KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Pacificaffe El Salvador szemeskávé teszt Pacamara egy hibrid Arabica fajta, amelyet az 1950-es évek végén a Salvadori Kávé Kutató Intézet (ISIC) fejlesztett ki a nagyméretű Maragogype és a Pacas fajtákból. A Pacamara azóta átterjedt más közép-amerikai és afrikai termőhelyekre is. Ami a Finca Los Planes-t farmot illeti, Sergio Ticas Reyes örökölte nagyapjától, Jos Onofre Ticas-tól. Eredetileg csak tipikus fajtákat ültettek, de 1996-ban a gazdaságot Bourbon és Pacamara fajtákkal újították meg. A feldolgozás nedves eljárással történik, melyhez a friss vizet természetes forrásból nyerik, valamint napon szárítják a gazdaság területén. A közepes méretű 170 hektárnyi farm 1800 m magasságban helyezkedik el. Ebből 70 hektárnyit, mintegy egynegyedét ültetik be kávéval, az egyensúlyt az állatállomány és az erdőgazdálkodás valamint gyümölcs termesztés teszi ki. A gazdálkodás nagyon hagyományos, árnyékolással, gyomirtással és trágyázással történik. Az ültetés sűrűsége átlagosan mintegy 3500 cserje hektáronként. A betakarítás során 60 valamint 7 embert tartósan foglakoztat gazdaságukban - tudtuk meg a forgalmazótól.

Kapucziner Santa Cristina El Salvador szemeskávé teszt A Kapucziner kávé manufaktúra fő célkitűzése 2017-ben, hogy a zöld kávé alapanyag minél nagyobb részét közvetlenül kávé farmról szerezze be. El Salvador Közép-Amerikában található, a világ talán legízgazdagabb kávéi teremnek ezen a vidéken. Ezt a Bourbone Sarchimor fajtájú kávét szüret és feldolgozás után közvetlenül a kávéfarmról (direct trade) szereztük be. A Santa Cristina farm az ország központi régiójában, egy gyönyörű fekvésű tó közelében található. Ez a specialty minősítésű, "honey" feldolgozású kávé alapvetően nagyon édes, mindemellett trópusi gyümölcsös ízjegyeket is hordoz. Az ünnepi asztalra is jó szívvel ajánlom - tudtuk meg a forgalmazótól . Bemutató a farmról és pörköléséről.

Blue Bird Roastery - Nicaragua szemeskávé teszt A Blue Bird Café and Roastery többéves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen is. Professzionális pörkölő berendezései kifejezetten saját igényeikhez szabva készültek. A képzett és tapasztalt szakemberek nagy odafigyeléssel végzik a pörkölést, amely koncentrált figyelmet igénylő folyamat. A különféle kávéfajtáknak például más-más pörkölési profilt szükséges beállítani, amely ráadásul a külső hőmérséklet és páratartalom függvényében folyamatosan módosításra szorulhat. Ez a minden részletre kiterjedő figyelem és precizitás garantálja, hogy a magas minőségű zöldbab aromás, egyedi ízjegyekkel bíró, mélybarna pörkölt kávévá változzon. A Blue Birdben 12 féle kávét pörkölnek a világ minden tájáról: két blendet (keveréket) és tíz SO (singel origin, vagyis azonos termőterületről származó) kávét. A Blue Bird Roasterynél a pörköléseket folyamatosan ellenőrzik, ezzel is garantálva, hogy csakis a legmagasabb minőségű kávé kerüljön a vendégek csészéjébe. Nicaraguai mosott, levegőn szárított kávénkat édes, csokoládés aroma jellemzi, citrusos savassággal, erőteljes testességgel és hosszan tartó, kellemes utóízzel - tudtuk meg a forgalmazótól.

Blue Bird Roastery Costa Rica kávé teszt, szemeskávé tesz A Blue Bird Café and Roastery többéves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen is. Professzionális pörkölő berendezései kifejezetten saját igényeikhez szabva készültek. A képzett és tapasztalt szakemberek nagy odafigyeléssel végzik a pörkölést, amely koncentrált figyelmet igénylő folyamat. A különféle kávéfajtáknak például más-más pörkölési profilt szükséges beállítani, amely ráadásul a külső hőmérséklet és páratartalom függvényében folyamatosan módosításra szorulhat. Ez a minden részletre kiterjedő figyelem és precizitás garantálja, hogy a magas minőségű zöldbab aromás, egyedi ízjegyekkel bíró, mélybarna pörkölt kávévá változzon. A Blue Birdben 12 féle kávét pörkölnek a világ minden tájáról: két blendet (keveréket) és tíz SO (singel origin, vagyis azonos termőterületről származó) kávét. A Blue Bird Roasterynél a pörköléseket folyamatosan ellenőrzik, ezzel is garantálva, hogy csakis a legmagasabb minőségű kávé kerüljön a vendégek csészéjébe. Az igazán jó costa rica-i kávé intenzív ízekkel és testességgel bír, ugyanakkor pezsdítően savas jegyeket is hoz; kiegyensúlyozott és selymes utóízeket hagyva nyelvünkön - tudtuk meg a forgalmazótól.

Corso Verona Ristorante szemeskávé teszt Cégünk a Pannon Kávé Kft. a 2004. évi megalakulása óta meghatározó szereplője a hazai kávégépes szolgáltató szektornak. A vállalkozásunk magyar tulajdonosai által meghatározott, széles szolgáltatási körben, az ország egész területén végezzük tevékenységünket, kiszolgálva több ezer elégedett partnerünket. Elkötelezettek vagyunk a hazai kávékultúra színvonalának az emelésében, ennek jegyében tevékenységünket szigorú minőségbiztosítási rendszer alapján végezzük, valamint kiemelt figyelmet fordítunk a munkatársaink folyamatos képzésére is. A Corso Verona Ristorante kávénk méltán kapja rendszeresen a legjobb ár-értékarányú minősítést a fogyasztóinktól. Az olasz pörkölésű robusta - arabica keverék, a jól eltalált arányoknak köszönhetően egyesíti az erőteljes koffeintartalmat, a könnyed gyümölcsösséggel. A felhasználása bármelyik kávégéptípus segítségével kiváló minőségű kávéitalt eredményez - tudtuk meg a forgalmazótól.