KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amigos - Il Mingardi S szemeskávé teszt A Kávégourmet webáruház 2015 óta szolgálja ki az olasz eszpresszó kávé kedvelőit. Több saját beszerzésű kávémárkánk van, amelyeket közvetlenül a pörkölő cégektől szerzünk be. Fontos számunkra, hogy termékeink kitűnő ár-érték aránnyal rendelkezzenek. Sokat dolgozunk azon, hogy minél magasabb szinten szolgáljuk ki vevőinket, és azon is hogy ügyfélszolgálatunk is kiemelkedő legyen. Az Il Mingardi az Amigos pörkölő prémium terméke, mellyel a 2016 őszén megrendezett Triestespresso expón debütált. Az Il Mingardi „S” blend megalkotása egy év munkájának gyümölcse, melyben aktívan részt vett Edy Bieker a Sandalj Trading Company szakértője. Az Amigos pörkölő Trieszt közvetlen közelében Muggia-ban található, mely családi vállalkozásként indult 1980-ban, így működik most is és a folytatást is így tervezik. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma akár napi 1600 kg kávé pörkölésére is képesek. Rendelkeznek minden olyan eszközzel, ami elengedhetetlen a minőségi pörkölt szemes kávé előállításához. Főként a Kelet és közép európai piacon vannak jelen. Az Amigos pörkölő üzemében járva érezni az ott dolgozók munkájuk és a kávé iránti tiszteletét, szeretetét. Örömmel teszik mindennapi feladatukat, mely nagyban hozzájárul az ott készült termékek kiváló minőségéért. Ez a garancia az Amigos termékek megbízhatóságára - tudtuk meg a forgalmazótól.

Goriziana Grand Cru 50 szemekávé teszt A Kávégourmet webáruház 2015 óta szolgálja ki az olasz eszpresszó kávé kedvelőit. Több saját beszerzésű kávémárkánk van, amelyeket közvetlenül a pörkölő cégektől szerzünk be. Fontos számunkra, hogy termékeink kitűnő ár-érték aránnyal rendelkezzenek. Sokat dolgozunk azon, hogy minél magasabb szinten szolgáljuk ki vevőinket, és azon is hogy ügyfélszolgálatunk is kiemelkedő legyen. A Goriziana pörkölő kávéit egy éve forgalmazzuk. A cég nagy hangsúlyt fektet a legjobb minőségű alapanyagok beszerzésére. Bár a Goriziana pörkölő ma már nem csak egy kis manufaktúra, ennek ellenére a kézműves szellemű hozzáállás, a minőségi pörkölt kávé előállításának szeretete érezhető minden egyes zacskó kávéjukban. Természetesen a teljes gyártási folyamat során folyamatosan ellenőrzik termékeik minőségét, de a legfontosabb számukra a vevő elégedettsége. Szívesen megkínálják a boltjukba betérő vásárlót egy csésze kávéval, de oktatásokat is szerveznek, ahol bárki fejlesztheti eszpresszó készítési tudományát. A Goriziana pörkölő az egyszerűség, a letisztultság, a magas minőség szinonimája - tudtuk meg a forgalmazótól.

Semiramis Costa Rica szemeskávé teszt Mitől Más a Semiramis Kávé? A SCAE – azaz a Speciális Kávék Európai Szövetségének – tagjai vagyunk. Nyerskávét csak a kávészövetség által ellenőrzött ültetvényről szerzünk be. A kávét kézzel válogatják át, így a pörkölés egyenletesebb lesz. Csak rendelésre pörkölünk, pörköltkávé raktárkészletünk minimális. A pörkölés minőségbiztosítása részeként műszeres (Colortest) színellenőrzést vezetünk be. A frissen pörkölt kávé 24 órán belül a VIDÉKI üzletekbe is kiszállításra kerül. A Costa Rica egy amerikai kávéfajta, amely a legnépszerűbb fajták közé tartozik. Erős, tiszta, szelíd aromájú, édeskés utóízű kávé. Reggelihez ajánljuk. A bécsi pörkölésnél a legmagasabb a savtartalom. A kávészemek felülete száraz és világosbarna. Csak kiváló minőségű kávészemeket lehet igy pörkölni - tudtuk meg a forgalmazótól.

Bristot Bio 100% szemeskávé teszt A Bristot-nál a keverés és a pörkölés művészete egyike a feldolgozás legfontosabb, kifinomult szakaszainak. Miután a kávészemeket átlagosan 15 perc hevítésnek teszik ki, hirtelen lehűtik, hogy előcsalogassák és megőrizzék a legfinomabb aromák jellegzetes karakterét. Végül a kávét pihenni hagyják legalább egy héten át egy módosított légkörű silóban annak érdekében, hogy fokozzák és tovább finomítsák a keverék ízvilágának jellegzetességeit, mielőtt aromamegőrző zacskóba csomagolják. Bristot 100% Bio kávé termesztése vegyi rovarirtók és mesterséges műtrágyák nélkül történik , így megakadályozzák a talaj , a víz és a levegő fertőzését. Ez egy vadonatúj papírcsomagolású termék, úgy tervezték, hogy lezárja ezt az intenzív, Közép –Amerikai , gyümölcsös kávé keveréket. Az egyedülálló, félreismerhetetlen stílusa felidézi a föld színeit és ízeit - tudtuk meg a forgalmazótól.

Red Baggies Abyssinia szemeskávé teszt Red Baggies: az elnevezés Piros Rövidnadrágot akar jelenteni, ami még bartender koromból maradt, amikor is az utolsó, két évemet egy ilyen nadrágban dolgoztam le. Miért? Poénból, mert nem szeretek beállni a sorba. Persze kaptam a megjegyzéseket a kollégáktól, de az ilyesmi sosem zavart (mindenki más valami sötét cuccban tolta). Azon kívül, meg amikor elhatároztam, hogy szeretnék saját márkát, nem akartam semmilyen hangzatos olasz nevet kitalálni, mert szerintem nekik kevésbé van közük a mai kávés trendhez, meg amúgy is tele van a piac az ilyen nevekkel. Nekem a kávé élvezete a fontos és nem az, hogy mi a márkája, de mivel kellett egy név így lett Red Baggies. Erről az etióp kávéról annyit mondanék, hogy általában minták alapján választom ki a rendelni való kávéimat, melyeknek csak kis része nyeri el a tetszésemet, mert mindig valami különlegeset keresek bennük. Na, ez a kávé egy kivétel volt, ugyanis rá volt írva, hogy száraz etióp: ennyi elég is volt, illetve a kávé neve, mert ez Etiópia régen használatos neve. Ami viszont meglepő volt számomra,hogy az általában száraz etiópoktól eltérően ebben találtam egy plusz ízt, nevezetesen az érlelet rumot, vagy ahogy páran mondták, inkább a csokis konyakmeggyet - tudtuk meg a forgalmazótól.