KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kapucziner 2018 Top Blend szemeskávé teszt Egy új blendet készítettünk kizárólag frissen 2018-ban szüretelt alapanyagokból. 100% magaslati arabika kávékból. Ennek a blendnek fő vivője a Honduras Santa Barbara Shg kávé. Manapság Santa Barbara megyében, az ország nyugati felén teremnek a legjobb arabika kávék. Az SHG jelölés (strictly hard grown) azt jelenti, hogy szigorúan 1400 méter tengerszint feletti magasságban terem a kávé, amely hűvösebb klímát, lassabb érést és keményebb és ugyanakkor ízletesebb kávébabokat eredményez. Az itt termő arabika kávé testes, kakaós ízjegyű, mindemellett harmonikusan édes. Míg a másik összetevője pedig a Guatemala Antigua Sacatepequez. Guatemala egyik legjobb kávétermő vidéke Antigua, mely egyben a legelső termelő terület volt az országban. Sacatepequez Antiguában 3 hatalmas vulkán között fekszik. Az egész évben állandó magas nedvesség tartalmú időjárás, a kiváló vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag talaj kitűnő arabika fajokat nevel ezen a vidéken. A kávé az időjáráshoz hasonlóan kiegyensúlyozott, mindamellett édes, fűszeres. Továbbá egy Brazil kézzel szedett kávé is fontos összetevője ennek a blendnek, míg gyümölcsösségét a Kongó Kivu biztosítja - tudtuk meg a forgalmazótól.

Amigos - Il Mingardi S szemeskávé teszt A Kávégourmet webáruház 2015 óta szolgálja ki az olasz eszpresszó kávé kedvelőit. Több saját beszerzésű kávémárkánk van, amelyeket közvetlenül a pörkölő cégektől szerzünk be. Fontos számunkra, hogy termékeink kitűnő ár-érték aránnyal rendelkezzenek. Sokat dolgozunk azon, hogy minél magasabb szinten szolgáljuk ki vevőinket, és azon is hogy ügyfélszolgálatunk is kiemelkedő legyen. Az Il Mingardi az Amigos pörkölő prémium terméke, mellyel a 2016 őszén megrendezett Triestespresso expón debütált. Az Il Mingardi „S” blend megalkotása egy év munkájának gyümölcse, melyben aktívan részt vett Edy Bieker a Sandalj Trading Company szakértője. Az Amigos pörkölő Trieszt közvetlen közelében Muggia-ban található, mely családi vállalkozásként indult 1980-ban, így működik most is és a folytatást is így tervezik. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma akár napi 1600 kg kávé pörkölésére is képesek. Rendelkeznek minden olyan eszközzel, ami elengedhetetlen a minőségi pörkölt szemes kávé előállításához. Főként a Kelet és közép európai piacon vannak jelen. Az Amigos pörkölő üzemében járva érezni az ott dolgozók munkájuk és a kávé iránti tiszteletét, szeretetét. Örömmel teszik mindennapi feladatukat, mely nagyban hozzájárul az ott készült termékek kiváló minőségéért. Ez a garancia az Amigos termékek megbízhatóságára - tudtuk meg a forgalmazótól.

Goriziana Grand Cru 50 szemekávé teszt A Kávégourmet webáruház 2015 óta szolgálja ki az olasz eszpresszó kávé kedvelőit. Több saját beszerzésű kávémárkánk van, amelyeket közvetlenül a pörkölő cégektől szerzünk be. Fontos számunkra, hogy termékeink kitűnő ár-érték aránnyal rendelkezzenek. Sokat dolgozunk azon, hogy minél magasabb szinten szolgáljuk ki vevőinket, és azon is hogy ügyfélszolgálatunk is kiemelkedő legyen. A Goriziana pörkölő kávéit egy éve forgalmazzuk. A cég nagy hangsúlyt fektet a legjobb minőségű alapanyagok beszerzésére. Bár a Goriziana pörkölő ma már nem csak egy kis manufaktúra, ennek ellenére a kézműves szellemű hozzáállás, a minőségi pörkölt kávé előállításának szeretete érezhető minden egyes zacskó kávéjukban. Természetesen a teljes gyártási folyamat során folyamatosan ellenőrzik termékeik minőségét, de a legfontosabb számukra a vevő elégedettsége. Szívesen megkínálják a boltjukba betérő vásárlót egy csésze kávéval, de oktatásokat is szerveznek, ahol bárki fejlesztheti eszpresszó készítési tudományát. A Goriziana pörkölő az egyszerűség, a letisztultság, a magas minőség szinonimája - tudtuk meg a forgalmazótól.

Semiramis Costa Rica szemeskávé teszt Mitől Más a Semiramis Kávé? A SCAE – azaz a Speciális Kávék Európai Szövetségének – tagjai vagyunk. Nyerskávét csak a kávészövetség által ellenőrzött ültetvényről szerzünk be. A kávét kézzel válogatják át, így a pörkölés egyenletesebb lesz. Csak rendelésre pörkölünk, pörköltkávé raktárkészletünk minimális. A pörkölés minőségbiztosítása részeként műszeres (Colortest) színellenőrzést vezetünk be. A frissen pörkölt kávé 24 órán belül a VIDÉKI üzletekbe is kiszállításra kerül. A Costa Rica egy amerikai kávéfajta, amely a legnépszerűbb fajták közé tartozik. Erős, tiszta, szelíd aromájú, édeskés utóízű kávé. Reggelihez ajánljuk. A bécsi pörkölésnél a legmagasabb a savtartalom. A kávészemek felülete száraz és világosbarna. Csak kiváló minőségű kávészemeket lehet igy pörkölni - tudtuk meg a forgalmazótól.

Bristot Bio 100% szemeskávé teszt A Bristot-nál a keverés és a pörkölés művészete egyike a feldolgozás legfontosabb, kifinomult szakaszainak. Miután a kávészemeket átlagosan 15 perc hevítésnek teszik ki, hirtelen lehűtik, hogy előcsalogassák és megőrizzék a legfinomabb aromák jellegzetes karakterét. Végül a kávét pihenni hagyják legalább egy héten át egy módosított légkörű silóban annak érdekében, hogy fokozzák és tovább finomítsák a keverék ízvilágának jellegzetességeit, mielőtt aromamegőrző zacskóba csomagolják. Bristot 100% Bio kávé termesztése vegyi rovarirtók és mesterséges műtrágyák nélkül történik , így megakadályozzák a talaj , a víz és a levegő fertőzését. Ez egy vadonatúj papírcsomagolású termék, úgy tervezték, hogy lezárja ezt az intenzív, Közép –Amerikai , gyümölcsös kávé keveréket. Az egyedülálló, félreismerhetetlen stílusa felidézi a föld színeit és ízeit - tudtuk meg a forgalmazótól.