KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

bristot tiziano szemeskávé tesztA Bristot-nál a keverés és a pörkölés művészete egyike a feldolgozás legfontosabb, kifinomult szakaszainak. Miután a kávészemeket átlagosan 15 perc hevítésnek teszik ki, majd hirtelen lehűtik, hogy előcsalogassák és megőrizzék a legfinomabb aromák jellegzetes karakterét. Végül a kávét pihenni hagyják legalább egy héten át, egy módosított légkörű silóban, annak érdekében , hogy fokozzák és tovább finomítsák a keverék ízvilágának jellegzetességeit, mielőtt aromamegőrző zacskóba csomagolják. A Tiziano Brazilian Santos Arabica kávészemekből, lágy, aromás Közép-amerikai fajtákból valamint testes ízű afrikai és indiai válogatott fajtákból tevődik össze. Tipikus gyümölcsös ízvilág, csokoládés utóízzel. Nézzük, hogy tesztelőinknek mit sikerült kihozni ebből a keverékből!

il moretto family kávétesztAz il Moretto kávé 1947-ben született, amikor Italo Perasso, egy olasz ex-pilóta aki szenvedélyesen szerette a kávét, úgy határozott, hogy társ lesz egy kávépörkölő üzemben. A következő évben megszületett az "il Moretto" márkanevű pörkölt kávé. Pár év múlva jól ismert cég volt. Genova számos kávézójában ezt a jó minőségű kávékeveréket árulták. A több éves tapasztalatnak és áldozatos munkának eredményeképp a siker sem maradt el. Köszönhető ez az állandó minőségnek, kiváló íznek és aromának. Az "il Moretto" kávé megjelenésében is tökéletes, olyan krémes, hogy a cukor még jó ideig a tetején fekszik. Mindez nem jöhetett volna létre a kávé szenvedélyes szeretete nélkül, csak így lehetett megalkotni egy tökéletes keveréket azok számára, akik értékelik a legjobb dolgokat az életben. Az il Moretto Family: 20%arabica 80% robusta arányú keverék, amit főleg automata gépekhez ajánl a forgalmazó.

giuliano espresso italiano kávétesztA Giuliano Caffè a távoli 1950-ben Canavese-i Caluso helységben, Torino kapujában született. Az alapító Michele Giuliano Albo-t elbűvölte ez a gyümölcs, elhatározta, hogy feldolgozza és kezdetben a Canavese környékén és a közeli Valle d'Aostában forgalmazza. Akkoriban kezdődött el egy gondos és kitartó kutatás a többféle nyers minőségi kávészem legjobb arányban történő keverésére. Kiváló minőség és íz folyamatos kutatása által a Giuliano az elmúlt években a hírnévre tett szert, mely értékek megtartásában nagy szerepe volt az alapító lányának Maria Teresanak és a férjének Federico Minellinek is. A Giuliano Caffè kiváló minőségű kávékeverék gyártására szakosodott,1950 óta Olaszországban. Egy olyan vevőközönséget céloztott meg, akik túlsúlyban a bárok és közintézmények köréből kerülnek ki. A hozzértő vevőkör a céget arra késztette, hogy egy magas minőségi szintű terméket gyártson, amely szigorúan kézműipari termék. 2006-ban a Giuliano caffé elnyerte az Íz Mestere (Maestro del Gusto) minősítést, melyet a Torinói Kereskedelmi Kamara a Slow Food egyesülettel együtt ítélt oda, a termék minőségi és termelési folyamatának elismeréseként, tudtuk meg a forgalmazótól. Ezután fogjuk vallatóra, és vizsgáljuk meg, hogy nálunk hogyan szerepel ez a keverék.

il moretto superbar kávétesztAz il Moretto kávé 1947-ben született, amikor Italo Perasso, egy olasz ex-pilóta aki szenvedélyesen szerette a kávét, úgy határozott, hogy társ lesz egy kávépörkölő üzemben. A következő évben megszületett az "il Moretto" márkanevű pörkölt kávé. Pár év múlva jól ismert cég volt. Genova számos kávézójában ezt a jó minőségű kávékeveréket árulták. A több éves tapasztalatnak és áldozatos munkának eredményeképp a siker sem maradt el. Köszönhető ez az állandó minőségnek, kiváló íznek és aromának. Az "il Moretto" kávé megjelenésében is tökéletes, olyan krémes, hogy a cukor még jó ideig a tetején fekszik. Mindez nem jöhetett volna létre a kávé szenvedélyes szeretete nélkül, csak így lehetett megalkotni egy tökéletes keveréket azok számára, akik értékelik a legjobb dolgokat az életben. Az il Moretto Superbar egy 50%-50% arányú keverék, melyet kifejezetten karos gépekhez ajánl a forgalmazó. Elmondta, hogy Genovában havi 8000 kg fogyasztanak ebböl a kávéból, ami magáért beszél. Alig vártuk, hogy vallatóra fogjuk az il Moretto keverékét.

Bravos Gastro 100% Arabica kávétesztA Mocca Negra Zrt. 100%-ban magyar tulajdonú cég, mely 1991 óta meghatározó szereplője a magyarországi kávépiacnak, és kizárólagos forgalmazója a mindenütt és minden kategóriában megtalálható, megújult portfoliójú, a Multifood Kft. által gyártott Bravos termékeknek. A kiskereskedelmi tevékenység mellé 1997-ben belépett a vendéglátásra specializálódott HoReCa üzletág, teljes körű szolgáltatási csomagot ajánlva a partnerei számára. Termékeink jelentős része a hiper- és szupermarket láncokban és a tradicionális magyar kereskedelmi egységekben bárhol az országban megvásárolható, de versenyképesen megállják helyüket a környező országok piacán is. A kínálatból a Bravos Gastro 100% Arabicát teszteltük.