KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Musetti Gold Cuvée szemeskávé teszt A Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben, a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 80 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölőüzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A Musetti Gold Cuvée - édeskés és gazdagon aromás illatú, savanykás kenyai és közép-amerikai kávéból. Csokoládés élvezet kandírozott citrusos utóízzel. Válogatott, minőségi kávé fém dobozban - tudtuk meg a forgalmazótól.

Meseta Oro Bar szemeskávé teszt A Meseta kávékat az olasz Co.ind sc vállalat készíti, mely 1961-ben alakult a Bologna meletti Castel Maggiore-ban. Magyarországon a Meseta kávék 2010-ben jelentek meg. A kávét Milánóban ismertük meg egy kóstoló alkalmával, s rögtön tudtuk, hogy ezek a blendek igazán figyelemre méltóak. Felkerestük a vállalatot és azon nyomban megbeszéltük a hazai forgalmazás részleteit is. Termékeink között mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt, hisz a Meseta kávékeverékek az Arabica és a Robusta összetevők arányában több különböző változatban is kaphatóak. Az Arabica főként Brazíliából, a Robusta pedig Ázsiából származik. Automata kávéfőzővel rendelkezőknek a magasabb robusta tartalmú keverékekből könnyebb kiváló kávét készíteni, míg professzionális kávégépekkel a magasabb arabica tartalmú kávék is a legjobb formájukat hozzák. A keverékek pörkölése közepes, az északi régióra jellemző olasz pörkölés. Az elkészült kávékra jellemző a testesség, a tartós crema, a határozott ízek. A Meseta Oro Bar blend 50% Arabica és 50% Robusta tartalmának köszönhetően az arany középutat testesíti meg. Jól kivehető az Arabica csokoládés ízvilága, ugyanakkor magas Robusta tartalmának köszönhetően koffein tartalma is jelentős - tudtuk meg a forgalmazótól.

Meseta Crema d'Oro szemeskávé teszt A Meseta kávékat az olasz Co.ind sc vállalat készíti, mely 1961-ben alakult a Bologna meletti Castel Maggiore-ban. Magyarországon a Meseta kávék 2010-ben jelentek meg. A kávét Milánóban ismertük meg egy kóstoló alkalmával, s rögtön tudtuk, hogy ezek a blendek igazán figyelemre méltóak. Felkerestük a vállalatot és azon nyomban megbeszéltük a hazai forgalmazás részleteit is. Termékeink között mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt, hisz a Meseta kávékeverékek az Arabica és a Robusta összetevők arányában több különböző változatban is kaphatóak. Az Arabica főként Brazíliából, a Robusta pedig Ázsiából származik. Automata kávéfőzővel rendelkezőknek a magasabb robusta tartalmú keverékekből könnyebb kiváló kávét készíteni, míg professzionális kávégépekkel a magasabb arabica tartalmú kávék is a legjobb formájukat hozzák. A keverékek pörkölése közepes, az északi régióra jellemző olasz pörkölés. Az elkészült kávékra jellemző a testesség, a tartós crema, a határozott ízek. A Meseta Crema d'Oro blend 70 % Arabica és 30 % Robusta keverék. A magasabb Arabica tartalomnak köszönhetően lágy, mégis zamatos, testes kávé készíthető belőle mogyorószínű crema-val - tudtuk meg a forgalmazótól.

Red Baggies Raja Toba szemeskávé teszt Red Baggies: az elnevezés Piros Rövidnadrágot akar jelenteni, ami még bartender koromból maradt, amikor is az utolsó, két évemet egy ilyen nadrágban dolgoztam le. Miért? Poénból, mert nem szeretek beállni a sorba. Persze kaptam a megjegyzéseket a kollégáktól, de az ilyesmi sosem zavart (mindenki más valami sötét cuccban tolta). Azon kívül, meg amikor elhatároztam, hogy szeretnék saját márkát, nem akartam semmilyen hangzatos olasz nevet kitalálni, mert szerintem nekik kevésbé van közük a mai kávés trendhez, meg amúgy is tele van a piac az ilyen nevekkel. Nekem a kávé élvezete a fontos és nem az, hogy mi a márkája, de mivel kellett egy név így lett Red Baggies. Sokszor voltam versenyző barista versenyeken, és idővel a legfőbb gondom a megfelelő kávé és pörkölés lett, mivel Magyarországon nagyon gyorsan fejlődött a versenyzés és ami vele jár. Nagyon sokat köszönhetek a Semiramisnak, akik elindítottak ezen a pályán 2007-ben. Mint versenyző voltam pár megmérettetésen, kaptam mindenféle okleveleket és elismeréseket, de a legjobb eredményem az volt, hogy kétszer megnyertem a Magyar Brewers Cup versenyt, és a Világbajnokságon a számomra, és mindenki máséra is akkor a nagyon meglepő 5. helyezést értem el. Igazából itt kezdtem el érdeklődni a világos pörkölésű kávé iránt, ugyanis addig csak cappuccinot ittam leginkább. Az alapanyagokat manapság leginkább a Mare Terra spanyol cégtől szerzem be. Eddig afrikai, közep és dél-amerikai kávékat pörköltem. Újabban nyitott lettem az indonez kávekkal kapcsolatban azok komplex, időnkent fűszeres ízvilagara, ráadásul más itthoni pörkölőnél nem nagyon találkoztam vele. Továbbra is jó kapcsolatot ápolok a Semiramissal, részt veszek rendezvényeken, és oktatok is náluk. Továbbá saját barista iskolámban tevékenykedek a Finlandia Mixer Iskola keretein belül - tudtuk meg a forgalmazótól.

Lollo Granbar Saten szemeskávé teszt A Lollo Caffé, egy a Nápolytól mindössze pár kilométerre fekvő kisvárosból importált kávé. Egy "kis" szünet után elérkezett az idő,hogy egy újabb - ez alkalommal egy magasabb árkategóriájú - keveréket ismerhessünk meg. A 2016 év végen bemutatott Lollo Caffé Gran Bar csoport oszlopos tagja a Lollo Caffé Satén nevet viseli. A cég továbbra is ragaszkodott a klasszikus "Lollo Blend" magtartásához, illetve jelen keverék esetében sem tagadható le, hogy egy déli kávéról van szó. A Lollo Caffé Satén, a pörköldétől a következő tömör jellemzést kapta: "A legkiválóbb Brazil és közép-amerikai kávék válogatása, amely kifinomultsága ellenére is erőteljes. Testes, érezhető robuszta-tartalommal rendelkező bársonyos keverék." Nagy sikert aratott az idén januárban, Riminiben megrendezett SIGEP - Fiera Rimini, 2017-es szakmai kiállításon is - tudtuk meg a forgalmazótól.