KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Semiramis Costa Rica szemeskávé teszt Mitől Más a Semiramis Kávé? A SCAE – azaz a Speciális Kávék Európai Szövetségének – tagjai vagyunk. Nyerskávét csak a kávészövetség által ellenőrzött ültetvényről szerzünk be. A kávét kézzel válogatják át, így a pörkölés egyenletesebb lesz. Csak rendelésre pörkölünk, pörköltkávé raktárkészletünk minimális. A pörkölés minőségbiztosítása részeként műszeres (Colortest) színellenőrzést vezetünk be. A frissen pörkölt kávé 24 órán belül a VIDÉKI üzletekbe is kiszállításra kerül. A Costa Rica egy amerikai kávéfajta, amely a legnépszerűbb fajták közé tartozik. Erős, tiszta, szelíd aromájú, édeskés utóízű kávé. Reggelihez ajánljuk. A bécsi pörkölésnél a legmagasabb a savtartalom. A kávészemek felülete száraz és világosbarna. Csak kiváló minőségű kávészemeket lehet igy pörkölni - tudtuk meg a forgalmazótól.

Bristot Bio 100% szemeskávé teszt A Bristot-nál a keverés és a pörkölés művészete egyike a feldolgozás legfontosabb, kifinomult szakaszainak. Miután a kávészemeket átlagosan 15 perc hevítésnek teszik ki, hirtelen lehűtik, hogy előcsalogassák és megőrizzék a legfinomabb aromák jellegzetes karakterét. Végül a kávét pihenni hagyják legalább egy héten át egy módosított légkörű silóban annak érdekében, hogy fokozzák és tovább finomítsák a keverék ízvilágának jellegzetességeit, mielőtt aromamegőrző zacskóba csomagolják. Bristot 100% Bio kávé termesztése vegyi rovarirtók és mesterséges műtrágyák nélkül történik , így megakadályozzák a talaj , a víz és a levegő fertőzését. Ez egy vadonatúj papírcsomagolású termék, úgy tervezték, hogy lezárja ezt az intenzív, Közép –Amerikai , gyümölcsös kávé keveréket. Az egyedülálló, félreismerhetetlen stílusa felidézi a föld színeit és ízeit - tudtuk meg a forgalmazótól.

Red Baggies Abyssinia szemeskávé teszt Red Baggies: az elnevezés Piros Rövidnadrágot akar jelenteni, ami még bartender koromból maradt, amikor is az utolsó, két évemet egy ilyen nadrágban dolgoztam le. Miért? Poénból, mert nem szeretek beállni a sorba. Persze kaptam a megjegyzéseket a kollégáktól, de az ilyesmi sosem zavart (mindenki más valami sötét cuccban tolta). Azon kívül, meg amikor elhatároztam, hogy szeretnék saját márkát, nem akartam semmilyen hangzatos olasz nevet kitalálni, mert szerintem nekik kevésbé van közük a mai kávés trendhez, meg amúgy is tele van a piac az ilyen nevekkel. Nekem a kávé élvezete a fontos és nem az, hogy mi a márkája, de mivel kellett egy név így lett Red Baggies. Erről az etióp kávéról annyit mondanék, hogy általában minták alapján választom ki a rendelni való kávéimat, melyeknek csak kis része nyeri el a tetszésemet, mert mindig valami különlegeset keresek bennük. Na, ez a kávé egy kivétel volt, ugyanis rá volt írva, hogy száraz etióp: ennyi elég is volt, illetve a kávé neve, mert ez Etiópia régen használatos neve. Ami viszont meglepő volt számomra,hogy az általában száraz etiópoktól eltérően ebben találtam egy plusz ízt, nevezetesen az érlelet rumot, vagy ahogy páran mondták, inkább a csokis konyakmeggyet - tudtuk meg a forgalmazótól.

Kapucziner Santa Cristina El Salvador szemeskávé teszt A Kapucziner kávé manufaktúra fő célkitűzése 2017-ben, hogy a zöld kávé alapanyag minél nagyobb részét közvetlenül kávé farmról szerezze be. El Salvador Közép-Amerikában található, a világ talán legízgazdagabb kávéi teremnek ezen a vidéken. Ezt a Bourbone Sarchimor fajtájú kávét szüret és feldolgozás után közvetlenül a kávéfarmról (direct trade) szereztük be. A Santa Cristina farm az ország központi régiójában, egy gyönyörű fekvésű tó közelében található. Ez a specialty minősítésű, "honey" feldolgozású kávé alapvetően nagyon édes, mindemellett trópusi gyümölcsös ízjegyeket is hordoz. Az ünnepi asztalra is jó szívvel ajánlom - tudtuk meg a forgalmazótól . Bemutató a farmról és pörköléséről.

Blue Bird Roastery - Nicaragua szemeskávé teszt A Blue Bird Café and Roastery többéves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen is. Professzionális pörkölő berendezései kifejezetten saját igényeikhez szabva készültek. A képzett és tapasztalt szakemberek nagy odafigyeléssel végzik a pörkölést, amely koncentrált figyelmet igénylő folyamat. A különféle kávéfajtáknak például más-más pörkölési profilt szükséges beállítani, amely ráadásul a külső hőmérséklet és páratartalom függvényében folyamatosan módosításra szorulhat. Ez a minden részletre kiterjedő figyelem és precizitás garantálja, hogy a magas minőségű zöldbab aromás, egyedi ízjegyekkel bíró, mélybarna pörkölt kávévá változzon. A Blue Birdben 12 féle kávét pörkölnek a világ minden tájáról: két blendet (keveréket) és tíz SO (singel origin, vagyis azonos termőterületről származó) kávét. A Blue Bird Roasterynél a pörköléseket folyamatosan ellenőrzik, ezzel is garantálva, hogy csakis a legmagasabb minőségű kávé kerüljön a vendégek csészéjébe. Nicaraguai mosott, levegőn szárított kávénkat édes, csokoládés aroma jellemzi, citrusos savassággal, erőteljes testességgel és hosszan tartó, kellemes utóízzel - tudtuk meg a forgalmazótól.