KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Musetti Midori Bio szemeskávé teszt A Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben, a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 80 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölőüzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A Musetti Midori Bio egy 75% arabika és 25% robuszta összetételű pörkölt kávé. Édes és zamatos ízvilágú kávé enyhén savanykás utóízzel. Alacsony koffein tartalmú. BIO minősítésű: a termőterület nincs műtrágyázva, rovarirtózva, az ültetvény telepítéséhez nem irtottak ki erdőket - tudtuk meg a forgalmazótól.

Kapucziner Mexikó Huixtla szemeskávé teszt A Kapucziner Kávé Manufaktúra új utakat igyekszik keresni a mai nagyon gyorsan változó kávé piacon. 2017 év egyik fő célkitűzése, hogy közvetlen kapcsolatot építsünk ki a kávé termelőkkel. Ez a tétel is reméljük jó példája a közvetlen beszerzésnek. Az utóbbi években Mexikó a specialty kávét kereső pörkölők figyelmébe került. A mexikói kávék egyre kelendőbbek a specialty kávés piacon, köszönhetően édes és lágy ízüknek. Huixtla egy város, Chiapas megyében az ország legdélibb területén, mely Guatemalával határos. Kávénk a Huixtla város környéki magas hegység, a Sierra Madre lejtőiről származó arabica. A mosott technológiával feldolgozott kiváló minőségű zöld kávészemeket világos pörköléssel készítjük el, hogy gyümölcsös és csokoládés ízjegyei a leginkább megmutatkozzanak - tudtuk meg a forgalmazótól.

Musetti Gold Cuvée szemeskávé teszt A Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben, a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 80 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölőüzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A Musetti Gold Cuvée - édeskés és gazdagon aromás illatú, savanykás kenyai és közép-amerikai kávéból. Csokoládés élvezet kandírozott citrusos utóízzel. Válogatott, minőségi kávé fém dobozban - tudtuk meg a forgalmazótól.

Meseta Oro Bar szemeskávé teszt A Meseta kávékat az olasz Co.ind sc vállalat készíti, mely 1961-ben alakult a Bologna meletti Castel Maggiore-ban. Magyarországon a Meseta kávék 2010-ben jelentek meg. A kávét Milánóban ismertük meg egy kóstoló alkalmával, s rögtön tudtuk, hogy ezek a blendek igazán figyelemre méltóak. Felkerestük a vállalatot és azon nyomban megbeszéltük a hazai forgalmazás részleteit is. Termékeink között mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt, hisz a Meseta kávékeverékek az Arabica és a Robusta összetevők arányában több különböző változatban is kaphatóak. Az Arabica főként Brazíliából, a Robusta pedig Ázsiából származik. Automata kávéfőzővel rendelkezőknek a magasabb robusta tartalmú keverékekből könnyebb kiváló kávét készíteni, míg professzionális kávégépekkel a magasabb arabica tartalmú kávék is a legjobb formájukat hozzák. A keverékek pörkölése közepes, az északi régióra jellemző olasz pörkölés. Az elkészült kávékra jellemző a testesség, a tartós crema, a határozott ízek. A Meseta Oro Bar blend 50% Arabica és 50% Robusta tartalmának köszönhetően az arany középutat testesíti meg. Jól kivehető az Arabica csokoládés ízvilága, ugyanakkor magas Robusta tartalmának köszönhetően koffein tartalma is jelentős - tudtuk meg a forgalmazótól.

Meseta Crema d'Oro szemeskávé teszt A Meseta kávékat az olasz Co.ind sc vállalat készíti, mely 1961-ben alakult a Bologna meletti Castel Maggiore-ban. Magyarországon a Meseta kávék 2010-ben jelentek meg. A kávét Milánóban ismertük meg egy kóstoló alkalmával, s rögtön tudtuk, hogy ezek a blendek igazán figyelemre méltóak. Felkerestük a vállalatot és azon nyomban megbeszéltük a hazai forgalmazás részleteit is. Termékeink között mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt, hisz a Meseta kávékeverékek az Arabica és a Robusta összetevők arányában több különböző változatban is kaphatóak. Az Arabica főként Brazíliából, a Robusta pedig Ázsiából származik. Automata kávéfőzővel rendelkezőknek a magasabb robusta tartalmú keverékekből könnyebb kiváló kávét készíteni, míg professzionális kávégépekkel a magasabb arabica tartalmú kávék is a legjobb formájukat hozzák. A keverékek pörkölése közepes, az északi régióra jellemző olasz pörkölés. Az elkészült kávékra jellemző a testesség, a tartós crema, a határozott ízek. A Meseta Crema d'Oro blend 70 % Arabica és 30 % Robusta keverék. A magasabb Arabica tartalomnak köszönhetően lágy, mégis zamatos, testes kávé készíthető belőle mogyorószínű crema-val - tudtuk meg a forgalmazótól.