ben csatlakozott az Espresso Italiano minősítéshez, mely garantálja, hogy termékei minden ízükben az olasz kávékultúrát reprezentálják. Jelen tesztünkben szereplő Cagliari Espresso Bar, prémium keverék, speciális szeleppel zárt csomagolásban a kiemelkedő frissességért, 80% arabika, 20% robuszta tartalommal.- tudtuk meg a forgalmazótól.
Stefano Palombini családja 1939 óta vesz részt a kávé import és pörkölés üzletben Római székhelyűek, de a kávé szenvedélyt és kultúrát a világ számos országában (25 országban) terjesztik A 2006-os piaci változások hatására a Sistema Espresso Italiano megteremtette az új globális piac támasztotta igényekre a választ, mindig szem előtt tartva a legkiválóbb olasz tradíciót. A Buscaglione Eurobar egy 80% arabikát és 20% robusztát tartalmazó keverék.