KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

 Hivatásos zenészekként, kávéőrültekként, mániákus koffeinistákként koncertturnéink alkalmával végigkóstoltuk a Nagyvilágot. Kerestük az erős, intenzív, testes kávét, amire rámondhatjuk, igen ez az, ezt kerestük! Volt sok kávé közeli élményünk, de az igazit most tudtuk csak megkapni. A saját kávénk, az Extra Coffee lett a mi méregerős Feketénk. A világ legerősebb kávéfajtáiból válogattunk, olasz, spanyol pörkölőmanufaktúrákban kísérleteztünk. A végeredmény elégedettség, büszkeség és öröm. Nekünk a kávé több, mint egy ital. Minden termékünk kiváló minőségű kávészemekből és egyedi pörköléssel készült, a legelhivatottabb olasz mesterek gondos munkájának felügyelete alatt. Lászlót a kávéhoz nem csak az ital szeretete fűzi, hiszen családi vonalon édesanyjának volt saját kávézója, majd időközben egy barista és egy "Coffee Expert" képzést is elvégzett, hogy mélyebbre ássa magát a témában, így széles rálátása nyílik a klasszikus olasz és divatos specialty kávék világára is. Mindezek mellett pedig a századfordulós és századeleji kávéházi kultúra lelkes rajongója és kutatója. Csikány Tamás “ Fácán" nyitása a minőségi gasztronómiára a villányi borvidéken kezdődött a kétezres évek elején. Gere Attila-Bock József-Tiffán Zsolt-Gere Tamás négyese nagy hatással volt rá. A baráti szálaknak köszönhetően közvetlenül a Nagyágyúktól kapott szakmailag hasznos iránymutatásokat. A szolnoki Tiszavirág fesztivál zenei szervezőjeként pedig 15 éve sikeresen csiszolja a gasztronómiai kiállítók, a szórakoztatók és.a nagyérdemű közönség hármasának gyémántját. Max Power kávénk, élénkítő és krémes, telt testű, közepes pörkölésű kávékeverék, ami prémium minőségű guatemala-i és mexico-i 100%-os robuszta kávéból készül. Extra erős és intenzív, diós és csokoládé utóízzel - tudtuk meg a forgalmazótól.

