KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

bravos espresso 100% arabica kávétesztA Mocca Negra Zrt. 100%-ban magyar tulajdonú cég, mely 1991 óta meghatározó szereplője a magyarországi kávépiacnak, és kizárólagos forgalmazója a mindenütt és minden kategóriában megtalálható, megújult portfoliójú, a Multifood Kft. által gyártott Bravos termékeknek. A kiskereskedelmi tevékenység mellé 1997-ben belépett a vendéglátásra specializálódott HoReCa üzletág, teljes körű szolgáltatási csomagot ajánlva a partnerei számára. Termékeink jelentős része a hiper- és szupermarket láncokban és a tradicionális magyar kereskedelmi egységekben bárhol az országban megvásárolható, de versenyképesen megállják helyüket a környező országok piacán is. Ebből a palettából kaptuk tesztelésre a Bravos Espresso kávét.

illy espresso fekete kávétesztAz illy komoly hírnevet szerzett már a kávékutatás, és technológiai fejlesztés területén. Egyedülálló csomagolástechnikát fejlesztettek ki a kávé minőségének megőrzése érdekében. A kávékeverék különböző földrajzi területekről  származó de kizárólag arabica kávéfajtákból kerül összeállításra.  A legjobb minőségű nyerskávék kiválasztása után a leszüretelt  és gondosan tisztított  zöldkávét nagyteljesítményű gépek válogatják át szemenként, kiszűrve az éretlen, vagy más  okból nem tökéletes szemeket.  A válogatást követően a kávét pörkölik, majd  levegő segítségével hűtik le, korlátozva ezzel a kávé nedvességtartalmát. A friss pörkölt kávét az illy cég saját szabadalma szerint  túlnyomáson, a levegő oxigénjének kizárásával csomagolják, így az az elkészítésig megőrzi pörköléskori frissességét. A túlnyomásos csomagolás lehetővé teszi, hogy a pörkölést követően  a kémiailag rendkívül instabil  aroma anyagok nem távoznak a felszabaduló gázokkal, mint más csomagolási technológiáknál, hanem  a felhasználáskor  megjelennek a csészében. Az illy összes termékénél ugyanazt a keveréket használja, eltérés csupán a pörkölés erősségében adódik, amely közepes vagy sötét. A sötétebb pörkölésű kávé fekete jelzésű csomagolást kapott. Nézzük mennyivel hoz másabb ízvilágot ez a blend.

illy espresso piros közepes pörkölésű szemeskávé tesztAz illy komoly hírnevet szerzett már a kávékutatás, és technológiai fejlesztés területén. Egyedülálló csomagolástechnikát fejlesztettek ki a kávé minőségének megőrzése érdekében. A kávékeverék különböző földrajzi területekről  származó de kizárólag arabica kávéfajtákból kerül összeállításra.  A legjobb minőségű nyerskávék kiválasztása után a leszüretelt  és gondosan tisztított  zöldkávét nagyteljesítményű gépek válogatják át szemenként, kiszűrve az éretlen, vagy más  okból nem tökéletes szemeket.  A válogatást követően a kávét pörkölik, majd  levegő segítségével hűtik le, korlátozva ezzel a kávé nedvességtartalmát. A friss pörkölt kávét az illy cég saját szabadalma szerint  túlnyomáson, a levegő oxigénjének kizárásával csomagolják, így az az elkészítésig megőrzi pörköléskori frissességét. A túlnyomásos csomagolás lehetővé teszi, hogy a pörkölést követően  a kémiailag rendkívül instabil  aroma anyagok nem távoznak a felszabaduló gázokkal, mint más csomagolási technológiáknál, hanem  a felhasználáskor  megjelennek a csészében. Az illy összes termékénél ugyanazt a keveréket használja, eltérés csupán a pörkölés erősségében adódik, amely közepes vagy sötét. Elsőként a piros jelölésű közepes pörkölésű kávékeverékét vettük górcső alá.

magico espresso 100% arabica kávétesztRendszeres olvasóink tudják, hogy nem csak a prémiumkategóriás kávékat teszteljük, hanem ha beleszaladunk egy-egy érdekesnek ígérkező tételbe valamelyik üzletben, nyomban lecsapunk rá, és tesztcsapatunk vallatóra fogja. Így történt ez a jelen tesztben szereplő Magico Espresso 100% Arabica kávéval is, melyet SiD fedezett fel, egy Penny marketben történő vásárlása folyamán. A kávé meglehetősen olcsónak számított, mivel kilónként nagyjából 1600 forintot kértek érte. Ez egy valóban 100% Arabica blendért meglehetősen jutányos összeg, de azért tesztünkből nyomban kiderül, hogy valami oknál fogva egy kis robuszta is keveredett bele. Ettől függetlenül égtünk a kíváncsiságtól, hogy megtudjuk mit lehet kapni mondjuk egy Omnia árának kétharmadáért. Nos lássuk mire jutottunk!

buscaglione soalto kávétesztStefano Palombini családja 1939 óta vesz részt a kávé import és pörkölés üzletben Római székhelyűek, de a kávé szenvedélyt és kultúrát a világ számos országában (25 országban) terjesztik A 2006-os piaci változások hatására a Sistema Espresso Italiano megteremtette az új globális piac támasztotta igényekre a választ, mindig szem előtt tartva a legkiválóbb olasz tradíciót. A Buscaglione Soalto különleges Puerto Rico-i, Brazil és guatemalai arabikák egyvelege egy kis ázsiai és közép-amerikai robusztával keverve adja a testes kávé zamatot és visszatérő gyümölcsös utóízt. Azonnal kiderül, hogy mit sikerült előcsalogatnunk ebből a kávékeverékből.