Hivatásos zenészekként, kávéőrültekként, mániákus koffeinistákként koncertturnéink alkalmával végigkóstoltuk a Nagyvilágot. Kerestük az erős, intenzív, testes kávét, amire rámondhatjuk, igen ez az, ezt kerestük! Volt sok kávé közeli élményünk, de az igazit most tudtuk csak megkapni. A saját kávénk, az Extra Coffee lett a mi méregerős Feketénk. A világ legerősebb kávéfajtáiból válogattunk, olasz, spanyol pörkölőmanufaktúrákban kísérleteztünk. A végeredmény elégedettség, büszkeség és öröm. Nekünk a kávé több, mint egy ital. Minden termékünk kiváló minőségű kávészemekből és egyedi pörköléssel készült, a legelhivatottabb olasz mesterek gondos munkájának felügyelete alatt. Lászlót a kávéhoz nem csak az ital szeretete fűzi, hiszen családi vonalon édesanyjának volt saját kávézója, majd időközben egy barista és egy "Coffee Expert" képzést is elvégzett, hogy mélyebbre ássa magát a témában, így széles rálátása nyílik a klasszikus olasz és divatos specialty kávék világára is. Mindezek mellett pedig a századfordulós és századeleji kávéházi kultúra lelkes rajongója és kutatója. Csikány Tamás “ Fácán" nyitása a minőségi gasztronómiára a villányi borvidéken kezdődött a kétezres évek elején. Gere Attila-Bock József-Tiffán Zsolt-Gere Tamás négyese nagy hatással volt rá. A baráti szálaknak köszönhetően közvetlenül a Nagyágyúktól kapott szakmailag hasznos iránymutatásokat. A szolnoki Tiszavirág fesztivál zenei szervezőjeként pedig 15 éve sikeresen csiszolja a gasztronómiai kiállítók, a szórakoztatók és.a nagyérdemű közönség hármasának gyémántját. Vintage Italian Espresso kávénk eredeti olasz receptúra alapján készül, egy igazi extra erős eszpresszó. Lágy de mégis ütős, aranyszínű krémmel a tetején, közepes pörkölésű testes kávékeverék, első osztályú brazilia-i arabica (20%), valamint vietnam-i és uganda-i robuszta (80%) kávéból - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A Mexikói "El Olmo" ültetvényen olyan kávét állítanak elő, amely nem csak fenntartható, hanem pozitív környezeti lábnyomot hagy maga után. Ez egy filozófia, amely El Olmót nemzetközi környezetvédelmi úttörővé tette. A babot árnyékban termesztik, amely olyan termesztési módszer, ahol a talaj maximális mennyiségű CO2-t vesz fel. Ez azt jelenti, hogy hosszú távon biztosíthatják, hogy a kávé ital CO2-semlegessé váljon. Ezen túlmenően a szárítás során a saját napenergia parklukból származó természetes napsugárzást és energiát használják fel, tehát elkerülik az áram és a szállítás együttes használatát, amely nagyban különbözik a hagyományos kávétermesztéstől. A Teocelo környék magasságából adódó hűvösebb hőmérséklet és az árnyék összhatása azt eredményezi, hogy a kávébabok lassabban érlelődnek, és ezáltal a bab sűrűbbé válik. A nagyobb sűrűségű bab komplexebb ízeket és kiváló aromát eredményez. Ebből a régióból származó mexikói kávé kitűnő diós/mogyorós íz, selymesség, könnyű test, jellemzi csokoládé és vanília, valamint esetenként zöld alma ízjegyekkel - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A Kapucziner Kézműves Kávépörkölő 1993-óta a győri Sarló köz 9. szám alatti üzletben, napi rendszerességgel pörköli a világ minden tájáról érkező kávékülönlegességeket. 12kg-os Probat kávépörkölő berendezésünk a kezdetek óta a lehető legjobb minőségű pörkölt kávét készíti, közel 30 éves tapasztalatunk segítéségével. Az évek során a berendezés érzékelőkkel és számítógépes pörkölésellenőrzéssel egészült ki, hogy még pontosabb munkát végezhessünk. A kávépörkölő mesterünk úgy állította össze a receptet, hogy a világ minden tájáról érkező kiváló arabica kávék harmonikus egészet alkossanak. Ez az egy blendünk, amelyik tartalmazza a világ talán leghíresebb kávéját a Jamaicai Blue Mountaint. Fő összetevője a Cup of Excellence díjjal rendelkező Guatemalai El Injerto farm terméke. Az Indonéz Toraja kávé felel blendünk testességéért, Afrikát pedig természetesen az őshaza Etiópia képviseli a blendben. Sok szeretettel és bátran ajánljuk az ünnepi asztalra, családi és baráti beszélgetések mellé, rég látott rokonok megvendégeléséhez, kandalló melletti cappuccinos olvasgatáshoz - tudtuk meg a forgalmazótól.

 Ez a Scoperto kávé egy single origin, 100% arabika, a Brazil Minas Gerais –Samba lot tételekből készült. Ízprofilja: krémesen testes, kakaós, mogyorós, karamellás ízjegyekkel. Brazília a világ vezető kávétermelő országaként méltán ismert klasszikus, karakteres, édes-csokoládés ízvilágú kávéiról. A Minas Gerais régió Brazília leggazdagabb kávétermelő vidéke, nemcsak szerencsés elhelyezkedése, hanem fenntartható törekvéseinek köszönhetően is. Több kávés civil összefogás, kis gazdaságok és remek újítások találhatóak a vidéken – mindamellett a legzamatosabb, édesebb kávék is innen érkeznek. A specialty kávéra mutatkozó nagy igény hozta a legnagyobb minőségi változást is. A leválogatott szemeket folyamatos ellenőrzések mellett dolgozzák fel. A Samba tétel egy igazi klasszikus. Úgynevezett száraz eljárással készülnek, melynek lényege, hogy a szemek, a gyümölcshéjban a napon száradnak, amíg el nem érik a meghatározott nedvességtartalmat (11-13%). A folyamat során a gyümölcshúsban levő cukrok fermentálódnak, mely meghatározza a kávé végső ízvilágát: egy kimondottan telt, testes csésze espresso, karamellás édességgel, mogyoró és barnacukor ízjegyeivel - tudtuk meg a forgalmazótól.